Inlägg från: Lövsångerska1991 |Visa alla inlägg
  • Lövsångerska1991

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Stort grattis igen till er som plussat, så kul :) jag har varit lite deppig idag och inte orkat skriva så mycket. Ser att någon som var orolig fått svar och stöttning, det är fint att se. <3 Vi är nog många som behöver bli bättre på att tänka positivt och inte oroa sig. Känner många känslor jag inte varit beredd på nu under vår resa mot att bli föräldrar. Kastas mellan hopp och förtvivlan, tacksamhet, sorg, oro, rädsla, glädje osv.

  • Lövsångerska1991
    Meemelie skrev 2021-09-09 16:22:14 följande:

    Fick ju mitt plus i veckan. Än så länge noll symptom, men det kanske kommer. Hur som helst, tänkte att ni kanske var intresserade av hur vi gjorde för att få plusset? Inte för att vi gjorde något särskilt egentligen men,

    Sex på söndagen och onsdagen, ÄL bekräftad av NC (temperatur) på torsdagen. Gissar att det var dagen innan som gjorde det. Åt även en tablett rosenrot varje morgon från mensens första dag och fram till dagen innan ÄL. Kan ju inte garantera att rosenrot funkar, men de två gånger jag blivit gravid är också de enda två gånger jag ätit rosenrot. Har gjort försök utan rosenrot som inte lett till graviditet. Kanske bara ett sammanträffande dock.

    I övrigt gjorde jag ingenting annorlunda. Tränade som vanligt, åt som vanligt och drack något glas vin under helgen. Fick även i mig onödigt mycket koffein pga jobbet börjar efter semestern och något måste man ju fylla ut rasterna med.


    Tror nog symtomen kommer lite senare, det är ju tidigt ännu. Vad kul att du är kvar hos oss som ännu inte plussat. :) intressant att läsa om hur ni gick till väga. Kanske provar rosenrot längre fram, om det tar tid för oss. Den här omgången så ska vi försöka pricka ägglossning mer exakt, ha sex på de mest fertila dagarna. Bifogar bild från en av mina mensappar här. Enligt den har jag ägglossning den 16:e. Därför känns det viktigt med samlag den 15:e och 16:e, men kanske också 17:e. Och så någon gång innan den 15:e, för man vet ju aldrig. Ska även ta ägglossningstest så som förra gången för att se att det stämmer. Låter det som en bra plan? :)

  • Lövsångerska1991
    986247391 skrev 2021-09-09 17:28:04 följande:

    Hej! Tänkte jag skulle presentera mig lite istället för och bara vara inne och läsa alla era bra inlägg! Jag är (snart) 27 år och min man 30år. Min man har varit sugen på barn länge, men för mig tog det lite längre tid. Jag har haft p-stav i över tio år, så bara att "lära känna kroppen" är nytt, men jag tror (och hoppas) att jag haft ÄL nu i dagarna. Brösten ömmade så mycket att jag knappt kunde sova och tyckte mig se en stegring på ÄL-testen. Jag har också haft lite konstig aptit, är i vanliga fall en riktig godisråtta, men senaste veckan har jag inte alls varit sötsugen och när jag väl ätit något sött mer blivit illamående, kan det ha något med ÄL och göra? 

    Off topic, någon som vet om/hur man kan ändra användarnamn?


    Hej, vad kul att du börjat skriva här :) vi är många nu, känns som en fin gemenskap. Så skönt med en tråd där man inte dömer varandra eller så heller, sett en del trådar där det är så. Så spännande att ni precis ska börja försöka :) att lära känna sin kropp är som du säger rätt intressant. Det med aptit vid ägglossning har jag inte riktigt tänkt på. Vid PMS är jag nog mer sötsugen, men sen när mensen och värken kommer så mår jag mest illa. Jag är lite svajig i humöret vid ägglossning (även vid PMS) och känner mer lust. Min barnlängtan blir om möjligt ännu större vid ägglossning. Ömma bröst har jag, men inte så smärtsamt som du beskriver.
  • Lövsångerska1991
    Dalarna91 skrev 2021-09-09 09:35:18 följande:

    Har BIM om en vecka. Så fick känslan inatt när jag vaknade till att det inte gick denna gången heller. Jag brukar alltid få känningar i tjekmagen en vecka innan BIM så jag sitter bara och väntar på den.

    Blir så himla ledsen och besviken. Vi va helt grymma med att få till det denna gång! Och jag sitter och dricker kallpressad Vetegroddsolja varje dag, som smakar skit. Så förlåt men är just nu bara så nedstämd och det känns som de aldrig kommer bli någon unge.


    Det är verkligen jobbigt att vänta på att få reda på om man är gravid eller inte. Skickar en kram till dig <3 Din känsla behöver inte stämma heller, kanske är du gravid ändå.
  • Lövsångerska1991
    Jenek18 skrev 2021-09-08 19:38:08 följande:

    Är imponerad över dig som svarar så ofta med stöttande och peppande svar! tycker inte att du behöver känna att du måste in och skriva bara för att du brukar/startade tråden. Skriv om du mår bra av det. Vi är många som är aktiva här och alla kan hjälpas åt att stöttta och peppa varandra. Men det är otroligt fint att du håller koll på oss!

    Jag är helt med dig, första försöket skulle bara vara väldigt chill och sen blev jag helt knäpp och mådde dåligt att det inte blev något och all oro kring det. Nu är jag faktiskt betydligt lugnare. Var på en AW med vänner (som ej vet om att vi försöker) igår och fick lite perspektiv bara tänka på annat typ pratade om resor och jag kände att det finns annat än graviditet. Jag försöker njuta och träffa folk dricka alkohol innan nästa ÄL. Men tycker att det är kul att checka in här och kolla hur det går för er andra. Hoppas du hittar något sätt som fungerar för dig att få en mer lugn inställning till denna resa.


    Tack <3 jag tycker mycket om att skriva, mer än prata faktiskt så det är kanske precis rätt forum för mig att skriva med andra. Och kan jag hjälpa någon så vill jag gärna det.

    Jag är också lugnare nu faktiskt, men lite låg emellanåt. Att få perspektiv är bra. Jag har druckit mer kaffe och läsk nu innan nästa äl. Inte varit så väldigt sugen på alkohol, men drack ett glas mousserande vitt vin i helgen. Har galet mycket på jobbet nu, och det borde ju vara bra för då tänker jag på annat, men jag känner att det är för mycket så blir nedstämd av stressen också. Fick en panikattack på jobbet, fick gå undan och ingen märkte något. Det blir lite som en ond spiral för så blir jag rädd att stressen ska göra att jag inte blir gravid.

    Men sen finns det så mycket annat fint i livet att tänka på också, förutom graviditet.
  • Lövsångerska1991
    Meemelie skrev 2021-09-08 19:54:02 följande:

    Ingen fara, man får ha dåliga dagar ibland! Speciellt tiden mellan mens och väntan på ÄL känns alltid lite hopplös, som att man bara går och väntar utan att kunna göra något. Gäller att försöka hitta på saker att göra hela tiden helt enkelt.


    Ja, det är segt, men kan börja ta ägglossningstester i helgen, haha! Något att roa sig med XD jag har mycket att göra egentligen, behöver nog få in mer positiva vilsamma saker att göra på fritiden. Men det är svårt för vi håller på med flytten, och så mycket på jobbet.
  • Lövsångerska1991
    Dalarna91 skrev 2021-09-09 20:16:55 följande:

    Nu sitter jag och funderar på att skaffa ägglossning test nästa vecka om mensen kommer.

    Tänka köpa Testlagret ägglossning test.

    Har någon testat dom?

    Om inte, vilken använder ni?


    Jag kombinerar testlagret med clearblue digital. Den här gången börjar jag med de från testlagret och när jag ser att det börjat komma ett streck så tar jag clearblue, på så vis sparar jag in på de dyrare testen. Hoppas på att komma på blinkande gubbe direkt då när jag tar clearblue. Numera vet jag att man då kan testa oftare, så att jag hinner upptäcka fast gubbe tidigare så tänker testa även eftermiddag när det närmar sig. Tänker att jag tar de från testlagret parallellt (har många av dem) och så märker jag när det blir lite starkare streck också, och så tar jag hjälp av mina mensappar .
  • Lövsångerska1991
    Meemelie skrev 2021-09-09 19:13:20 följande:

    Tycker det låter som en bra plan. Vi började typ en vecka innan ÄL och försökte varannan- var tredje dag då jag inte var helt säker på när ÄL var. Tänker att kör man varannan så borde man pricka ganska bra liksom :)


    Förra gången började vi en vecka innan, men när vi väl var på de mest fertila dagarna klarade vi inte att göra alla pga ett skavsår, därför börjar vi senare denna gång.
  • Lövsångerska1991
    evelinagra1 skrev 2021-09-10 09:48:11 följande:

    Har sån ångest att vi inte fått till det mer, men hoppas att detta räcker ändå..


    Det kan absolut räcka! <3 Tror inte att man ökar chansen så väldigt mycket bara för att man har sex flera dagar i rad, för det är ju så många spermier i varje sats och de överlever i flera dagar. Det verkar handla om att månadens ägg ska vara i form och att förhållandena liksom ska vara gynnsamma, så har jag uppfatta det, att det är därför det inte per automatik blir en graviditet bara för att man har samlag vid ägglossning.
  • Lövsångerska1991

    Hej!

    Jag har börjat med ägglossningstester från testlagret och jag ska enligt mina appar ha ägglossning kring den 16:e. Så förstår inte varför det ser ut så här, hade tjockare streck igår än idag. :/ kan min ägglossning ha kommit för tidigt och att jag missat den? Isf borde den ha kommit bara några dagar efter mensen slutade. Känner mig orolig.

Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?