• Jenek18

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Meemelie skrev 2021-09-08 06:43:13 följande:

    Gårdagens positiva test visade sig stämma trots att det passerat bäst före datum!


    Grattis! Så roligt!
  • Jenek18
    Juli1990 skrev 2021-09-08 07:29:46 följande:

    Känner mig så orolig nu igen (sällan..). Men enligt NC hade jag ÄL i torsdags och temperaturen ökade i två-tre dagar och nu har den gått neråt och ligger väldigt lågt (36,20 typ), historiskt sätt ligger jag runt 36,60-36,70 på samma dagar (cd22). Jag förstår ingenting.. vad kan vara fel? Tacksam för svar.


    Är nog bara några låga temperaturer. Kanske har du sovit dåligt eller tagit tempen annorlunda? Min cykel förändrades drastiskt för några månader sedan, helt plötsligt gick min ÄL dag från CD14 till CD25 fattade verkligen inte vad som hände. Hade dock varit lite förkyld under ÄL-perioden (ej covid) men annars inga livsstilsförändringar. Min poäng är att cykeln kan förändras utan någon rimlig förklaring fattar verkligen din oro men variationer är helt normalt. Jag ser inte resultat av ÄL-testerna fick du flera positiva? Det skulle ju också kunna vara så att du inte har haft ÄL att din kropp försökt men inte lyckats än. Kartlägger du sekret? Eller har du testat om du fått neg ÄL-test?
  • Jenek18
    Juli1990 skrev 2021-09-08 14:54:28 följande:

    Hoppas på det, jag vaknade lite tidigare imorse.. kan ha varit det såklart. Jag förstår, kroppen är allt märklig ibland. 

    Jag fick positivt ÄL-test (Glad fast gubbe) CD15 och bekräftad ÄL via NC CD16. Innan dess hade jag blinkande i 4 dagar, men det behöver kanske inte betyda att ÄL varit? Jag har inte riktigt kommit igång med kartläggning av sekret dessvärre, behöver bli bättre på det nästa månad.

    Håller tummarna att temperaturen är högre imorgon!


    Det mest troliga är att du har haft ÄL och att du bara hade några avvikande tempar. Men det finns en liten möjlighet att din kropp försöker ägglossa och inte lyckas av någon anledning och då skulle du kunna ha många dagar med LH-ökning och positiva ÄL-test. Man kan ha positiva ÄL utan att ÄL faktiskt sker snarare förskjuts. Men i kombination med tempökning är det ett rätt säkert bevis på att ÄL har inträffat. Du kommer säkert få ökning imorgon! Håller tummarna!
  • Jenek18
    BounceBambi skrev 2021-09-08 15:24:01 följande:

    Funderar på att börja tempa. Är det en vanlig termometer eller någon särskild ni som brukar göra det använder? Är lätt på vardagar då jag går upp samma tid varje morgon men hur gör ni på helger, vaknar lika tidigt, tar temp och somnar om? 


    Jag tycker NC var superbra att börja med. I startpaketet ingår en termometer med två decimaler. Den termometer är snabb och piper diskret. Det är nog rätt individuellt hur som basala kroppstemperatur påverkas av förändrad sömn osv. Så för mig tog det lite tid att lära mig när jag kan tempa och inte alltså vilka temperaturen jag bör räkna bort. Men i princip tempar jag samma tid vardagar och ibland vaknar jag upp på helger och tempar och somnar om annars skippar jag bara helgen. Har jag ÄL och väntar på temhöjning så tempar jag på helgen. Viktigt att tempa precis när man vaknar och inte efter att man har varit på toa eller legat vaken en stund. Det tar ett tag att komma in i detta. Om du är intresserad finns en del poddar som pratar om detta tex " har du mens eller?".
  • Jenek18
    nomina skrev 2021-09-08 14:12:10 följande:

    Hej! Jag har precis köpt ägglossningstest och skall för första gången testa detta.

    Har följt tråden och andra inlägg här på FL om tempning.

    Jag undrar lite, tar ni ÄLtest och temp samtidigt och samma tid varje gång?

    Har regelbunden mens men minns sist jag var hos gyn så skulle jag enligt min app ha ÄL den dagen, men hon sa att det var ett par dagar kvar.

    Så jag försöker checka lite med kroppen och hur väl jag känner den nu när vi sätter igång med att baka bebis. :)


    Hej, tempen måste tas direkt när du vaknar innan du gör något annat för bästa resultat och varje dag hela cykeln, speciellt i början när du inte kartlagt dina temperaturer. Efter några cykler kan du skippa tempning på tex helger. ÄL-test bör du testa när du börjar närma dig ÄL, du kan behöva testa flera gånger på en dag om du har svårt att hitta. Tiden för ÄL-test är lite lurigt. Jag har bara kört rfsu teststickor och senast fick jag neg på morgonen och sen positivt vid lunch. Så det kan vara svårt att hitta ÄL om tex stegringen bara håller i sig i ett dygn. Men många använder clear blues med smiley som verkar enklare att använda. Lycka till!
  • Jenek18
    Lövsångerska1991 skrev 2021-09-08 19:20:30 följande:

    Stort grattis igen till er som plussat, så kul :) jag har varit lite deppig idag och inte orkat skriva så mycket. Ser att någon som var orolig fått svar och stöttning, det är fint att se. <3 Vi är nog många som behöver bli bättre på att tänka positivt och inte oroa sig. Känner många känslor jag inte varit beredd på nu under vår resa mot att bli föräldrar. Kastas mellan hopp och förtvivlan, tacksamhet, sorg, oro, rädsla, glädje osv.


    Är imponerad över dig som svarar så ofta med stöttande och peppande svar! tycker inte att du behöver känna att du måste in och skriva bara för att du brukar/startade tråden. Skriv om du mår bra av det. Vi är många som är aktiva här och alla kan hjälpas åt att stöttta och peppa varandra. Men det är otroligt fint att du håller koll på oss!

    Jag är helt med dig, första försöket skulle bara vara väldigt chill och sen blev jag helt knäpp och mådde dåligt att det inte blev något och all oro kring det. Nu är jag faktiskt betydligt lugnare. Var på en AW med vänner (som ej vet om att vi försöker) igår och fick lite perspektiv bara tänka på annat typ pratade om resor och jag kände att det finns annat än graviditet. Jag försöker njuta och träffa folk dricka alkohol innan nästa ÄL. Men tycker att det är kul att checka in här och kolla hur det går för er andra. Hoppas du hittar något sätt som fungerar för dig att få en mer lugn inställning till denna resa.
  • Jenek18
    Juli1990 skrev 2021-09-08 21:55:46 följande:

    Uppdatering: tog äl-test ikväll som var negativt. Känns ändå skönt.. nu håller vi tummarna att temperaturen är högre imorgon bitti, annars vet jag inte vad som är fel :(


    Va bra men då är det bara några avvikande tempar! Även om den inte är högre idag blir den säkert det imorgon. Jag tycker att min temp brukar påverkas om jag vaknar en timme tidigare /senare eller sover roligt.
  • Jenek18
    Juli1990 skrev 2021-09-09 07:50:07 följande:

    Kändes som jag vaknade några gånger inatt (orolig), men jag tog tempen vid 7 imorse och då var den på 36,67, blev så glad. Hoppas det stämmer nu bara och fortsätter vara hög! Tack för dina svar <3


    Woho! Va skönt!
  • Jenek18
    986247391 skrev 2021-09-09 17:28:04 följande:

    Hej! Tänkte jag skulle presentera mig lite istället för och bara vara inne och läsa alla era bra inlägg! Jag är (snart) 27 år och min man 30år. Min man har varit sugen på barn länge, men för mig tog det lite längre tid. Jag har haft p-stav i över tio år, så bara att "lära känna kroppen" är nytt, men jag tror (och hoppas) att jag haft ÄL nu i dagarna. Brösten ömmade så mycket att jag knappt kunde sova och tyckte mig se en stegring på ÄL-testen. Jag har också haft lite konstig aptit, är i vanliga fall en riktig godisråtta, men senaste veckan har jag inte alls varit sötsugen och när jag väl ätit något sött mer blivit illamående, kan det ha något med ÄL och göra? 

    Off topic, någon som vet om/hur man kan ändra användarnamn?


    Hej och välkommen! Är det din första cykel utan p-stav? Jag brukar ha väldigt mkt energi innan ÄL och inte vara speciellt intresserad av mat. Jag är bara så pepp på livet och vill göra allt på en gång. Men sen ganska snabbt efter ÄL blir jag superhungrig och vill mest vara hemma och mysa. Ömmande bröst brukar jag dock få efter ÄL. Det är vanligt att man har mer energi runt ÄL och lägre efteråt tror det beror på temperaturen och styrs av hormoner.
  • Jenek18
    Willow89 skrev 2021-09-09 18:24:15 följande:

    Förstår ingenting! Enligt appen ska ÄL vara imorgon, jag brukar få flytningar och ont i magen dagarna innan men känner absolut ingenting och inte ens lite flytningar. Vad är det som händer med mig!? Börjar nästan undra om jag ens för ÄL den här månaden. Skulle i så fall vara första som jag vet om. :(


    Säkert bara någon dag försenat. ÄL kommer komma! Vilken cykeldag är du på?
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?