• Jenek18

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Semlan3 skrev 2021-08-25 16:49:40 följande:

    Nej. När vi försökte få vårt första barn tog det 9 månader. Ångrar så i efterhand att jag inte levde mer som vanligt. Blev lång tid utan alkohol och att kunna leva mer normalt. Är ju småbarnsförälder nu så dricker sällan. Men om jag skulle ta ett glas vin dagarna innan bom så oroar jag mig inte, det är så tidigt.


    Hej, åh tack för det perspektivet, det har jag faktiskt inte alls tänkt på. Finns ju verkligen en poäng med att passa på för med ett litet barn blir det ju inte mkt fester. Jag tror inte heller att måttliga mängder alkohol har någon betydelse så tidigt. Men ville ändå köra alkoholfritt från eventuell befruktning.
  • Jenek18

    Hej alla! Kul att läsa lite om er.

    Jag bor i Stockholmsområdet. Jag och min man gifte oss nyligen och varit tillsammans i 6 år. Jag är 30 och min man är 7 år äldre än mig. Jag jobbar med miljöfrågor. Jag har alltid tänkt att jag vill ha barn men det har känts avlägset. Men sen för ett år sen så pratade vi om att vi ville och sen har jag inte tänkt på annat, typ. Har väntat tills nu pga vaccinering och nytt jobb. Har under tiden kartlagt min cykel och lärt mig mycket om menscykeln genom FAM (fertility awarness). Kartlägger temperatur, sekret, humör osv och för mig har det blivit ett sätt att hålla koll och lära känna min kropp.

    Jag har tagit ett tidigt test i fredags som var negativt. Har BIM på onsdag så blir spännande att se men tror det blir negativt, känns ändå otroligt att få till det på första försöket med första barnet.

    Vill också passa på att gratulera alla i tråden som fått ett plussa, så roligt!

  • Jenek18
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-31 06:42:37 följande:

    Lycka till, hoppas det blir starkt streck nu istället! :) tror jag inte ska testa före BIM nästa period. Jag har inte mått så bra av det.


    Håller med dig! Jag tänker inte heller testa innan BIM nästa gång. Blir sådan besvikelse med negativt, men om man väntar finns det ju ändå hopp kvar (såklart) och jag tycker det känns lättare så. Jag har BIM imorgon och har inte testat senaste dagarna. Testade senast i fredags och det var neg samt att jag tycker att det känns som att mensen är på g. Hade tänkt testa igen men det har inte blivit av att jag köpt nya test, tänkte nu vänta tills mensen kommer istället. Och dessutom kostar ju testerna en slant.
  • Jenek18
    Essie0 skrev 2021-09-01 20:50:00 följande:

    Det här med att ta det lugnt och inte tänka så mycket på graviditet går sådär haha! Tycker jag känner en massa symtom men har förmodligen bara glömt hur det är att inte äta p-piller. Är ju inte så konstigt att uppleva diverse symtom under olika perioder av cykeln, speciellt runt ÄL och fram till och med mens. Hur går det för er andra, någon som känner någonting?


    Jag har googlat och känt efter så mkt senaste tiden efter senare ÄL. Tyckte att jag hade lite olika gravidsymptom men alla är ju liknande vanliga symptom under en cykel. Jag har BIM idag men är säker på att mensen är på gång. Min temperatur droppade imorse till folikulärfasens normala temperaur, vilket den gör samma dag eller dagen innan mens. Hade jag varit gravid hade temperaturen fortsatt vara högre. Så blev inget på första försöket, blev lite ledsen imorse men försöker nu sysselsätta mig med annat tills nästa ÄL. Jag har tyvärr en superlång cykel på nästan 40 dagar så blir en lång väntan men inte mycket att göra åt det. Någon annan som också har en lång cykel?
  • Jenek18
    LJM91 skrev 2021-09-02 06:24:36 följande:

    Trist att mensen verkar vara på gång, håller tummarna för nästa cykel! Jag har också en menscykel på runt 40 dagar så förstår känslan av en låååång väntan. Jag började ta rosenrot denna cykeln då den tydligen kan korta ner cykeln så håller tummarna för att det funkar!


    Åh va skönt att höra att det finns flera som har lång cykel. Har din alltid varit lång? För ett halvår sen hade jag 28 dagars sen blev jag sjuk under ÄL och ÄL blev någon vecka senare lagt sen dess har jag haft runt 40 dagar.
  • Jenek18

    Uppdaterar då jag fick min mens idag.

    26/8 SecretFlower (35 år, 1a försöket, 4e barnet)

    26/8 Flizz (30 år, 6:e försöket, 3:dje barnet)

    28/8 Värphönan (36 år, 9:e försöket, 1 mf 1 ma, andra barnet) PLUSSAT

    29/8 Sheltie (25 år, 2:a försöket, 1:a barnet) PLUSSAT

    31/8 chouette (32 år, första försöket, andra barnet)

    3/9 Mangosmoothien (28 år, 1a försöket, 1a barnet)

    4/9 Kiwikiwi (31 år, första försöket med första barnet)

    5/9 L0uis3 (28 år, försökt i 3 år med första barnet)

    6/9 Meemelie (32 år, första försöket med andra barnet)

    7/9 aann (28 år, 6:e försöket, första barnet)

    7/9 knyttets (25 år, andra försöket, första barnet)

    9/9 Junii91 (30 år, andra försöket, första barnet)

    10/9 Hurtänktedunu (31 år, första försöket efter ma, tredje barnet)

    11/9 beckizen (27 år, andra försöket med första barnet)

    11/9 Avokado92 (28 år, första försöket efter mf, första barnet)

    12/9 Sophiee92 (29 år, första försöket, första barnet)

    14/9 Chilins (30 år, första försöket, första barnet)

    16/9 Juli1990 (31 år, andra försöket med första barnet)

    16/9 Dalarna 91 (30 år, tredje försöket med första barnet)

    19/9 slo92 (28 år, 2a försöket, 1a barnet)

    20/9 evelinagra1 22 år ( 5e riktiga försöket, första barnet)

    20/9 Summertime 26 år (1a försöket, 1a barnet)

    23/9 bez (31 år 2:a försöket, 1:a barnet)

    25/9 Willow89 (32 år, sjätte försöket med första barnet)

    25/9 Sofgal (25 år, andra försöket, 1:a barnet)

    1/10 Lövsångerskan (30 år, andra försöket med första barnet)

    7/10 LJM91 (30 år, andra försöket, första barnet)

    12/10 Jenek18 (30 år, andra försöket med första barnet)

    ?/? Wave mother (37 år, första försöket efter ma, första barnet

    11/9 toughshit (28 år, första försöket, andra barnet)

    ?/? Essie0 (30 år, första försöket, första barnet)

    9/9 ChilliChoklad (29 år, fjärde försöket, första barnet)[

  • Jenek18
    Lövsångerska1991 skrev 2021-09-03 06:17:04 följande:

    Håller tummarna för nästa försök! :)


    Tack och detsamma till dig!! Jag var så stressad under hela första försöket så ska vekrligen försöka slappna av mer och se det hela som en roligt grej! Stress kan ju ha en negativ inverkan.
  • Jenek18
    Kiwikiwi skrev 2021-09-03 07:50:14 följande:

    Jag berättar gärna hur vi förberedde oss för att bli gravida osv även om jag vet att vi mest hade en otrolig tur. Jag vet innan vi precis plussade att jag ville läsa om andras symtom och hur de gjorde kring äl osv, men kanske bara jag som var överdriven.

    Jag hänger iallafall kvar i gruppen, blir kul att se fler av en plussa snart och jag håller tummarna att turen är med er i nästa försök!!


    Stort grattis!
  • Jenek18
    Lövsångerska1991 skrev 2021-09-03 12:01:02 följande:

    Samma här. Jag tror faktiskt inte stress påverkar om det blir en graviditet eller inte, utan det är mer om man mår så psykiskt dåligt att mensen uteblir. Det är vad jag hört i alla fall, men det har helt klart en negativ påverkan på samlivet och måendet i allmänhet.

    Det går inte att påverka mer än att försöka ha sex på rätt dagar. Jag ska nog inte ta några testa tidigt test heller.

    Sitter på jobbet med rejäl mensvärk nu. Men försöker se allt positivt, det är roligt att ha börjat försöka, som du säger. Och vi håller på med en flytt, det börjar bli så fint hemma. Vackert väder där jag bor. Okej dag på jobbet. Det blir bra :) stor kram, hoppas helgen blir bra!


    Hej, nej det tror inte jag heller (om det inte är väldigt allvarlig stress). Men däremot kan stresshormoner påverka fostret negativt. Är verkligen inte meningen att skapa ännu mer oro och stress nu men jag tror verkligen att det är viktigt att hitta sätt att slappna av och vara positiv. Jag tycker det är så svårt och tar gärna emot tips på stresshantering. Jag stressar upp mig lätt över allt möjligt. Ja precis som du säger det påverkar ju måendet i allmänhet så mycket.

    Precis det hela är inte så svårt bara ha sex på rätt dagar och hoppas på det bästa. Sen tar det ju i snitt ett halvår att bli gravid. Åh va jobbigt med rejäl mensvärk, jag hade jobbig menvärk igår men idag känns det mkt bättre. Hoppas den värsta värken går över snabbt! Tack och stor kram till dig också. Låter mysigt att få fixa i nytt hem och boa in sig. Vi ska också flytta snart, ser verkligen fram emot det. Ha en superfin helg!
  • Jenek18
    Meemelie skrev 2021-09-06 06:39:24 följande:

    Ni som tempar, vad tror ni om detta? BIM imorgon och normalt borde ju tempen sjunka men idag höjdes den istället till högre än tidigare denna cykel. Kanske inte är helt kört denna månad ändå. Kanske vågar hoppas lite ändå? Planen är att testa på onsdag ifall mensen inte dyker upp imorgon!


    Ja men kanske! Jag har tempat i ett år och dagen innan mens eller samma dag så sjunker min temp till medellinjen. Din ökning idag skulle absolut kunna indikera graviditet. Men beror också på hur noggrant du tempar, om du sov oroligt eller var vaken innan du tog tempem kan den öka. Håller tummarna! Häftigt om det skulle vara så att det är en graviditet som visar sig genom kroppstemperaturen.
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?