Inlägg från: Lövsångerska1991 |Visa alla inlägg
  • Lövsångerska1991

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Junii91 skrev 2021-12-01 19:15:39 följande:

    Jag känner som du. Har också ägglossning nästa vecka, troligen tisdag. Är så himla glad för alla som plussat! Men man känner ju också lite besvikelse och stress då jag inte gjort det än. Vet det är normalt att det kan ta 1 år men är så jobbigt att vänta på något som kanske inte ens är möjligt men försöker hålla hoppet uppe. Känns skönt att du skriver dina känslor, det fick mig att känna mig mindre ensam som inte plussat.

    Och grattis till alla er som plussat!!<3 Gläds så mycket med er. Hoppas det kommer gå fint för er alla!

    (Har varit dålig på att skriva här inne. Men läser så ofta jag orkar. Livet är tufft just nu. Fick nämligen besked att min mamma fått cancer... sorgen jag känner finns det inte ord för. Och att försöka ha bebisverkstad i denna sorg.. Ja jag vet inte hur det ska gå. Livets kontraster alltså.)


    Förstår verkligen känslan av besvikelse, men du kommer att få ditt plus! :) <3 Jag trodde själv att det aldrig skulle gå för mig.

    Verkligen tråkigt att höra om din mamma. Cancer är något att det mest dumma som finns i världen. Vet ni hur prognosen ser ut? Skickar en stor kram <3 Min syster är faktiskt sjuk nu, inte i cancer utan har varit med om en olycka. Det blir konstigt när man är så glad för något och sen så orolig och ledsen för något annat.
  • Lövsångerska1991
    Junii91 skrev 2021-12-03 07:08:07 följande:

    Tack för peppen<3 Och stort grattis till ditt plus! Så glad för din skull :) Hur mår du hittills? Känner du några symtom?

    Nja prognos vågar jag inte tänka på. Har dock googlat men det är aldrig bra. Hälften lever minst 7 år, vilket betyder att den andra hälften inte gör det. Men kan inte tänka på det, försöker vara här och nu. Så länge det inte sprider sig till tex skelettet är vi tacksam.

    Ja som du skriver, man kastas verkligen mellan olika känslor och det är så märkligt. Tråkigt att höra om din syster. Hoppashon mår bättre snart <3. Min pappa var med om en trafikolycka för några år sedan så jag förstår oron man känner.


    Jag pendlar lite i hur jag mår. Kan vara väldigt glad och drömmande och tänka på den framtida lilla familjen. Men också väldigt orolig. Just nu är jag jätteorolig att det ska vara ett utomkvedshavandeskap. Just för att jag var oförsiktig i tonåren och som ung vuxen och inte testade mig mer än en gång. Orolig då att jag ska ha haft klamydia utan att veta och sen tyst äggledarinflammation som orsakat ärr. Känns jobbigt att inte kunna kontrollera något. Har bokat ett ultraljud tills när jag är i v 8+0, hittar ingenstans man kan göra tidigare.

    Hoppas att din mamma är en av de som får minst sju år. <3 försök ta vara på tiden med henne tänker jag. Är ni flera i familjen som kan stötta henne och varandra?
  • Lövsångerska1991
    Junii91 skrev 2021-12-03 20:46:50 följande:

    Åhh kan tänka mig att man känner oro. Tänker att du/vi är/var oroliga att inte kunna bli gravid på naturlig väg men se, det gick ju bra för dig! :) Tänker att det är vanligt att känna oro när man sedan blir gravid och när bebis är här har man en livstid att oroa sig för sitt barn. Säger inte det för att vara taskig vilket jag hoppas du förstår. Men jag tänker det är viktigt att tillåta sig själv njuta här och nu också :) Jag är jättedålig på det men försöker bli bättre. Fokusera på att du blivit gravid (vilket är helt fantastiskt!) Och försök ta allt som det kommer.

    Klokt att du bokat UL, det gör säkert att du kan slappna av lite efteråt. Håller tummarna att allt ser fint ut! <3

    Jo jag har bra stöttning av familj/vänner så det känns tryggt och bra. Tack för omtanken.


    Ja, jag försöker verkligen ta det lugnt och tänka positivt. Glömde skriva om symtom innan. Mina bröst är ömma ungefär som före mens, kanske lite mer hårda och spända. Bröstvårtorna är lite ömma. Besväras inte särskilt mycket av brösten faktiskt. Vårtgårdarna är väldigt svullna och stora, haha, det känns lite märkligt!

    Sedan har jag molvärk nästan hela tiden. Ingen stark smärta utan som svag mensvärk. Någon gång kan det hugga till lite, men då är det oftast gas tror jag. Är uppsvälld och lite gasig. Har svårt att ha byxor eller jeans för knappen känns obekväm mot magen.

    Skönt att ni i familjen och vännerna kan stötta varandra genom det svåra. <3
  • Lövsångerska1991
    Ollebollen skrev 2021-12-03 22:07:08 följande:

    Längesen jag skrev här nu. Men jag plussade idag! Har varit så skönt att få ventilera allt med er här, tack!


    Stort grattis! Kram :) <3
  • Lövsångerska1991
    Bez skrev 2021-12-05 08:57:38 följande:

    Happ då va äl över och de känns redan kört för den här månaden så himla härlig känsla :)

    Mannen åkte på diskbråck samma vecka som äl så vi fick bara till de en gång samma dag som pluss på äl testet men sen vart de inget mer.

    Bröt ihop igår kväll när allt känns kört igen fattar ju att de inte är hans fel men blir så himla ledsen över situationen, kommer det här någonsin gå?


    En gång kan mycket väl räcka! Min sambo och jag hade sex två gånger och det räckte. Hade dessutom svamp så spermierna borde väl inte ens trivas. Men det gick ändå, så ge inte upp hoppet! <3
  • Lövsångerska1991
    nomina skrev 2021-12-06 10:27:18 följande:

    Vad har du köpt för bok? Någon att rekommendera?

    Jag har kollat in några, tänkte låna "ett barn blir till" av lennart nilsson på biblioteket. Kanske fler, verkar den/de bra så köper jag :p men önskar få tips!


    Mamma-praktikan heter den. Den är ganska bra, men saknar kanske vissa bitar. Funderar på att köpa Ett barn blir till också faktiskt. :)
  • Lövsångerska1991
    Kiwikiwi skrev 2021-12-06 09:10:50 följande:

    Åh grattis!!! Kikar inte in här så ofta men såg att du plussat :) <3 så roligt!


    Tack :) det känns väldigt härligt, och samtidigt läskigt!
  • Lövsångerska1991
    nomina skrev 2021-12-06 16:20:31 följande:

    Just den lånade jag idag + ett barn blir till :)

    Fattar dock inte riktigt hur man ska läsa av veckorna när man läser ex samma uppslag är bebisvecka 3 + grav.vecka 5??


    Man räknar graviditetsvecka efter senaste mensens första dag, men fostret är omkring två veckor yngre då ägglossning inträffar ca två veckor efter mensen. I bebisvecka 3, gravidvecka 5 så är det 3 veckor sedan befruktningen (ägglossningen) men ändå räknar man det som gravidvecka 5. Det är för att det kan vara svårt att veta exakt när ägglossningen skett och så ska alla räkna på samma sätt. Men det är lite snurrigt.
  • Lövsångerska1991
    evelinagra1 skrev 2021-12-07 21:19:43 följande:

    är det någon som varit med om eller vet vart det gör ont när ägget fäster? För någon timma den fick jag ont mellan troskanten och naveln ungefär. Det var som en stickande/ilande smärta som kom och gick under ca 1 timma. Men det känns som att det var lite för högt upp smärtan satt för att det skulle kunna vara det


    Väldigt svårt att veta om man känt när det fäste. Går liksom inte att bevisa i så fall! :P men jag tyckte jag hade lite konstig värk några dagar efter ägglossning. Den kom och gick och flyttade sig till olika ställen i magen. Kändes ibland som att det var dags för ägglossning igen. Var faktiskt rädd att jag skulle ha cystor på äggstockarna och cancer. Men det var nog inte att ägget fäste, men något kopplat till graviditeten tror jag det var. :)
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?