Inlägg från: evelinagra1 |Visa alla inlägg
  • evelinagra1

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Semlan3 skrev 2021-11-02 12:43:41 följande:

    Jag tror att en del av sperman kommer så pass högt upp att den inte rinner ut. När jag blev gravid sex sprang jag direkt på toa efter sexet och det rann ut. Blev gravid ändå :)


    Åå va bra! Tack snälla för svar
  • evelinagra1
    LJM91 skrev 2021-11-02 12:30:22 följande:

    Jag har förstått det som att det inte spelar någon roll ens om man har sex stående och det rinner ut direkt, spermierna får en sån skjuts så de tar sig in i livmodern ändå. Så det ska inte göra någon skillnad om man ligger kvar en stund eller inte :)


    Ja okej! Får hoppas att det är så
  • evelinagra1

    Känner mig så jäkla töntig? vi har bara fått till det dagen innan positivt ägglossningstest denna månaden så nu ligger jag hemma i sängen och gråter efter att sambon åkt till jobbet, just nu känner jag att allt är värdelöst.. varför ska jag ens ta ägglossningstest och använda fertilitetsmonitor när vi ändå inte ligger när jag får ?maximal?

  • evelinagra1
    svansmamman skrev 2021-11-04 09:44:46 följande:

    Finns det någon anledning till att ni bara fått till det en gång i samband med ÄL? Är detta ett återkommande "problem" eller är det en engångsföreteelse? 

    Nu vet jag inte alls hur länge ni försökt eller vilken press eller stress ni känner över att skaffa barn men att tiden, orken eller lusten inte alltid finns där är ju inget konstigt. Om man försökt bli gravida ett tag kan det säkert kännas mer konstlat att ha sex och som något man bara gör i syfte att bli gravida och inte för att man faktiskt vill ha sex med sin partner. 

    Jag förstår att det kan kännas som att hela ens värld rasar om försöken att bli gravida är en central del i ens tillvaro och man inte får till det som man önskat. En säkerligen klen tröst nu är ju att det kommer fler ägglossningar och därmed fler chanser att bli gravid. Och vem vet, kanske räckte det med den enda gången där strax innan ÄL för att du ska bli gravid? 

    Du är inte på något sätt töntig, så det tycker jag verkligen inte att du ska känna. Tillåt dig själv att bryta ihop, hitta på något mysigt i helgen och kom därefter igen. Jag håller alla tummar för er! 


    Nä egentligen ingen speciell anledning denna månaden men det har blivit en stress att ha sex.. vi har försökt aktivt i 8 månader med ägglossningstest men varit utan preventivmedel i 2 år och då har det varit ?händer det så händer det?

    Ja det kanske räcker ändå kan ju hoppas det iallafall, det blir bara för mycket ibland och då bryter man ihop, men det är som du säger det är egentligen inte hela världen men när man är mitt uppe i det så känns det så :/
  • evelinagra1
    svansmamman skrev 2021-11-04 10:07:04 följande:

    Åh jag förstår! Som jag skrev till Emmissss, ni skulle inte kunna schemalägga date-nights i samband med ÄL? En dag eller kväll som ni gör något ni gillar, det behöver ju inte vara någon jättestor grej. Kanske kan det ge lite nytändning till försöken och även fungera som en liten påminnelse. 

    För mig personligen ger ägglossningen mig VÄRLDENS sexlust, något min sambo inte är sen med att snappa upp. Att jag är sugen är tydligen väldigt tändande för min sambo vilket gör att det bara per automatik blir mycket sex i samband med det. Min upplevelse är också att om man väl har mer sex för att man har lust blir längtan och lusten efter sex större vilket gör att man har mer sex även utanför ägglossning. Nu har ju alla inte samma "biverkning" av ägglossningen men kanske kan man agera som att så är fallet och kanske kan det hjälpa till på vägen. Sagt med all välmening och endast som en tanke, jag hoppas att du inte tar illa upp! 


    Det hade absolut kunnat vara bra med date nights!

    Tyvärr bli jag otroligt illamående vid ägglossning så är allt annat en sugen haha.. och det är också ett problem som gör att det känns ännu mer på tvingat, egentligen mår jag skit men vi ?måste? ändå ligga..
  • evelinagra1
    Emmissss skrev 2021-11-04 09:51:57 följande:

    Vi är i samma situation. Känns som detta försöket blev bortkastat liksom. Börjat fundera på om man ska dela appen så han blir mer insatt. Känner att vi poff flög in i situationen när vi försökte bli gravida förra gången, det tog 8 månader och blev väldigt påfrestande. I somras va vi inte lika angelägna o sa de få gångerna vi låg "händer det så händer det" och plötsligt blev vi gravida första månaden vi körde utan kondom. Och jag försökte att vi inte alls skulle ligga på bim. Det blev ett tidigt missfall. Vill försöka tänka mer så men det är inte lätt när man väl börjat längta.


    Tråkigt med missfall.. :( nä det är verkligen inte lätt, man försöker vara lugn och ta det som det kommer men så vips så kommer det upp på instagram massa som är gravida, vet inte hur många gånger jag har sagt till min sambo ?jaha nu ska dom också ha barn..? det gör så att jag får ännu mer press och tänker varför går det för alla andra men inte oss? Vad gör vi för fel?
  • evelinagra1
    MommyA skrev 2021-11-04 21:39:11 följande:

    Någon som har använt rosenrot?


    Jag gjorde det 1 månad, gjorde ingen skillnad på mig :)
  • evelinagra1
    ttcjuliaa skrev 2021-11-06 18:05:35 följande:

    Så himla ledsen just nu.. Fick starkt streck på äl-stickan imorse och ännu starkare nu för en timme sen. Vi har haft sex 3 gånger den här veckan men han har inte lyckats få utlösning. Sexet är helt kravlöst och jag lägger ingen press på honom men blir ju såklart ledsen när han bara slaknar utan anledning. Jag mår dåligt för att jag inbillar mig att han inte tänder på mig men han förklarar att det är jobbstress som sitter i huvudet.

    Tror inte det blir något ikväll heller.. Han dricker öl och har spelkväll med grabbarna, och här ligger jag på kammaren med gråten i halsen. Känner mig så misslyckad och patetisk.


    Du är inte ensam <3 vi har inte alls fått till det mycket denna månaden och det gör mig väldigt ledsen :(
  • evelinagra1

    Jag fick positivt äl test 2/11 tror ni det är för tidigt att ta ett testa tidigt 10/11, åker nämligen utomlands på kvällen 10/11 så hade velat veta innan..

  • evelinagra1
    Emmissss skrev 2021-11-06 21:14:39 följande:

    Är du nyfiken så testa! Tipsar om digitala, det använder jag bara, inga konstigheter och supertydliga svar! :)


    Ja jag får väl göra det kanske! Känns liiite tidigt att testa då borde vara mellan äl +6 -8 men testa kan man ju alltid göra iof
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?