• Ignoramus

    Min sambo vill ha en hund, inte jag

    Jo, pga hunden


    Anonym (N) skrev 2021-07-25 19:15:53 följande:

    Det är kanske bäst att ni flyttar isär nu. Inte pga. hunden , utan att ni kommunicerar inte särskilt bra.


  • Ignoramus

    Att ge upp drömmen om en hund är/kan vara en lika stor uppoffring som att ge upp drömmen om ett barn. Säger pappan till mina barn nej till en ny hund sen så kommer vi behöva flytta isär.


    Anonym (N) skrev 2021-07-25 19:36:37 följande:

    Enligt dig.

    Inte nödvändigtvis enligt andra.


  • Ignoramus

    Yep, instämmer! Det borde man varit tydlig med från början. Men det kan vara en dealbreaker ändå.


    Anonym (N) skrev 2021-07-25 20:57:52 följande:

    Det är möjligt , men det innebär fortfarande att minst 1 är dålig på att kommunicera om efter 2 år kommer det som en överraskning att hunden är TS flickväns livs dröm.

    Samma gäller barn. Är någonting viktigt måste man prata om det i god tid.


  • Ignoramus

    Det handlar inte om kärleken till en ny, icke existerande hund, det handlar om att göra avkall på hela sin person. Och det märkliga i att partnern inte kan göra den förhållandevis lilla uppoffringen när det betyder så otroligt mycket för den andra.


    Paradisee skrev 2021-07-25 22:00:06 följande:

    Om kärleken till en ny, icke existerande hund, är större än kärleken man känner till sin partner, så pass mycket större att man hellre flyttar isär för att få ha en hund, så var det lika bra att det tog slut. Då var inte kärleken till partnern särskilt stark.

    Hade lämnat min partner direkt om han resonerade som dig.


  • Ignoramus

    Ja, avkall på hela min person. Förutom att förlusten av den där totala, konstanta, oersättliga, villkorslösa kärleken i mitt liv skulle kännas som ett slag i magen hundra gånger om dagen, så skulle:

    - min dagliga motion gå från en mil till typ 300 steg

    - hela min umgängeskrets gå förlorad och inte ersättas av någon ny

    - jag inte längre kunna utföra det absolut roligaste jag vet, att träna och tävla

    - mitt andrum försvinna, jag har ett väldigt stort ensamhetsbehov

    Så nä, skulle min partner säga tvärnej till hundar så hade förhållandet inte fungerat. Jag behöver hundar för att fungera som människa. För att ta det i dina termer så hade du kunnat vara tillsammans med någon som, samma dag ni flyttade ihop, sa: ?just det, det blir inget mer sex. Nej här tänker jag inte kompromissa något, det är bara så??

    Utgöra hela din person av sex?


    Paradisee skrev 2021-07-26 06:56:39 följande:

    Avkall på hela sin person? Så hela personen utgörs av hundar? Ja, då var det nog lika bra att det tog slut.

    Det är ingen liten uppoffring. En hund påverkar hela familjen. Man gör inte vilka uppoffringar som helst för andra. Man gör inte uppoffringar om båda två faktiskt måste vara överens. Det blir inte bra.

    Att vara i ett förhållande innebär inte att man ska vika sig för vad som helst, vet du. Vissa saker måste man helt enkelt vara överens om och är man inte det så väger ett nej tyngre än ett ja.


  • Ignoramus

    Nej, hunden och den relationen är ett komplement till den mänskliga. Jag behöver såklart bägge, men inte en människa som inte förstår hur enormt viktigt det är för mig.

    Jag är inte ett dugg dedikerad om det inte rör sig om hundpromenader eller hundsporter. Gick upp över 20 kg under de 15 månader jag var mellan hundar sist ;)

    För att jag har flyttat till en stad lååååhååhååångt ifrån min hemstad, och under de tio åren jag bott här har samtliga nya bekantskaper och vänner varit andra hundmänniskor som jag träffat i hundsammanhang. Har jag ingen hund kommer jag inte ut och träffar andra människor, så är det bara. Då sitter jag hemma.

    Jag kan inte tävla i lydnad eller agility utan att ha en hund att tävla med. Andra motionsformer är jag bevisligen inte det minsta intresserad av ;)

    Andrummet kommer av att jag är iväg med bara mig och min hund, antingen till klubben eller på promenader.

    Det låter nog lite inrutat och så är det väl också. Har en del autistiska drag och är inte ett dugg intresserad av att lära känna människor jag inte identifierar mig med.

    Men ja, vi är ju rörande överens om att såna som mig inte ska vara i en relation med någon som inte accepterar hundar. Det är väl lite som förhållanden där en inte vill något hellre än skaffa barn och den andra absolut inte vill ha. Ingenting att satsa på.


    Paradisee skrev 2021-07-26 09:08:40 följande:

    Räcker inte den kärlek du får av din partner och andra människor så ja, då får du väl göra slut. Skulle aldrig vara tillsammans med någon som resonerade som dig. Om en hund är viktigare än mig så vill jag inte vara med snubben.

    Motionera kan man göra hur mycket man vill även om man ej äger en hund. Handlar om hur dedikerad du är.

    På vilket sätt går hela din umgängeskrets förlorad om du ej har en hund? Kan ni inte umgås om du inte äger en hund? Låter väldigt märkligt.

    Träna och tävla kan man göra utan en hund. Hur försvinner andrummet om du inte har en hund? Då blir det ju snarare så att du får ännu mer ensamhet.

    Om man inte kan leva utan en hund i sitt liv så kanske man inte ska bli tillsammans med någon som inte vill ha hund. Då ska man först och främst jobba på sig själv så att man kan se en mening med livet även om man inte har en hund närvarande. Låter ganska destruktivt att enbart leva för hundar och inte kunna fungera annars. Sedan kan man då söka sig till likasinnade personer, alternativt vara singel.

    Nej, jag hade inte flyttat ihop med någon som inte skulle vilja fortsätta ha sex. Vilken urbota korkad jämförelse. Det är ju något som hör till förhållandet, vilket inte en hund gör. Förstår du inte varför det är en korkad jämförelse så bör du nog tänka till ordentligt. Jämför du att plötsligt sluta ha sex i ett förhållande med att inte få skaffa en hund? Herregud..

    Om ts sambo inte kan leva utan hundar så skulle hon ju ha skaffat en hund för länge sedan och inte flyttat ihop med en man som inte vill ha hund. Det är inte så att ts sambo hade en hund som ts tvingade henne att sälja för att de skulle kunna flytta ihop..

    Nej, hela min person utgörs inte av sex. Så illa är det inte, tack och lov. Hur är den frågan relevant i den här diskussionen?


  • Ignoramus

    Nej men det har inte heller något att göra med kärleken till partnern tycker jag. Man kan älska varandra i princip hur högt som helst, men vill man HELT olika saker i livet (alltså oavsett om det rör flytta till andra sidan jorden eller bo kvar i hemstaden, skaffa barn eller inte eller de andra stora frågorna där ena partnern skulle förtvina om den andra fick sin vilja igenom så tror jag inte att man blir lycklig i slutändan, hur mycket man än älskar varandra. Risken är tvärtom rätt överhängande att man tillslut blir bitter för att man fick offra så mycket, och att partnern istället - 25 är längre fram i tiden - blir hela källan till det. Och så tar förhållandet slut ändå, man har bara slösat bort 25 år och blivit bitter på köpet.


    Paradisee skrev 2021-07-26 13:14:03 följande:

    Då flyttar man såklart inte ihop med en människa som inte vill ha hund. Att inte vilja ha hund är varken konstigt eller fel på något sätt. Alla vill inte lägga tid och pengar på en hund. Det är inte heller rimligt att gå med på vad som helst bara för att ens partner vill det.

    Ts sambo får helt enkelt acceptera detta eller göra slut och skaffa hund.


  • Ignoramus

    Det kanske inte är din dealbreaker, men det finns säkert något annat som är det. ;)

    Att din sambo absolut inte vill ha barn eller vice versa, eller att ni vill uppfostra dem på HELT olika sätt, eller att han vill sälja huset och bo i husvagn från och med nu, eller att ni ska bli swingers? ja kärleken är inte allt helt enkelt.


    Paradisee skrev 2021-07-26 13:36:58 följande:

    Personligen hade jag alltid valt min sambo framför att skaffa hund och då är jag ändå en hundmänniska som verkligen älskar hundar.

    Funkar det verkligen inte så måste de helt enkelt göra slut. Detta skulle ts sambo i sådana fall ha tänkt på innan hon flyttade ihop med ts. Nu vet vi ju dock inte hur ts sambo tänker göra. Förmodligen släpper hon detta.


  • Ignoramus

    Och det är det jag menar - om partnern inte kan leva med den RELATIVT lilla uppoffringen kanske det inte är äkta kärlek från båda hållen? Och om partnern är emot det för att hen verkligen ogillar hundar kanske man inte är så kompatibla i slutändan.

    För ja, är det äkta kärlek så kan man klara av att gå ut med hunden när ens partner är sjuk eller se till att den överlever medan hen är på affären. Då tycker man att det är en del av paketet att ställa upp för varandra.

    Sen kan det ju mycket väl bli så att det är ?andras byrackor och min hund?. Jag ser mig också som en hundälskare, och ändå finns det ändå massvis av hundtyper som jag Bara tycker är irriterande. Hundar som inte kan slappna av, som är för påflugna, för intensiva, som inte kan läsa andras kroppsspråk osv osv. Samtidigt som jag tycker att min hundtyp är de klokaste, finaste och mest lojala varelserna som finns.

    Min sambo ville inte heller att vi skulle skaffa hund. Men tillslut gav han med sig, och nåt år senare köpte han sin egna hund och nu kan han inte tänka sig att vara utan.


    Paradisee skrev 2021-07-26 15:34:05 följande:

    Är det äkta kärlek så väljer man inte att skaffa hund framför att fortsätta vara tillsammans med sin sambo?.

    Men hur som helst, hur de nu ska göra är upp till ts och sambon. Dock borde hon aldrig ha flyttat ihop med ts om hund nu är så viktigt för henne.


  • Ignoramus

    Det behöver som sagt inte bli så, folk kan ha förutfattade meningar och ändra sig längs vägen. Jag har sett det på nära håll, flera gånger. Men visst, insatserna är väldigt höga så det är kanske ingenting jag rekommenderar. Speciellt inte till totala främlingar.

    Ja, en hund kräver massor av tid, jobb och pengar. Av ägaren. Sambons del i det hela behöver inte bli speciellt stor alls. Jag har en kompis som sköter precis ALLT med sin hund HELA tiden för att sambon inte ska behöva lyfta ett finger eftersom det inte är hans hund? men visst, hon lever också ett liv där det är möjligt. Det är verkligen inte alla förunnat.

    Jag tar också det STORA ansvaret för min hund - det är någon gång om året det kör ihop sig och jag behöver hans hjälp med nån passning eller rastning. Det tycker jag gott han kan ställa upp på när han vet hur lycklig hundlivet gör mig. Faktiskt. Precis som jag gör mängder av andra kompromisser och uppoffringar i min vardag för att han ska få det lite bättre.

    Jag avstår katt för att han är allergisk, och det är väldigt tråkigt för jag hade hemskt gärna haft en liten kisse. Men det är inte på långa vägar samma trauma som ett liv utan hund hade inneburit - där går gränsen ;)


    Paradisee skrev 2021-07-26 16:07:54 följande:

    Om den som vill ha hund inte kan avstå för sin partners skull och hellre gör slut så kanske det inte är äkta kärlek från båda hållen?

    Hur det än är så är det ju ingen liten uppoffring. Att ha hund kräver ju massor av tid, jobb och pengar. Man blir ju väldigt låst och kan inte göra vad man vill när man vill. Ts har väl inte det hundintresse som krävs.

    Man ställer inte upp på vad som helst bara för att man är i ett förhållande. Till exempel barn och djur är väl inget man kompromissar. Jag tänker att det blir väldigt svårt om inte båda två är överens där..


  • Ignoramus

    *er lägenhet. Att du inte tänkte skaffa hund i din är väl en helt annan fråga


    Anonym (Nej) skrev 2021-07-26 13:15:51 följande:

    Läs mina tidigare svar.

    Har sagt att jag inte tänker skaffa hund i min lägenhet


  • Ignoramus

    Har han sagt att han inte vill ha hund när han bor själv är det väl åtminstone öppet för tolkning skulle jag säga. ;) Det var väl en felskrivning men lite osoft att skriva ?min lägenhet? när man bor tillsammans

    Ja i det här fallet hade jag ju uppenbarligen inte flyttat ihop med ts till att börja med, eftersom hans ståndpunkt var tydlig redan då.


    Paradisee skrev 2021-07-26 17:15:48 följande:

    Hur är det en helt annan fråga? Varför skulle ts vilja ha hund i deras gemensamma bostad men inte i sin egen bostad? Haha. Sluta svamla nu. Ts har varit tydlig med att han inte vill ha någon hund och det har sambon vetat om hela tiden.

    Spelar ingen roll att det är deras gemensamma lägenhet. Ett nej väger tyngre än ett ja.


Svar på tråden Min sambo vill ha en hund, inte jag