• Sophiee92
    LJM91 skrev 2023-02-11 15:15:22 följande:

    Härligt att höra att äggblåsorna såg bra ut Sophie! Men vad jobbigt med illamåendet, spyr du också eller är det ?bara? illamående? Hoppas att åksjuketabletten hjälper, det låter riktigt drygt att må sådär dåligt <3

    Tempen låg på 36,85 idag så än så länge ser det bra ut :) äggviteflytningarna är borta och tappen känns hård och stängd så jag hoppas jag kan lita på att ägglossningen har varit.


    Åh vilka glada nyheter, då har säkert ÄL varit! Fick ni till det bra med liggandet? Gör du något nytt denna månad?

    Ja det är inte kul alls :( jag kräktes ju under mån kväll och natt men sen dess inga kräkningar bara illamående. Btw, Fyremadel sprutan gjorde så otroligt ont igår, både att få in nålen och sen när själva vätskan ska in och efteråt. Hur hanterar du denna Vickan?
  • Sophiee92
    LJM91 skrev 2023-02-11 16:34:08 följande:

    Fy det låter verkligen inget kul alls :( ibland tycker jag nästan det är en lättnad att kräkas om illamåendet sen går över för ett tag. Verkar åksjuketabletten ha någon effekt än så länge?

    Jag gör inget nytt denna månaden, har nog tröttnat på att försöka med diverse huskurer :P tar folsyra men inget annat. Vi fick till liggandet bra tror jag, både dagen innan ägglossningen och på ägglossningsdagen.


    Dom verkar ha effekt så det är skönt :) Ja så hemskt när man bara går runt och mår illa och det aldrig går över.

    Förstår att du inte orkar testa något nytt, jag gav nog upp det för över ett halvår sedan. Grattis till bekräftad ÄL!
  • Sophiee92
    Dalarna91 skrev 2023-02-11 18:55:17 följande:

    Sophie; va tråkigt att du har biverkningar av sprutan :( 
    Men så glad att ultraljudet visade bra med blåsor och dom växer lika. Kommer hålla tummarna till veckan att det är riktiga pärlor dom får ut och det går bra på en gång. Men jag har en magkänsla att allt kommer gå bra! 


    Åh tack! Jag hoppas så innerligt på att det ska går för oss nu. Känns väldigt hoppfullt just nu iaf. Sen kommer det nog bli riktigt jobbigt efter insättning och i väntan på testdagen, fyyy vet inte hur jag kommer klara av det!
  • Sophiee92
    Vickan31 skrev 2023-02-13 13:06:55 följande:

    Sophie: Fy vad hemskt att du skulle behöva bli så illamående av sprutorna! Jag vet ju att biverkningar kan vara så individuella, men just illamående hade jag faktiskt inte hört om. Bra att åksjuketabletterna verkar hjälpa i alla fall, och nu är det förhoppningsvis inte många dagar kvar med sprutorna. Jag kommer inte riktigt ihåg hur jag hanterade den sprutan, jag hade nog lite tur att jag inte upplevde den som så smärtsam, men jag tror att det gjorde lite mindre ont om man klämde till huden ordentligt där man skulle sticka och att jag stack in den ganska fort om jag minns rätt. Och sen kan man ju variera att ta den på varannan sida av magen varannan dag och inte göra på exakt samma ställe som föregående dagar eftersom man kan vara fortsatt öm på samma punkt, men det har de säkert sagt till dig redan Glad Det finns ju också sådan där bedövningskräm, Emla, men det har jag inte testat själv. Så spännande med alla äggblåsorna, 10 lät ju verkligen toppen och jag hoppas att det såg lika bra ut idag! Hjärta


    Vad skönt att du inte tyckte den var så jobbig, på mig svider och bränner det i huden i flera minuter efteråt och blir svullen och röd av den, nålen är ju mycket grövre än den andra :/ men började med xylocain salva igår och det hjälper mycket :) Ja jag hoppas det blir bra på äggplocket sedan! Minns du hur många äggblåsor du hade vid UL före ÄP och hur många dom fick ut sen? Var på mitt andra UL idag (en annan läkare som inte var lika pratsam) så fick inte så mycket mer info mer än att det ser bra ut med att dom behöver några dagar till på sig att växa till sig <3
  • Sophiee92

    Var som sagt på UL nr 2 idag och allt såg bra ut. Planerat äggplock blir på fredag. Så spänd! Okej egentligen är jag fullkomligt livrädd men försöker tänka att jag bara är spänd och förväntansfull så känns det mycket bättre hehe... Är en riktig mes i vanliga fall så allt det här med sprutor, blodprov, äggplock etc känns otroligt tufft, men samtidigt så oerhört tillfredställande att klara av! Vill bara säga en gång till hur mycket det betyder att ha er med i den här karusellen. Hade känts bra ensamt om man inte haft er att prata med <3

  • Sophiee92
    Mathilda88 skrev 2023-02-14 03:39:02 följande:
    Så starkt jobbat! 💪🙌
    Åh men tack!! Läst lite trådar där jag sett att du också är paniskt rädd för allt det här som IVF innebär, så tror du förstår exakt! Vart är du och din kille i processen nu?
    Tror också jag läste någonstans att din killes sperma inte var helt 100? Min killes är ju inte toppen heller (för långsamma spermier) så IVF är enda alternativet för oss som det ser ut så måste bara stålsätta mig även om det känns oerhört läskigt detta.
  • Sophiee92
    LJM91 skrev 2023-02-14 06:34:29 följande:

    Härligt att allt såg fortsatt bra ut Sophie! Så himla starkt av dig att fixa sprutorna så fint trots att du tycker det är jobbigt <3 ska du på fler ultraljud innan fredag? Jag är också lite nyfiken på hur du löser alla läkarbesök med ditt jobb, har du berättat om IVFen eller har du kunnat pussla ihop tiderna utan att det märks att du går till läkaren regelbundet nu? Jag tänker framöver om det kommer bli IVF för min del också, på mitt jobb är vi väldigt beroende av varandra och det blir sårbart om en kollega plötsligt behöver åka iväg. Jag kommer behöva berätta att jag ska iväg för minst fem-sex kollegor för att vi ska kunna lösa min frånvaro, och jag är inte alls sugen på att dela med mig av anledningen till att jag behöver gå iväg..


    Tack <3 Inga fler UL innan fredag och äggplocket. Igår kväll tog vi sista två sprutorna av menopur och fyremadel och ikväll prick 22:30 ska vi ta den sista sprutan som ska framkalla att äggen mognar inför fredag.
    Åh förstår att du funderar på hur man ska hantera jobb-biten med alla läkarbesök. Jag har tur som slipper berätta för någon då jag jobbar hemifrån nästan alla dagar i veckan. Har inte heller valt att berätta för någon kollega (eller jo en person men vi är mer vänner privat än kollegor) vill inte dela det med mina jobbkollegor även om jag förstår att andra kan tycka det är skönare att berätta och vara öppen med det.
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?