Inlägg från: Pinkfloweer |Visa alla inlägg
  • Pinkfloweer

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Junii91 skrev 2021-11-17 20:23:33 följande:

    Vet inte om jag har något bra tips men du är inte ensam, jag känner precis samma. Har enorm PMS varje månad och är nu mellan ÄL och BIM = hemskt mående. Denna månad är värre än vanligt, är så deppig, känner mig ledsen och nere. Svårt att fokusera tankarna på något positivt. Har dessutom blivit dunderörkyld idag så ligger i soffan och tycker synd om mig själv. Mitt bästa råd är egentligen att ibland låta tiden gå genom att göra saker, tex jobba, träffa vänner, se serier, lyssna på podcasts, kanske tom sortera kläder? Men ibland är det också viktigt att bara låta tankarna komma och vara i nuet. Låta sig själv vara ledsen, ha PMS osv. Förstår det inte hjälper just nu då jag också är i liknade sits men idag låter jag mig själv känna allt som kommer för det blir bara värre om jag försöker tränga bort det, då slår det tillbaka mer senare ikväll, ligga i soffan, äta julfika och ben och jerrys. Se serie. Det kanske inte hjälper men jag försöker också tänka att jag vet att det är denna tiden på månaden jag mår som sämst och jag vet anledningen. Det är inget som varar för evigt, om nån vecka eller 2 kommer du må bättre! Försök fokusera på det och vetskapen om att den tiden kommer. Kram! <3


    Tack snälla för dina ord och tips <3 det är så fint att vi allihop stöttar varandra så bra här inne. Det ligger mycket i det du säger att det är viktigt att släppa ut känslorna också, vet precis vad du menar ! Man behöver verkligen en balans men det gäller att hitta fram till den också i denna ovissheten.
  • Pinkfloweer
    Solskensdag skrev 2021-11-17 21:31:04 följande:

    Skickar en jätte kram! Känner också igen mig i allt du skriver , har tänkt och känd exakt samma sak. I måndags när jag testade neg, efter inte att ha sovit en hel natt pga nerver inför testet, var jag förkrossad, grät som ett barn hela dagen. För mig hjälper det ibland att tänka det kommer bli bättre, och ja , tipset om Ben & Jerrys och serie låter inte helt fel :) Skäm bort dig det du kan. För mig har det också hjälpt att planera saker jag kan kontrollera, typ saker med vänner eller en framtida flytt? för är så frustrerad över att inte kunna styra detta.

    En dag kommer vi kanske titta tillbaka på denna tid och helt ha glömd hur alla tankar snurrade om gravid/testa/illamående/kramp/besvikelse och hopp.


    Tusen tack! skickar en stor kram tillbaka! Skönt att man kan förstå varandra så bra. Blev faktiskt tårögd när jag läste vad du skrev, så känslig är jag visst idag...Men det är precis som du säger, det där med kontrollen som man inte har över det här, det tar över i sådan hopp och förtvivlan som man inte vet hur man ska balansera tillslut...får hitta på nåt extra kul i helgen för å försöka tänka på annat. Ben & Jerry får stå redo när jag tar ett test också, så finns åtminstone nåt att tröstäta nära till hands sen. Tack igen <3
  • Pinkfloweer

    2 dagar kvar till test dag om inte mensen visar sig först...brukar få spottings innan i ett par dagar innan men denna gången inget hittils, men det lär väl komma idag eller imorgon antar jag. Jag förstår inte riktigt min kropp just nu bara för det senaste har brösten vart superömma inför mens, nu känns ingenting förutom lite om ja trycker på de...är det vanligt att detta är olika från cykel till cykel? De är inte ens svullna som de brukar vara inför mens heller..

  • Pinkfloweer

    Fjärde försöket har nu visat negativt för mig. Det är en ganska tung milstolpe att passera eftersom min son blev till på 4e försöket. Och den gången hade vi inte använt ägglossningstest de första 3 försöken men på det fjärde försöket och första gången med ägglossningstest så plussade vi. Nu är det 1 månad utan test och 3 månader med ägglossningstest som misslyckats istället...och som vi har prickat in ägglossning varenda gång nu dessutom! Det får mina tankar att spinna vidare i funderingar om något är fel nu eller inte fungerar längre. Tiden kanske är förbi för att få fler barn för oss...som jag bara vill gråta just nu.

  • Pinkfloweer
    LJM91 skrev 2021-11-21 08:50:21 följande:

    Skickar en stor kram till dig! Känner likadant, varför funkar det inte även om vi prickar in ägglossningen? Jag försöker komma ihåg att det i genomsnitt tar sju månader att lyckas bli gravid, så det är inte konstigt att det inte går direkt. Men frustrationen när mensen dyker upp månad efter månad är enorm..


    Jaa jag fattar inte, känns som man inte ens hade behövt skydda sig de senaste 4 år nu om det endå inte ska fungera...känns helt frustrerande verkligen, man förstår inte vad man gör för fel , eller om det är nåt fel.
  • Pinkfloweer
    Pommii skrev 2021-11-21 09:37:29 följande:

    Håller tummarna att ni plussar snart!

    Jag och sambon har varit tillsammans i flera år och alltid varit oskyddade, även fast han inte avslutat i mig alltid så trots oskyddat genom åren, inte blivit gravid.

    Jag har med andra ord inte lätt bli gravid av ens försats

    Det var när han verkligen kom typ varje dag under 1 v äldagar som jag blev gravid. Så för mig krävs mer.

    Idag ska jag ta ett test, BIM på onsdag...


    Tack men jag blir uppenbarligen inte ens gravid av att ha sex ofta vid ägglossning. Det är just det som är problemet, vi har haft sex både innan, under och efter ägglossning denna gång också men ändå har det inte funkat, därför är jag orolig om det är kört nu, att det inte funkar längre, att tiden att få fler barn är förbi...
  • Pinkfloweer

    Jag har insett nu att jag kommer behöva hålla mig ifrån allt som heter forum, googlande och bli gravid tips ett tag...det tar för mycket energi och skapar en ännu större stress i den här processen tyvärr. Samtidigt har det verkligen varit fint att vi gett och fått stöd av varandra här inne, så tack för all fin respons jag fått av er här! jag hoppas att ni alla kommer att få ert efterlängtade plus snart. Lycka till<3

  • Pinkfloweer

    Hej alla,

    Jag var aktiv i den här tråden innan, men sen kände jag att jag var tvungen att försöka släppa allt kring graviditet för jag började må så dåligt kring det, men jag har börjat känna att det inte spelar någon roll, hur jag än försöker har jag tänkt på det, på ett eller annat sätt, och fått fortsätta bli besviken på besviken på besviken...just nu känner jag att det aldrig kommer bli ett syskon till mitt barn. Så det känns som det är bra att få skriva av sig här igen istället för att gå med sina tankar själv....jag har fått en tid hos gyn nästa månad, pga spotting några dagar innan mens och längre cykler de senaste månaderna. Förra månaden kom inte mensen förrän dag 40, och denna cykel verkar bli lång den med....även min lutealfas har gått från 10-11dagar till 14-16 dagar hittils. Jag är riktigt orolig för vad som händer med min kropp, nu när mensen ska komma snart med så vaknar jag och känner mig varm på natten..inte märker jag heller några trådiga äl flytningar vid ägglossning som jag märkte av för bara några månader sen. Är det fler som upplevt samma sak här inne att kroppen helt plötsligt bara strejkar och har förändrats i den här processen att försöka bli gravid?? ? Rädd jag har fått pco eller nåt annat så detta aldrig kommer gå....eller ta en evighets jävla evighet. Utsäkta men jag känner extrem stor hopplöshet just nu pga allt det här..

  • Pinkfloweer
    LJM91 skrev 2022-01-01 14:09:26 följande:

    Jag håller alla mina tummar! Borde börja få ömma bröst imorgon inför mensen så jag går runt som en nervös höna och känner efter hela tiden. Känner mig väldigt trött och har sovit middag varje dag och ändå somnat rimlig tid på kvällen vilket jag inte brukar kunna om jag tupplurar på dagarna annars. Har fått kramp i vaderna två gånger de senaste nätterna och så den svaga molvärken som dyker upp ett par gånger om dagen. Usch, det är verkligen så svårt att inte läsa in en massa. Man blir ju så besviken sen när testet är negativt..

    Håller tummarna för dig också när ägglossningen kommer!


    Hur går det för dig ?? Har du tagit något test än ? Håller tummarna för dig!
  • Pinkfloweer
    LJM91 skrev 2022-01-02 15:27:27 följande:

    Nej det har jag inte, jag är så rädd för att bli besviken :( tror att jag kommer vänta in BIM och bara testa om mensen uteblir. Jag har varit oplanerat gravid en gång och då märkte jag det genom total avsaknad av mina vanliga PMS-symptom, brukar alltid få ömma bröst en vecka innan mens och molvärk en eller två dagar innan. Har BIM på fredag så det är ett par dagars nervös väntan kvar. Försöker att inte hoppas för mycket.. Tack för tumhållningen!


    Åh då förstår jag verkligen ! Har du några pms känningar denna gång ? Hoppas verkligen du får ditt plus på fredag! Ja man är så trött på den där känslan med att bli besviken, vet inte hur länge man ska orka det här faktiskt, om det ska ta lång tid..
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?