• Sophiee92

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Herregud Fyrklövern!!! Vad glad jag blir! Stort stort grattis <333 När får du göra UL? Lova att du stannar kvar här sen, tråden känns inte komplett utan dig haha...

    Varit inaktiv här men börjar nog skriva snart igen. Vi har som sagt skippat senaste två försöken så nu väntar jag bara på mensen här som kommer när som helst. Igår fick vi remissen godkänd och kan välja klinik för att påbörja IVF, känns helt sjukt!

    Chilins och Dalarna, hoppas ni får den hjälp ni behöver sedan när utredningen är klar!

    LJM och Vickan och alla ni andra, när har ni BIM? Så spännande att följa er denna månad. Känns så konstigt att inte själv oroa mig för menskänningar och PMS...

  • Sophiee92

    Nej men fan Vickan :( Vi är många som förstår exakt hur du känner. Det är så orättvist så man knappt finner ord! Men er tid kommer också <3 det är jag alldeles säker på! Usch så dålig tajming med din syrra och just nu i helgen också. Förstår att det känns sjukt tungt att sitta med på. Inte exakt relaterat till din situation men själv har jag två syskon i nära ålder som numera har två barn vardera... Galnaste är att jag i mina mörkaste stunder också kan känna att ifall jag aldrig får barn så är jag glad att åtminstone mina syskon har det, mina syskonbarn är ju en liten del av mig också <3 

  • Sophiee92

    Vickan, hoppas du mår okej trots tempdippen idag :( har mensen kommit också?

    Tack för dina fina ord <3 Remissen blev godkänd under 2 mån, minns inte exakt men skulle tro ca 6 veckor så är jätte glad för det. Klinikerna har stängt just nu men öppnar igen på måndag så tänkte ringa då direkt och boka in en tid :) Nja tror inte det var vi som pratade om Sophiahemmet, jag har hela tiden varit inne på Livio, dock så började jag googla idag och kom nästan fram till att Sophiahemmet verkar bättre. Dom är både närmre (på gångavstånd) + att dom verkar ha öppet fler helger/röda dagar och det måste ju vara att föredra! Hur valde ni klinik och vilken gick ni till? Hur snabbt efter att ni fick komma på första besöket kunde du börja med sprutorna? Jag har förstått att man börjar på mensdag 1? I så fall är det dålig tajming för oss då min mens kom idag... Man vill ju börja så fort som möjligt! Du får gärna även berätta hur det gick till när man skulle lära sig hantera sprutorna, är det ens partner som får ta dom? Fick man välja själv vart eller är det alltid i magen? Förlåt för så många frågor, svara bara när du orkar <3

  • Sophiee92

    Fyrklövern, styrkan har ju helt klart ökat! Skönt med UL redan i v. 6

    Ja men snälla kan vi inte satsa på att starta en BF-grupp alla sen. Vilken dröm!

    Ja känslan går knappt att beskriva, det är liksom den första känslan av någon slags hoppfullhet på över 1 år. Tänk om det skulle bli våran tur nu! 🥺❤️

  • Sophiee92

    Men WOW Dalarna! Hade det starkt på känn så inte jätte förvånad men galet ändå hur kroppen kan luras med en. Håller nu tummarna för att allt är som det ska <3

    LJM, låter klokt att sluta testa nu. Det ser onekligen positivt ut nu på morgonen, konstigt bara med blinkande gubbe fortf, mina slår också alltid om till fast gubbe när teststrecket blivit starkare än kontroll.

  • Sophiee92

    Hej tjejer!
    Först och främst, stort grattis igen Fyrklövern och Dalarna, känner på mig att det är eran tur nu! Uppdatera oss så fort ni varit på UL och vet mer :)
    Skriver här så sällan nu men är inne och läser nästan varje dag. Har haft en liten svacka här, fått overklighetskänslor pga hela den här IVF snurren. Kan inte förstå att det här skulle drabba oss! Pratat mycket med min man och känns mycket bättre nu dock. Hjälper otroligt mycket att han inte känner någon skam inför det här alls utan mer peppad inför den hjälpen vi nu ska få. Sen en annan sak... Ringde till flera kliniker den 9:e jan när dom öppnade och tyvärr fick vi inte tid förrän i mitten på februari vilket innebär att vi som tidigast kommer få påbörja behandling i april, suck... Känns som en evighet dit! Och i värsta fall kommer vi inte få börja förrän i maj... Men försöker att inte tänka på det just nu, har sagt att vi gärna kommer in på kort varsel ifall någon avbokar så kanske det går snabbare ändå.
    LJM och Vickan var spännande att ni har ÄL närmsta dagarna, jag med! Vi har inte försökt på 3 hela månader men nu när jag insåg att IVF kan dröja så bestämde vi oss för att också försöka denna månad :)

  • Sophiee92

    Vickan <3 tack för dina ständigt peppande och värmande inlägg. Ja det suger verkligen att inte få hjälp snabbare men förstått att det är väldigt högt tryck just nu, Vi behöver dock göra IVF innan sommaren för att få landstingsbekostad IVF, trodde vi skulle hinna detta men enligt mottagningen så kommer vi bara hinna med 1 eller högst 2 som det ser ut just nu :( blir så ledsen... Men finns ju förstås möjlighet till privat IVF också så försöker tänka att lyckas inte detta finns fler chanser. Jag har ÄL beräknad på söndag så då kan vi följa varandra inför BIM :P gör du något särskilt detta försök?

  • Sophiee92

    Åh visste att det var er tur nu Fyrklövern! Är så glad för er skull <3 Och tack för att du hejar på oss!

    Vickan och Fyrklövern, lång historia kort så får vi 3 försök av landstinget men pga av olika orsaker så får måste det ske innan sommaren. Jag kan skriva till er privat om ni vill, känns lite för privat att skriva i tråden.

    Shiit vad roligt att höra Vickan, då är ni ett steg närmre. Håller tummarna för era resultat! Vet du varför du hade stopp i ena äggledaren förra gången? Var det ärrbildning eller något annat?

    Alltså ni förstår inte hur mycket ert stöd och pepp betyder, önskar jag kunde omge mig av så positiva människor som ni hela tiden, man känner sig så lugn och hoppfull inför allt som väntar. Idag, som en skänk från ovan, blev vi uppringda av kliniken som sa att vi får komma in redan imorgon på läkarbesöket och det andra besöket hos barnmorska redan den 31 jan (!!!) Så om allt går väl så kan vi potentiellt få börja IVF redan i februari! Omg!!!

  • Sophiee92
    Dalarna91 skrev 2023-01-19 17:59:28 följande:

    Vickan och Sophie; så himla roligt att ni har fått tid så snabbt!! 
    Hoppas det är positiva möten ni får :D 


    Tack Dalarna <3 Hur går det för dig?
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?