Inlägg från: Mathilda88 |Visa alla inlägg
  • Mathilda88

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Chilins skrev 2023-02-20 06:44:34 följande:

    Tänkte bara flika in i spermiediskussionen att vi fick veta i samband med utredningen att man graderar mannens spermieprov mellan 1-5 och för att vara en 1a krävs minst 40 miljoner spermier. Det låter helt otroligt i min värld att det kan finnas så många och ändå blir det ingenting 


    Oj! Det visste jag inte, ja minst sagt fascinerande! Sätter absolut lite perspektiv på det hela.
  • Mathilda88
    Chilins skrev 2023-02-20 09:32:30 följande:

     


    eller hur! Vi fick veta att min sambo hade över 100 miljoner plus bra rörlighet så ett minst sagt godkänt prov och jag kan då inte förstå hur det inte kan bli något då mina provsvar också visade på bra värden. 


    Wow! Det sätter verkligen våra prover i ett annat ljus med nivåer på 3,5 miljoner och strax över 10 miljoner Förvånad. Har bara haft de 16 miljoner som riktmärke innan!  Mend 40 resp 100+ är en annan liga Skrattande . Nej ännu märkligare när det är sådana mängder och båda är bra! Hur länge har ni försökt? <3 
  • Mathilda88

    Idag kom cellförändrings-provsvaret som ua! Och remissen är nu inskickad för IVF, så processen är iallafall igång nu!

  • Mathilda88
    Chilins skrev 2023-02-20 19:23:42 följande:
    Jag tänker ju att det bara behövs en! Haha!! Så jag känner mest att det är så konstigt att det inte blir något för någon utav oss med miljoner simmare?! 3 miljoner är ju fortfarande sjukt mycket tycker jag..  Vi har försökt i 1 år och 7 månader. ni då? :) 
    Hjärta
    Vi har försökt i 16 månader, så 1 år och 4 månader. :)

    Ja vi kan vänta på samtalet tillsammans nu! Är er remiss godkänd än? Förstått att det tar ca 1-2 veckor till dess?
  • Mathilda88

    Sophiee92: Men wow vilket fantastiskt resultat - 9 av 9!!! HjärtaHjärta Men så spännande!! Då är det fortsatt laddat fram tills återföringen på onsdag! Hur mår du idag?

    Ja tyvärr så, önskar att det funnits fler alternativ i Skåne då det uppenbarligen är väldigt högt tryck på RMC. Men hört mkt gott om dom. :)

  • Mathilda88
    Chilins skrev 2023-02-21 08:45:08 följande:
    Då har vi ju nästan försökt lika Länge också :) jag antar att den är godkänd för vi har fått brev från kliniken att de mottagit remissen och att de kommer kontakta oss för ett läkarbesök. Vi fick också fylla i en hälsodeklaration och skicka in (konstigt tyckte jag för vi har ju redan gjort en i samband med utredningen på regionen). vi fick brevet om att de mottagit remissen och att vi skulle bli kontaktade knappt 3 dagar efter remissen gått iväg så det gick verkligen snabbt. Vet du hur lång väntetid det är för er? Omfattas ni av vårdgarantin så att det är 3 månader?
    Ja vi har så  Hjärta 
    Intressant med en ny hälsodeklaration, ja man tycker ju att man har ju redan lämnat allt sånt igenom fertilitetsutredningen? Wow 3 dagar? Det gick snabbt! Ja vi har fått till oss att det tar ca 1-2 veckor från det att remissen skickats in till dess att den bekräftas. Och from att den är bekräftad så är det 2-3 månaders väntetid i Malmö. Utgår ifrån att det tar 3 månader... Men hoppas på kortare tid Hjärta. Ja vi omfattas av de 3 månadernas vårdgarantin :) Om det dröjer 3 månader så kan vi komma få välkomstsamtal i juni, sen sommarstängt och tidigast få börja i augusti... Så långt bort! 

    Åh så häftigt med en så snabb tid!!! Hjärta

    LJM: Tack så mycket <3 

    Vickan31: Oj 3 månader för att bara få den bekräftad?!? Hugaligen! Var visserligen orolig för att de kanske skulle kunna göra på det viset om de har hög belastning - de 3 månadernas vårdgaranti börjar ju inte förrän remissen är bekräftad. Stressande att behöva vänta hela 6 månader bara på välkomstsamtalet!
  • Mathilda88

    Vickan31: Ja men ändå 😅 Hoppas ingen behöver vänta så länge igen på en bekräftelse 😅. Nej förstår det! 😆
    Jo jag förlikar mig allt mer med tanke. Att ni har haft positiva upplevelser stärker definitivt, sen skrämmer det dock fortfarande lite mer igen pga denna infektionen i livmodern som jag genomgår just nu som varit så fruktansvärt smärtsamt och fortfarande gör ont. Smärtan borde släppt nu men icke. Och även om det är fine under operationen så litar jag inte för fem öre på att de kommer skicka med rimlig smärtlindring hem, har aldrig känt mig lyssnad på i sådana sammanhang. Så det får vara en grej jag får ta när det är aktuellt? 
    Sen känns det än längre då en nära släkting nu är beräknad att få sitt första barn i augusti, gravida efter några månaders försök 💞. Så glad för deras skull!! Men att kanske få komma igång med IVF-försök först efter att de fått sin bebis, nästan två år efter att vi själva började försöka 😅😓? Ja behöver väl inte beskriva mer.

  • Mathilda88
    Sophiee92 skrev 2023-02-22 17:00:41 följande:

    Nu har jag fått ett litet frö återfört ❤️ Fick se på UL hur den låg i livmoder. Så sjukt efter all denna tid med försök och så plötsligt har man en liten blastocyst som vilar i livmodern...! 


    Och hörni alla 9 hade klarat sig till idag dag 5 😲 2 st var lite tveksamma men alla 9 levde tills idag iaf och som ville fortsätta odla till imorgon och sen se hur många som går att frysa. Är väldigt spänd på resultatet!


    Så underbart - alltihopa!!! 😍😍😍 Både återföringen och att så pass många av äggen utvecklats så bra så långt! Håller tummarna för infrysningen imorgon! 🥰🙏 Ger enorm pepp att det här kanske kan gå för egen del med när man får höra om hur det går för er 💞

    + LJM Tack jag det känns än motigare då vi genom livet har haft väldigt bra relation och samtal, inkl om babymakingprocessen och upplevelser etc. Men så snart de blev gravida och vi fick besked om IVF så blev det helt annorlunda och förstod mig inte alls längre.😔 I all välmening i det hon svarade, men aj det tog hårt ändå. Då vill jag bara ge upp och skita i allt. Har däremot utöver er ett antal vänner som är helt ombord med hur jag mår fysiskt och psykiskt och det känns helt fantastiskt. Då vill jag istället ge mig på skeppet trots skräcken.
  • Mathilda88

    LJM: Förstår nervositeten! Nära nu 💖🙏

    Fyrklövern: Så glad att du fortfarande hänger här och ger oss motivation och hopp med hur det går för er 😍🙏.  Svårt att inte berätta när man längtat så länge 💞. Underbart att kunna ändå njuta av varje morgon! 

  • Mathilda88
    Chilins skrev 2023-02-22 22:04:59 följande:

    uppdatering från mig Glad 

    Fantastisk personal på Livio. Vi gick igenom resultaten från utredningen igen och att vi kommer att köra standard-ivf med det korta protokollet. När jag får mens (om bara ett par dagar!) ska jag kontakta dem igen för att se om det finns möjlighet för att starta redan då! har svävat lite på rosa moln hela dagen. 


    Men wow! 😍🙌 Håller tummarna för att ni får starta direkt när mensen kommer! Perfekt taiming av mensen dessutom att bara vara dagar bort 🥳. Så fantastiskt snabbt och underbart isåfall 🙏. 😍 Förstår det!
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?