• Sophiee92

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Uppdaterar BIM då jag precis fick min mens...

    26/8 SecretFlower (35 år, 1a försöket, 4e barnet) PLUSSAT

    29/8 Sheltie (25 år, 2:a försöket, 1:a barnet) PLUSSAT

    4/9 Kiwikiwi (31 år, första försöket med första barnet) PLUSSAT

    6/9 Meemelie (32 år, första försöket med andra barnet) PLUSSAT

    11/9 hejsan91hejsan (30år, 4e försöket efter ma, första barnet) PLUSSAT

    14/9 Chilins (30 år, första försöket, första barnet) PLUSSAT

    16/9 Juli1990 (31 år, andra försöket med första barnet) PLUSSAT

    25/9 Sofgal (25 år, andra försöket, 1:a barnet) Plussat

    30/9 Emmy ( 26 år första försöket första barnet)PLUSSAT

    1/10 lidhu (27 år, fjärde försöket, första barnet) PLUSSAT bim-4

    6/10 ChilliChoklad (29 år, femte försöket, första barnet) PLUSSAT BIM-4

    8/10 Hurtänktedunu (31 år, första försöket efter ma, tredje barnet) PLUSSAT

    9/10 Avokado92 (28 år, andra försöket efter mf, första barnet)

    10/10 ollebollen (23 år, första försöket, första barnet)

    12/10 Essie0 (30 år, första försöket, första barnet) PLUSSAT

    14/10 evelinagra1 (22år, 6e försöket, första barnet)

    14/10 AllieP (27 år, andra försöket med första barnet)

    16/10 EIJ90 (31 år, tredje försöket, andra barnet)

    17/10 Dagsattskaffabarn (33 år, första försöket, första barnet)

    20/10 slo92 (28 år, tredje försöket, 1a barnet)

    21/10 bez (31 år 3:a försöket, 1:a barnet)

    27/10 Willow89 (32 år, sjunde försöket med första barnet)

    28/10 BounceBambi (28 år, tredje försöket första barnet)

    15/10 toughshit (28 år, andra försöket, andra barnet)

    16/10 Solnel (22 år, första försöket, första barnet)

    31/10 Lövsångerskan1991 (30 år, tredje försöket med första barnet)

    1/11 Wave mother (37 år, fjärde försöket efter ma, första barnet)

    2/11 snøflinga (27 år, andra försöket, andra barnet)

    2/11 Junii91 (30 år, fjärde försöket, första barnet)

    4/11 Beckizen (27 år, fjärde försöket, första barnet)

    8/11 LJM91 (30 år, tredje försöket, första barnet)

    9/11 Sophiee92 (29 år, tredje försöket, första barnet)

    13/11 Jenek18 (30 år, andra riktiga försöket med första barnet)

    ?/? Dalarna 91 (30 år, första försöket efter MF med första barnet)

    ?/? Palettjunkie (29 år, första försöket med första barnet)

  • Sophiee92

    Hej alla,
    Ville bara dela några tankar med er. Känns så skönt att vi har ett sånt här forum där vi kan dela allt och lite till kring våra försök att få barn. Jag har inte skrivit något på väldigt länge men är inne här varje dag och läser era inlägg :) det är verkligen tröstande att kunna se att det finns så många fler med samma tankar och erfarenheter som än själv.
    Jag och min man är inne på vårt tredje försök nu. Han har ett barn sen innan och jag har läääänge uttryckt min längtan till att Vi ska börja försöka få ett barn tillsammans. Han tyckte i mer än 2 år att jag "tjatade" och tillslut satte han själv startdatumet till hösten 2021. Så nu är vi äntligen här! Tyvärr går jag också ibland i tankar att "vi skulle börjat tidigare..." och "tänk om det är något fel på mig...", men försöker verkligen till det yttersta att skjuta undan dom tankarna just nu då det ju faktiskt inte finns något att oroa sig för i stunden. Som många av er redan skrivit här så finns alltid IVF och så skulle behövas. Tror att allt löser sig tillslut på något vis.
    Jo, häromdagen var jag inne i "den stora Rosenrots tråden" och läste så många solskenshistoria att jag kände att jag bara måste prova detta jag med. Ge min ägglossning en liten skjuts liksom. Börjar nu när mensen kommer (om jag inte är gravid). Får se om det gör något skillnad!

  • Sophiee92
    Lövsångerska1991 skrev 2021-11-02 12:19:07 följande:
    Spännande med rosenrot! Uppdatera gärna hur det känns eller hur det går. :) Det är jobbigt att inte veta om man kan få barn eller inte. Som du säger, oftast går det med ivf i alla fall. Tycker också att den här tråden är väldigt fin, ingen är taskig mot någon utan bara peppande vilket är så skönt. På vissa andra trådar kan det ibland finnas en del som är dömande eller hackar på andra. Är glad att jag har er! :)
    Ja det ska bli spännande att prova! Uppdaterar gärna om hur det känns och går sen :) Ja det är verkligen en otroligt fin och peppande tråd det här.
  • Sophiee92
    Zandra35 skrev 2021-11-02 18:07:08 följande:
    Jag provade rosenrot första gången min förra cykel för att jag haft utebliven ägglossning. Fick ingen ägglossning samt att min mens uteblev helt, har ALLTID haft regelbunden mens. Har läst ganska många som fått förlängd cykel också. Så nu vill jag absolut inte testa det igen. Jag var rätt desperat efter att göra något eftersom jag endast haft ÄL 1 gång på ett år. Så om du inte har problem med din ägglossning så vill jag bara säga att det kan göra skillnad även åt fel håll.
    Tack för ditt inlägg! Vad tufft med endast ÄL en gång på ett helt år :(... Jo jag har läst om några som fått förlängd cykel men kanske borde ta dessa varningar på lite större allvar innan jag provar RR själv. Jag har inga bekymmer med min ägglossning (om jag ska tro NC och mina tempohöjningar) och har i princip så regelbunden mens som går att ha. Får nog fundera några varv på detta. Får jag fråga hur länge du åt RR din förra cykel?
  • Sophiee92
    Zandra35 skrev 2021-11-02 20:23:13 följande:
    Jag åt från dagen jag fick mens och 14 dagar framåt. Köpte hem både RR och Inositol som också ska vara bra för ägglossningen. Har dock inte testat den sistnämnda och vet inte om jag vill nu när hela cykeln blev helt åt fanders. Hört talas om Inositol? Det är såklart upp till var och en men om du har en regelbunden och fin cykel så. Förstår att man vill att det ska ta sig så fort som möjligt men när kroppen fungerar som den ska kanske du bara få ha lite tålamod med den hehe. Jag skyller på att jag kände mig desperat efter 11mån ; )
    Ah okej. Nej aldrig hört om Inositol, ska den verka på ungefär samma sett? Ja jo det blir ju lätt så att man vill "påskynda" processen men man kanske ska ha lite is i magen istället och låta kroppen sköta jobbet på egen hand :) har ju trots allt en regelbunden cykel med ÄL varje månad verkar det som. Förstår din frustration dock! Får se hur jag gör nu, kommer garanterat läsa på lite mer innan/om jag bestämmer mig för att testa 1 månad framöver.
  • Sophiee92

    Grattis till er som plussat!

    Jag hade egentligen BIM imorgon 9/11 men pga att NC noterade att min ÄL kom 5 dagar senare än beräknat (CD21) så beräknas min mens komma först 14/11. Vet inte riktigt vad jag ska tro ännu då min mens alltid tidigare varit regelbunden med en cykel på 30 dagar... Och nu till det märkliga, fick igår kväll en liten liten blödning på kvällen och nu idag har det fortsatt. Det är en väldigt ljusrött/rosa och tunn blödning men ändå så pass att jag behöver ha skydd. Vet med säkerhet att det inte är mensen iaf pga att den alltid startar med fruktansvärd mensvärk och mycket blödning första timmarna. Aldrig haft något sådant tidigare så hoppas hoppas givetvis att det kan vara en nidblödning, även om jag i mitt hjärta inte kan tro att det skulle ha tagit sig så fort för mig. Tog även en gravtest i morse som var negativt så får hålla ut några dagar till och kanske testa mig igen på torsdag/fredag.

  • Sophiee92
    LJM91 skrev 2021-11-08 20:34:44 följande:

    Jag har BIM imorgon enligt NC men tror själv att ägglossningen skedde en vecka senare än vad NC har satt, så jag kommer avvakta med test. Jag blir så besviken av negativa test så har en tanke om att inte testa alls förrän jag har passerat BIM med några dagars extra marginal, om mensen inte dyker upp såklart. Jag känner inga symtom alls förutom extremt svag molvärk som kommer och går, och sex dagar efter min förmodade ägglossningsdag kände jag en konstig smärta i tjejmagen som jag inte kände igen, hoppas ju såklart att det var en implantation men kan lika gärna vara önsketänkande.. Man blir ju verkligen expert på att leta (inbilla sig?) symtom :)


    Hur har det gått för dig, ingen mens ännu? Jag tror också att min ÄL kom ca 1 v. senare än beräknat pga att NC inte registrerade en temphöjning förrän då så väntar min mens nu på söndag istället för imorgon som var satt från början. Vad fick dig att tro att din ÄL kom senare än beräknat? Jag blev så förvånad denna cykel att min ÄL inte kom på beräknad dag då min mens alltid är så regelbunden :( rädd för att något kan vara fel, typ att jag inte haft ÄL denna månad av någon anledning...
    Hoppas att din tidiga smärta var en implantation och att du får ett pluss denna månad!
  • Sophiee92
    LJM91 skrev 2021-11-09 23:09:54 följande:
    Ingen mens i sikte här, har inga känningar alls så jag tror inte den är på väg än. Jag fick först en tempökning i tre dagar och sen droppade tempen igen i tre dagar, därefter en ny ökning. Därför gissar jag att ÄL skedde i dippen snarare än innan den första höjningen :) har nämligen aldrig varit med om att min temp dippar så lågt i lutealfasen, den brukar vara ganska stadig. Såhär ser min kurva ut:



    Jag gissar alltså att ÄL var på CD31 snarare än CD25. Hur ser din kurva ut?
    Ja jag ser vad du menar, hade nog också tolkat det så att ÄL måste ha varit där före den andra tempohöjningen. Men lite märkligt att NC inte flyttade din ÄL då, eller behöver man kanske inte ha tempohöjningen mer än några dagar för att den ska ha skett? Min temp har sjunkit någon gång i lutealfasen men inte flera dagar i rad...


    Såhär ser min kurva ut för den här cykeln. Fick som sagt ÄL framflyttad ca 5 dagar vilket är märkligt då jag alltid haft en sån regelbunden cykel. Nu känns det lite oklart när jag kan förvänta mig BIM, hade lite mensvärk idag på morgonen som sen försvann så tyvärr känns det ändå som att den kommer komma här i dagarna :(...
  • Sophiee92
    LJM91 skrev 2021-11-10 22:42:18 följande:
    Jag vet faktiskt inte om tempen kan vara så pass låg flera dagar i rad i lutealfasen, men jag utgår från att ägglossningen var på CD31 så får vi se om mensen dyker upp :)

    Tycker din kurva ser jämn och fin ut, håller tummarna för att mensen inte dyker upp!
    Ja det låter ändå mest rimligt :) spännande! Håller tummarna för oss båda!
  • Sophiee92
    Jenek18 skrev 2021-11-11 08:29:34 följande:

    Hej alla,

    Jag är tillbaka här. Jag fick tyvärr ett tidigt missfall. Jag plussade i söndags på BIM-1. Igår när jag vaknade reagerade jag på att temperaturen hade droppat ca 0,3 och blev orolig, tog flera testar och alla visade negativt. Igår kväll kom blödningen och nu känns det som en vanlig mens fast lite mer värk. Var så ledsen igår men idag känns det bättre, har så fint stöd från min man. Han vill vara mer involverad nu och tycker att vi ska köpa massor av ÄL-tester för att inte missa nästa ÄL. Verkligen en bergochdalbana denna vecka men hoppas att blödningen slutar snabbt och ÄL kommer igång.


    Vad tråkigt att höra... Fint att du har så bra stöd från din man iaf, jag känner själv att det betyder allt att ha sin man med i den här resan vi går igenom. Snart får du nog ett pluss igen!
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?