Inlägg från: Pinkfloweer |Visa alla inlägg
  • Pinkfloweer

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Hej alla, det var ett tag sen jag skrev nu. Om jag ska vara ärlig så har jag inte ens varit inne och läst i tråden på flera dagar för jag kännt mig så nere över min ägglossning som inte ens dök upp den här gången...fick alltså varken äl flytningar eller positivt ägglossning test denna månad, så nu har jag gått in i total hopplöshet känsla i det här, att vi aldrig kommer lyckas få ett till barn. Ursäkta bitterheten men jag är verkligen orolig nu över att det ska vara nåt fel på mig så det inte kommer funka pga ägglossning som inte ens kommit nu....hur går det för er andra ? Jag önskar så att jag kunde känna åtminstone lite hopp men jag varken kan eller vågar det längre. Vet inte ens om jag vågar ta nya ägglossningtest om det ska komma fler såna här uteblivna ägglossningar...

  • Pinkfloweer
    Bez skrev 2021-11-08 18:25:14 följande:

    Ja åh de är kämpigt inte alls kul att hela tiden gå med oron att de kanske aldrig kommer gå. Försöker tänka att de absolut flesta ändå lyckas få barn tillslut även om de kan ta tid. Sitter själv och oroar för att de inte vart nån äl den här månaden är på cd 21 av en vanligtvis 28 dagars cykel utan minsta tempohöjning .. vad jag läst och fått svar i gruppen är de heeeeelt normalt att ha ca 10 ägglossningar per år så att en-två stycken inte dyker upp ska man försöka att inte dra för stora växlar på även om jag själv sitter med samma tankar som dig.


    Tack för ditt svar! Usch jag lider verkligen med dig för de här orostankarna över detta är verkligen så tärande, jag har kännt mig genuint ledsen dessa dagar, sen en vän till mig berättade såklart nyss i samma veva att de väntar barn med när man själv har sådan oro över att nånsin lyckas igen. Men det känns ju betryggande iallafall det du säger att det kan vara så utan att vara nåt fel också, men när kan man ringa till gyn om det skulle fortsätta undrar jag också, gör de ens något eller måste man endå vänta till man försökt ett år ?
  • Pinkfloweer
    Bez skrev 2021-11-08 19:09:31 följande:

    Ja jag och en kompis började försöka samtida rätt dålig idé såhär i efterhand, hon är i v 17 och jag väntar fortfarande på ett plus :):) enligt va jag lästa på clearblue stod de att om man missar 3 ägglossningars i rad så ska man kolla upp de, men vet inte va vården säger. Jag hade nog ringt efter 2 eller om det blir

    Mer återkommande med tanke på att man försökt några månader redan oxå så får man väll höra om man kan komma in och kollas innan man försökt ett år


    Åh , förstår verkligen att det känns jobbigt nu i efterhand !! När man får fortsätta kämpa...jaa om det blir såhär nästa månad igen känns det rimligt att ringa faktiskt håller med, men hoppas för bådas skull att vi ska slippa det <3
  • Pinkfloweer
    LJM91 skrev 2021-11-08 20:30:43 följande:

    Känner igen känslan av hopplöshet och den här oron över att något ska vara fel, i min sökhistorik finns allt från recensioner av barnvagnar och babyskydd till recensioner av IVF-kliniker och hur man lär sig leva med en ouppfylld önskan om barn.. Allt mellan hopp och förtvivlan helt enkelt.

    Jag tänker på din ägglossning, tempar du? Det är ju som några andra skriver helt normalt att inte ha ägglossning i alla cykler, men det kan också vara så att du har ägglossat men utan att du noterade flytningarna eller positivt test. Om du tempar blir det lite mer svart på vitt, har du en tempökning så har du ägglossat :) Jag har tempat från och till i ett par år och har alltid haft ägglossning (peppar peppar osv) men har aldrig fått positivt utslag på ÄL-test och brukar inte heller kunna identifiera några särskilda flytningar.


    Det är en tröst att man inte är ensam om känslorna å hur vi kan stötta varann så bra här inne allihop <3 nej jag tempar men tanken har slagit mig nu om man ska börja..har fått så starkt utslag på ägglossning test innan så inte tänkt på att tempa också då men det kanske är bra att överväga det nu så man får en större inblick om det verkligen sker en ägglossning eller inte, har inte så stor koll hur det fungerar bara men man kommer kanske in i det snabbt?:)
  • Pinkfloweer
    Lövsångerska1991 skrev 2021-11-13 14:47:00 följande:

    Ja, det är så jobbigt! :,( sen har jag inte fått konstaterar att det är svamp, men vad skulle det annars kunna vara? Klåda, kli, torrhetskänsla, rött (dock bättre nu, vet inte vilken färg man ska ha på slemhinnan?), tidigare svullet runt de inre blygdläpparna. Ingen illaluktande flytning. Kunde ni ligga till slut? Hur lång tid fick du dras med svampen? Det är viktigt det där med att vara våt. Min sambo kan få skav också om jag inte är tillräckligt våt, så det är skönast för båda att vara våt. Vi är duktiga på det, men tror att det kan ha varit nya glidmedlet som orakade svampen, eller så var det att jag just haft mens.


    En till som fått svamp här! Suger verkligen...måste köpa behandlingskräm imorgon, minns inte vad som funkar bäst, pevaryl eller canesten, vad hade du nu ? Jag läste faktiskt att sperma kan störa balansen / pH värdet i underlivet så antagligen därför jag fått det nu med efter frekventa försök under ägglossning som kom nu suuuupersent 1,5 vecka för sent.
  • Pinkfloweer

    Hej på er alla! Har 5 eller 6 dagar kvar ca till bim nu, vet någon när man kan känna symtom som tidigast ? Hade ägglossning i torsdags, så har lutealfas på typ 10-11 dagar. Jag brukar ha ömma bröst typ nu inför mens men de känns ingenting nu, men sen så är jag sjukt trött bara sen i söndags typ, men vet inte om det e för tidigt att känna trötthet som symtom?

  • Pinkfloweer
    Solskensdag skrev 2021-11-17 09:33:54 följande:

    Hur många är det som har BIM de närmsta dagarna och hur går det för er? Jag har BIM i dag eller i morgon men har en sån konstig känsla i kroppen, som att jag inte är gravid men inte heller komme få mens haha. Kanske någon konstig grej i kroppen efter mf. Får se vad som händer!


    Jag har bim på söndag!

    Lite ömma bröst men inte så mycket som de brukar vara innan mens men det kanske kommer, lite lite molvärk idag men bara svagt, sen vart frusen och trött i flera dagar, ingen aning va det blir av detta, frusen brukar jag inte känna mig men vet inte om det ens kan vara ett symtom på graviditet..?
  • Pinkfloweer
    ung92 skrev 2021-11-17 13:20:14 följande:

    Hej:) Har oregelbunden mens och vet inte riktigt när man ska testa. Men hade iaf fullt utslag på ägglossningstestet i lördags. Hur tidigt vågar man testa? Har sett ett mönster på att jag har ca 11 dagars lutealfas. Är så ivrig, vill bara veta nu nu :) hur har ni lyckas skingra tankarna på annat? Hade ni några symtom snabbt?


    Jag har också 11 dagars lutealfas ! Vill också bara testa nu men vill och orkar samtidigt inte bli besviken på ett negativt test till...jag har bim på söndag men det jag känner är väldigt trött sen söndags (positivt ägglossningstest tisdag och onsdag förra veckan) och lite svag molvärk ibland och lite öm i brösten men känns som det lika väl kan vara just inför mens med . .Men jag har också funderat på när man kan testa när man har lutealfas på 11 dagar!
  • Pinkfloweer

    Ikväll har verkligen all pms i hela världen bara sköljt över mig, som om nån tryckte på en start knapp! Otroligt känslig och gråtfärdig och irriterad för minsta lilla så nu svämmar den där hopplösheten över mig...igen! Hur länge ska man orka hålla på me den här processen, egentligen? Känner ni så ofta ? Eller är jag bara extremt pms:ig just nu....? Jag kunde aldrig drömma om att det skulle kännas såhär påfrestande ...känns som man gått in i en ond cirkel i det här, som om allt var så mycket bättre innan man gav sig in i den här processen igen där man ständigt undrar, väntar, längtar för att sedan bara ryckas ifrån den där drömmen varje månad..tankar som kommer jag aldrig få ge mitt barn ett syskon gör mig genuint ledsen, men jag försöker intala mig själv att det är bara en tanke, att det inte är säkert att det blir verklighet. Men hur ska man lyckas tänka på annat under den här tiden? Hur ska man slappna av ? Hur ? Vad gör ni? Hur får ni tiden att gå? Behöver genuint bra tips för jag vet inte hur mycket mer jag orkar fokusera mina tankar på det här...samtidigt som jag inte vet hur man ska göra för att låta bli !

  • Pinkfloweer
    LJM91 skrev 2021-11-17 20:06:59 följande:

    Jag känner igen mig själv i allt du skriver, har tyvärr inga tips då jag inte har hittat ett vettigt sätt att tänka själv än.. Men bara att veta att jag inte är ensam om de här tankarna och känslorna känns tröstande för mig <3


    Skönt att veta att man inte är ensam! Hoppas vi kommer på ett bra sätt att tänka snart <3
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?