Inlägg från: Lövsångerska1991 |Visa alla inlägg
  • Lövsångerska1991

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    ChilliChoklad skrev 2021-09-03 13:53:25 följande:

    Halloj! Jag tänkte bara fråga rakt ut, har ni försökt ändra på er livsstil/diet nu när ni försöker bli med barn?

    Jag har själv slutat dricka alkohol på helger/fester. Sedan tar jag extra vitaminer, ex. Folsyra. Men jag dricker kaffe dagligen. Vet inte om det är något man också borde minska på? :)


    Hej!

    Jag var extra försiktig mellan ägglossning och mens nu vid första försöket. Försökte hålla mig under 200 mg koffein och drack ingen alkohol. Jag tar folsyra också, har gjort sedan i juli tror jag. Har gått ner två kg, gör mitt bästa med kost och motion för har ett par kg övervikt, just nu fyra eller fem kg tror jag. Jag joggade en del innan äl, men sen blev det inte av på ett tag (blev rejält förkyld bland annat) och det kanske man inte ska göra tidigt i graviditeten heller så kanske bra egentligen. Har läst att man inte ska bli för varm eller få för hög puls i början, någon som känner igen det?
  • Lövsångerska1991
    Meemelie skrev 2021-09-04 07:19:40 följande:

    Idag sjönk min temp från 36,80 till 36,60 så troligtvis är mensen på gång. Ska komma först på tisdag men kanske är lite tidigare denna månad. Har inte känt av några symptom denna månad så med största sannolikhet funkade det inte på första försöket. Är dock inte allt för besviken, hade räknat med att det skulle ta ett par försök. Hoppas på nästa månad istället, då blir det en junibebis och då hade jag och bebisen kunnat fira födelsedag tillsammans, det hade varit kul! Väntar med att uppdatera BIM-listan tills mensen är här och jag vet vilket datum jag ska skriva!


    Skönt att du inte känner dig alltför besviken, du har helt rätt inställning :) jag försöker tänka mer så också, är faktiskt lite lugnare nu än innan mensen kom. Det som spökar lite i huvudet är bara ?tänk om det är något fel och det inte går alls?. Antar att många känner så innan man vet. Försöker trycka bort det och tänka positivt. Ska verkligen pricka in äl perfekt nästa gång :)

    Mysigt med en junibebis tycker jag med, då har det troligtvis inte blivit för varmt heller. Men det gör inget om det blir värmebölja, bara glad om det blir en graviditet :) kan tänka mig att vara höggravid i värmebölja eller snöstorm, bara det blir av liksom!
  • Lövsångerska1991
    Meemelie skrev 2021-09-04 08:10:56 följande:

    Ja, precis! Och så får man första tiden hemma med bebisen tillsammans eftersom det är semester. För min del känns det lugnt då jag ju har ett barn sedan tidigare så vet ju att det har fungerat en gång liksom. Hade nog känt precis som du annars tror jag! Minns att jag förra gången satt och googlade IVF redan efter första försöket så det är nog inte ovanligt att känna som du gör.


    Ja, det känns väldigt mysigt. Och så behöver man inte tänka på byxor utan ha luftig klänning över den (troligtvis) stora magen. :) Man kan vila sig i en solstol och dricka läsk.

    Jag har också googlar lite på IVF (till och med adoption) och en oro jag också har är att min sambo inte är bekväm med spermier från en donator om det skulle behövas. Så är det något med hans spermier känns det som att det liksom är kört. Men nu tänker jag flera steg i förväg igen, och han kan kanske ändra sig också.
  • Lövsångerska1991
    Bez skrev 2021-09-04 12:37:23 följande:

    Ni som kör clearblue advance läst att många av er fått blinkande gubbe rätt länge innan fast gubbe? Fick blinkande idag bara 3dje test dagen men tror inte jag har ägglossning förrän fre/lör nästa vecka så borde få fast på typ torsdag?

    Ska man ta de lite chill med liggandet och spara sig eller är de bra att börja köra fast de känns tidigt? Så man inte bränner ut sig och inte orkar när de borde va dags?


    Vi gjorde tabben att börja för tidigt, till och med en dag innan blinkande gubben. När väl fasta gubben kom fick vi till det en gång. Den här gången ska vi börja senare. Jag har kolla vi två mensappar också ungefär när ägglossningen ska komma. Tänker att typ fyra dagar innan dess kanske vi ska börja med varannan dag och sen varje dag när det blir fast gubbe.
  • Lövsångerska1991
    knyttets skrev 2021-09-04 13:30:37 följande:

    Hjälp! Vad tror ni om det här? Är nu på BIM-2, ÄL+10 (appen justerade BIM till 6/9 efter positiva ägglossningstest). Syns det faktiskt något här eller håller jag på att tappa förståndet? Första bilden är tagen under testtiden andra en kort stund efteråt. Vanliga RFSU-test taget på eftermiddagsurin. Haft spök på dessa tester tidigare, men då har "strecket" försvunnit då testet torkar.


    Jag ser en liten skugga. På mina negativa tester har jag inte sett något alls så visst kan det vara positivt :) som någon mer skrev, prova igen ikväll eller imorgon! Håller tummarna här!
  • Lövsångerska1991
    knyttets skrev 2021-09-05 08:28:31 följande:

    Testade ett till på kvällen som såg starkare ut, men idag på morgonurinen var strecket knappt synligt. Kanske det ändå är fråga om falska positiva. Har BIM i morgon, så får tålmodigt bara vänta och se om mensen kommer. Om inte kanske jag testar med ett annat märke på tisdag.


    Skickar en kram till dig <3 så trist om det är falska resultat. Jag tror att clearblue veckoindikator är bra, om man testar på BIM eller efter. Då slipper man strecken. Hoppas du slipper mensen imorgon och att det blir ett tydligt plus sen ändå! Annars kommer en ny ägglossning och chans om inte alltför lång tid!
  • Lövsångerska1991
    Meemelie skrev 2021-09-05 09:33:10 följande:

    Tempen hade ökat tillbaka till 36,80 idag så verkade vara någon slags tillfällig dip igår. BIM är först på tisdag men känner av lite lätt mensvärk redan nu så gissar att den snart dyker upp. Trots det har jag googlat lite för mycket på tempdipp när ägget fäster, finns ju trots allt en liten chans att det skulle varit en sådan igår. Man blir lite knäpp av att försöka bli gravid ;)


    Ja, det är verkligen svårt att inte bli som besatt! Jag tycker nästan det är svårt att förstå eller ta in varför det inte alltid blir något när man har sex under ägglossningen. Då finns ju allt som behövs på plats! Jag vet att det inte funkar så, men blir på något sett frustrerad över att det ska vara så olika hur lång tid det tar :P
  • Lövsångerska1991
    hurtänktedunu skrev 2021-09-05 14:22:57 följande:

    Kunde inte undvika att ta ett test i morse. Vill ju så gärna att det är något. Ska ha mens endera fredag eller söndag nästa vecka. Förra graviditeten som inte gick vägen plussade jag väldigt svagt på bim-7

    Jag såg faktiskt en skugga men inget jag är säker på. Kan ju inte helt säkert säga att det inte är från förra graviditeten heller även om jag fick ett helt blankt igår och förra veckan. Men vi får väl vänta och se. Känner en brännande känslan i bäckenet och har ju känt sug i brösten. Men ja jag vågar inte hoppas något alls än. Skulle ju vara en dröm om det tog sig direkt.

    Så skönt bara att kunna ventilera lite med er.


    Som många skrivit angående svaga test, man kan ju få vara försiktigt positiv :) hoppfull, men ändå beredd på att kanske det inte blir.

    Jag kände mig rätt ledsen när jag tog negativa test innan mensen, nu vet jag att jag blir det så ska försöka hålla mig från det. Jag hade nog blivit ledsen också om det först såg ut som streck och sedan inte var något nästa dag. Men jag hoppas dina streck ska bli starkare och att det blir ett plus :)

    Tycker det är så skönt att ha er här, veta att jag ju inte är ensam. <3
  • Lövsångerska1991
    hurtänktedunu skrev 2021-09-05 18:30:05 följande:

    Ja men precis så. Men i värsta fall är man glad i onödan haha. Nej men ska se hur det utvecklar sig under veckan. Jag vågar nästan inte ens säga det högt men jag tror att det tagit sig. Vi får helt enkelt se. Får drömma vidare lite.

    Ja det är verkligen skönt med en grupp som förstår ens egenheter. Hahaha. Man blir ju som besatt


    Jättefin inställning tycker jag :) du har ändå känt dig glad även om det skulle bli en besvikelse sen. Jag hoppas att det tagit sig!

    Ja precis, jag var väldigt besatt. Tack och lov har jag faktiskt lyckats uppehålla mig lite med annat några dagar nu. Vi är som jag berättat tidigare mitt i en flytt och det är mycket på jobbet, så på sätt och vis är det ju bra. Jag är så glad att jag har min sambo, min familj, den fina lägenheten och min bästa vän. Inte för att det är tillräckligt, men det är ändå så fint. Jag har allt det medan jag väntar, försöker tänka så. Det finns ju de som är singlar och försöker bli med barn, som kanske känner sig väldigt ensamma.
  • Lövsångerska1991
    Sophiee92 skrev 2021-09-05 16:18:35 följande:

    Vad otroligt tråkigt att höra :( och jobbigt att det inte gick att upptäcka på ultraljudet där i v. 7. Kan inte ens föreställa mig... Otroligt ändå att du kunde känna att graviditeten kändes konstig, antar att man lär känna sin kropp ganska väl efter två tidigare graviditeter. Vad skönt att din ägglossning kom igång så fort iaf och att ni nu kan börja planera och fokusera på en ny graviditet :) Så spännande att följa dig och alla andra här inne.

     

    Åh men det låter ju väldigt hoppfullt! Länge tänkte jag faktiskt att jag kanske inte kunde bli gravid pga att jag aldrig varit det innan, fick eventuellt ett tidigt missfall för några år sedan men det kunde jag aldrig få bekräftat. Känner mig lugnare idag dock kring att lyckas bli gravis. Försöker tänka att jag ju litar på min kropp och att det kommer lösa sig nu när vi väl börjat själva processen. Tack igen för din pepp :)


    Jag tror att det faktiskt kan handla om slumpen att du inte råkat bli gravid med avbrutet samlag. Kanske har du oftast haft ägglossning mitt i veckan och så brukar ni inte ha sex då? Ägglossningen brukar ju komma vid ungefär samma tid varje månad. T.ex får jag nästan alltid mens på helgen (hemskt), så det är liksom ett mönster. Vi har vanligtvis nästan aldrig sex under arbeta veckorna så om vi inte försökt få barn och jag nästan alltid fick ägglossning mellan onsdag-torsdag så vore ju chansen/risken att råka bli gravid väldigt liten. Och om vi dessutom använde metoden avbrutet samlag så kanske det är bara 10-20 % chans/risk att det kommer en försats med spermier.
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?