• Chilins

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Dalarna91 skrev 2022-07-25 10:36:24 följande:
    Jag är på CD 17. Fick positiv ägglossning test CD 13. Men som jag har sett så här jag ägglossning 4 dagar efter positivt test. Jätte konstigt..
    oj! Jag tyckte att jag har ägglossning i det senare laget, denna gång 3 dagar efter positivt test.
  • Chilins
    Dalarna91 skrev 2022-07-25 11:11:48 följande:
    Tycker jag också. Men skönt att jag inte är den enda som får ägglossning längre efter än som står på förpackningen. 
    Precis vad jag också tänkte :) du och jag håller ihop! Har du testat de lila ägglossningstesten från clearblue?
  • Chilins
    Sophiee92 skrev 2022-07-25 11:35:10 följande:
    Chilins, tempar du också och kan bekräfta att ÄL kommer så många dagar senare eller utgår du från när mensen kommer? :)
    Jag tempar också men fick först bekräftad ägglossning trots att tempen inte höjdes direkt dagen efter men när mensen nu kom flyttades mensen en dag vilket ju blev mer rimligt eftersom det då följdes av en temphöjning efter det. 
  • Chilins
    LJM91 skrev 2022-07-25 13:35:19 följande:

    Vad tråkigt att mensen kom chilins :( nya tag inför ett nytt försök <3

    Jag har fått en tid både för mig och sambon på en privat gynekologklinik i början av september, ringde och berättade om mina långa menscykler och höga AMH-värde och det var inga problem att få en tid. De ville kolla sambon också så de inte ger mig massa hormoner ?i onödan?. Känns skönt att ha en tid bokad, men också nervöst inför vad de eventuellt kommer hitta.


    Åh vad härligt med ett besök hos gynekologen! Jag har faktiskt hört flera som fått sina plus så fort de bokat tid för utredning, då är det någon spänning som släppt tror jag. Håller tummarna att det blir så för er också Hjärta jag känner mig faktiskt inte så deppad över att mensen är här. Det känns ganska okej och det är rätt skönt att känna så
  • Chilins
    Sophiee92 skrev 2022-07-25 16:28:55 följande:
    Ah förstår. Men märkligt ändå att vi är flera som får ÄL mer än 48 h efter positivt test...

    Eller hur! Jag trodde att jag var ensam som får ägglossning så länge efter positivt test. Har bestämt mig för att prova clearblue lila för att börja liggandet i tid och sen försöka varannan dag fram tills efter ägglossningen, gärna någon extra dag efteråt. 

  • Chilins
    Dalarna91 skrev 2022-07-26 10:55:54 följande:
    Hade sex dagen efter ägglossning, om jag hade då. Tycker jag har för låg temp för att ha haft ägglossning 
    Sådär har jag också haft, förra cykeln Och jag hade ägglossning som jag skulle :) tempen höll sig hela tiden kring strecket då. Vi hoppas att din går upp givetvis men ägglossning tror jag att du haft :) 
  • Chilins

    Hallå kan någon vänlig själ förklara för mig för jag har inte riktigt hängt med och kanske inte riktigt förstått om jag har behovet av att göra något annat eller inte men börjar på att känna mig liiiiite desperat?när ni pratar om den här krämen, hur funkar det? när bör man använda en sån? Ska man ha ett visst antal dagars lutealfas eller hur har ni kommit på att ni ska testa? :) jag vågar inte göra något som kan rucka cykeln för mycket men samtidigt vill jag såklart förbättra chanserna? tacksam om någon orkar förklara för en som inte riktigt hängt med :) 

  • Chilins
    Dalarna91 skrev 2022-07-26 21:10:53 följande:

    Chilins; man använder det mot lågt progrestron i första taget. Du kan gå in på moodmama och läsa vad den hjälper till för. Man börjar använda den efter bekräftad ägglossning. Börjar man innan tror kroppen att man redan har ägglossat. Och man får ingen ägglossning den cyklusen.
    Det jag kan läsa till mig är att man kan få lite längre lutealfas. Men man kan ta ett grav test på BIM dag, är det negativt så slutar man med krämen så kommer mensen inom kort. 
    Men om du är gravid måste du fortsätta med krämen tom vecka 12 för att sen trappa ned sakta. 
    Anledning till att du måste fortsätta är; slutar man tvärt och innan v 12 så tror kroppen du inte är gravid och du kan framkalla ett missfall. 

    Vi alla tar den olika anledningar. Jag, misstänker jag har lågt progrestron pga 2 tidiga missfall och spotting.
    Evelina; hon hade en kort lutealfas
    Ljm; för att få kortare follikulär fas, då det kan hjälpa med en låg dos under follikulär fasen kan göra så ägglossningen kommer tidigare. 

    Rätta mig om jag har fel tjejer :p 


    Tack Hjärta då förstår jag. Kanske inte är något för mig ännu men det är bra att veta att det finns? läste idag om fertilitetsgel som tydligen är ett glidmedel som ska förbättra miljön därinne och då kände jag att nä nu kanske jag tappat det lite? 
  • Chilins
    LJM91 skrev 2022-07-26 22:07:21 följande:
    Instämmer med Dalarna :) i mitt fall kan min sena ägglossning bero på att jag har för mycket östrogen i förhållande till progesteron, och då kan tillskottet av progesteron efter mensen kicka igång ägglossningen. Hoppas jag i alla fall, det är upp till bevis nu :P har också funderat över fertilitetsgel så du behöver inte känna att du har tappat det, isåfall är vi två xD tänker att det kanske inte skadar i alla fall?

    Min sambo köpte hemmatest för att kolla spermierna idag, det var riktigt svårt att tolka för man skulle jämföra med en färgkarta där alla färgerna var väldigt snarlika. Men vad vi kunde se så var provet normalt, skönt det i alla fall.
    Skönt att höra att vi i så fall är två som tappat det ;) har också funderat på spermieprov men å andra sidan blir jag tveksam då det gått för oss två gånger under detta år även om vi haft otur med utomkvedshavandeskap och MA. Kanske är dumt att sätta sig i en situation där man ska tolka ett resultat mot en färgkarta när det ?ändå gått? två gånger om ni förstår vad jag menar? Det spelar ju egentligen ingen roll att det gått eftersom vi är barnlösa ännu men att göra prover kanske är onödigt än så länge? hm? samtidigt vill man ju göra allt för att det ska ta sig så snabbt som möjligt. Fy vad svårt det här är 
  • Chilins
    LJM91 skrev 2022-07-26 22:51:47 följande:
    Hade jag varit i era skor hade jag inte brytt mig om att testa spermierna i det här läget, som du säger har det ju ändå gått vägen två gånger för er. Det kanske blir mer aktuellt om det tar tid innan ni plussar igen? Förstår samtidigt att man vill göra allt för att veta att förutsättningarna finns. Ger det er peace of mind så skadar det ju inte att testa :)
    Tack för ditt svar Hjärta tror också att vi väntar lite innan vi börjar ta till annat. Funderade en del över att prova progesteronkrämen men som det är idag har jag en cykel på 30 dagar och drygt 14 dagars lutealfas så Jag har nog ingen anledning att prova det just nu om det inte är så att det skulle hämma ett missfall 
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?