Inlägg från: Fyrklöverns |Visa alla inlägg
  • Fyrklöverns

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Dalarna91 skrev 2023-01-23 17:37:54 följande:

    Då har jag fått ultraljud på torsdag 14;45. 
    Först så blev min remiss nekad på sjukhuset. Vet inte varför. Så barnmorskan ringde och pratade med dom. Fick ultraljudet :D  fast måste köra till en annan stad då det inte finns tider där jag bor. Så nu hoppas jag tiden denna vecka går fort!! 

    Hur går det för dig ljm? 


     


    Jag orkar inte att remissen blev nekad först. Med tanke på den kopiösa mängd skatt vi betalar ska man väl ändå ha rätt till ett litet ultraljud när det verkligen behövs. Bra att din barnmorska stod på sig! Så skönt att ha en tid nu att se fram emot. Jag håller tummarna att allting ser bra ut och den lille simmar runt där inne med tickande hjärta :)

  • Fyrklöverns

    Vickan vad härligt att höra att sambons simmare fungerar som de ska! :) 

    Din tempkurva är allt lite klurig. Jag funderar lite när du slutade testa med ägglossningsstickorna? Hade potentiellt kunnat vara äl på CD 16 också. Drack du alkohol på fredagen? För det kan förklara lördagens förhöjda temp isf. Oavsett så tänker jag att ni har prickat några dagar innan äl, och med hans fina simmare så är det inte helt kört även om du ägglossade på CD 13 :).

  • Fyrklöverns

    Vickan: Jobbigt att apparna är oense haha! Intressant att fortsätta följa din kurva, lägg gärna upp nån mer bild efter nån dag :) Om ni låg både CD13 och CD16 så är det ju kolugnt :D 
    Tack som frågar <3 Jag har mått väldigt illa i dagarna, å ena sidan vet jag inte vad jag ska ta mig till och å andra sidan så gör det mig lycklig för jag vet att det är ett bra tecken. Mitt nästa ultraljud är om exakt en vecka och jag hoppas på att få se ett livligt foster då så jag kan andas ut lite till rutinkontrollerna framöver. 


    LJM jag hoppas så innerligt att mensen håller sig borta och att det är er tur! <3 Hur mår du? 


    Dalarna: Jag håller tummarna hårt imorgon att ni får se den lilla krabaten sprattla omkring :) 

    Sophie så spännande att behandlingarna närmar sig! <3 Hoppas hoppas på ett fint plus inom det snaraste :)

  • Fyrklöverns

    Jag tänker också lite extra på LJM och Dalarna idag <3. Håller alla tummar med hela själen nu att du får se ett pickande hjärta idag Dalarna, och jag hoppas så innerligt att din mens fortsatt är bortom synhåll LJM! 


    Vickan: Tack för stödet <3 det här är verkligen världens härligaste gäng :) Spännande att se hur det gått den här månaden för er och jag ser fram emot ert första besök, hoppas att du får äggledarna genomspolade då så vi kan heja lite extra nästa månad om det nu inte tog sig denna. Men tänk vilken dröm om de hade sett en graviditet på läkarbesöket istället :D 

  • Fyrklöverns

    Dalarna jag blir så ledsen :( <3 nu är det ändå på tur att ni får utredning snabbt och ordentlig hjälp med det här.

    LJM jag beklagar mensen :( <3 otroligt att det ska gå månad ut och månad in utan att något händer. Har du någon planerad kontakt med din gynekolog snart? 

  • Fyrklöverns
    Dalarna91 skrev 2023-01-27 13:02:36 följande:

    Fick veta en nära vän är gravid, försökt 3 månader. Är såklart överlycklig och så glad för henne. Men aj som det sved. 

    Sen kan jag inte sluta tänka. Jag hade en blödning 17/12. Om de va mens så ska jag vara i v 6 nu. Som på ultraljudet igår. Men över läkaren va väldigt säker att det är ett ma. Men dumt nog finns hoppet där... Man borde kunna se hjärtljud i v 6. Får de när jag ska tillbaka senare för ultraljud. 


    Vad tungt, även om det är jätteroligt för din vän så är det väldigt dålig tajming :( jag har själv varit där och hart det tungt med kontakten under hennes graviditet. 


    Rent teoretiskt skulle det kunna vara en ny graviditet och att du är i v 6. På mitt ultraljud kunde man inte säkerställa hjärtljuden i v6 även om gynekologen och jag själv såg tendens till rörelse, men jag fick höra att det var väldigt tidigt. Då var jag i 5+3 och han ville ha tillbaka mig efter två veckor. Det är därför de måste göra ett nytt ultraljud innan man ställer diagnosen ma, för man har tagit fel tidigare och feldiagnostiserat ma när det bara varit för tidigt. Du borde inte ha varit i mer än 5+4 vid ultraljudet om det är en färsk graviditet. Sen vet jag inte om det finns andra tecken man kan kolla på, har svårt att tänka mig att livmodern har ändrats så mycket. Ett ultraljud ger ju inte toppenbra bildkvalitet heller så det är svårt att avgöra detaljerna. 

  • Fyrklöverns
    Dalarna91 skrev 2023-01-27 15:33:34 följande:
    Livmodern va samma storlek som v 8. Glömde läkaren sa det men sambon berättade det. 
    Detta ultraljud va mer suddigt än dom andra jag haft. 
    De är nog ma. Vid nästa graviditet ska jag ta receptfritt blodförtunnande om jag inte börjat med utredning. 
    Hoppas det inte tar lång tid. Men allt tar sån tid... 

    Trodde att livmodern också slutade växa när graviditeten avstannat. 


    Låter bra med en plan. Hoppas det går lite snabbare nu när ni haft det så tungt. 

  • Fyrklöverns

    Hej, en liten uppdatering från mig. Jag hade mitt uppföljande ultraljud idag. Vi fick se ett tickande hjärta och små padelarmar som sprattlade. Det var det mysigaste jag varit med om och först då blev det här på riktigt. Grät en skvätt av ren lättnad.
    Jag flyttades fram från 7+3 till 7+6. Ni som är gravida och fortfarande tittar in här, har ni flyttats mycket fram och tillbaka? Har ni valt att räkna så som dem från det att ni varit på ett ultraljud där ni flyttats eller har ni fortsatt räkna efter sista mensen? 


    Har tänkt på er alla och följt här <3 Dalarna jag hoppas så innerligt att det bara var för tidigt för att se nåt sist, ska tänka på dig och hålla tummarna för nästa ultraljud.
    Sophie, så otroligt spännande att ni startar med sprutorna så fort mensen har kommit (äntligen är den efterlängtad!) och att ni kan sätta in ett litet embryo redan nu i februari :)
    Chilins vad härligt att höra från dig, skönt att ni är igång med utredningen.
    Vickan jag hoppas verkligen att mensen inte kommer i helgen och att det blir ett plus, håller tummarna att ni inte hinner komma längre än så i utredningen! <3
    LJM jag tänker på dig. Hoppas att det värsta lagt sig och att ägglossningen kommer tidigt denna månaden <3 

  • Fyrklöverns
    evelinagra1 skrev 2023-02-02 10:13:11 följande:

    Men ååå vad glad jag blir att det såg bra ut!!! Jag var på två tidiga ultraljud och har för mig att jag blev flyttad då och sedan ingår det ett ultraljud här i vecka 12 och då fick jag ett datum som nu är mitt bf, hade ju även RUL men fick behålla samma datum , tror inte att dom flyttar bf datum här
    när man fått ett i vecka 12 men tror det är lite olika hur man gör. 


    dock vet jag att barnmorskan på mödravårdscentralen räknar från mensen och sen när man fått ett datum från de ultraljud som ingår här så utgår dom efter det! 


    om du räknar från din mens vilken vecka är du i då?


    Tack för utförligt svar :) Då får jag se hur barnmorskan och läkaren räknar från ultraljudet i v 12. Jag har ett som ingår i NIPT då. 

    Vad stämde på dig när de satte BF i v 12, sattes det närmare ditt mensdatum, enligt ägglosningen eller närmare den beräkning som du flyttats till? När har du bf förresten? 


    Räknat från sista mensen så är jag i 7+4 idag. 

  • Fyrklöverns

    Vickan: tusen tack fina <3 jag tänker att det med jämna mellanrum händer positiva saker i den här tråden och nu är det bara en tidsfråga när nästa positiva besked kommer :) 
    Vad tråkigt med din kurva :( hoppas i så fall att mensen kommer tidigare så ni kan köra på och vilken bra tajming att läkarbesöket är nästa vecka. Det är ju jättesnart! :) Hoppas spolningen gör susen nu, det blir himla bra tajming innan nästa ägglossning i så fall :)

    LJM jag förstår verkligen, vissa månader är hoppet som utplånat. Som jag skrev där uppe så är det bara en tidsfråga innan nästa positiva besked kommer i gruppen <3

Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?