• Paradisee

    Min sambo vill ha en hund, inte jag

    Ignoramus skrev 2021-07-25 20:53:23 följande:

    Att ge upp drömmen om en hund är/kan vara en lika stor uppoffring som att ge upp drömmen om ett barn. Säger pappan till mina barn nej till en ny hund sen så kommer vi behöva flytta isär.


    Om kärleken till en ny, icke existerande hund, är större än kärleken man känner till sin partner, så pass mycket större att man hellre flyttar isär för att få ha en hund, så var det lika bra att det tog slut. Då var inte kärleken till partnern särskilt stark.

    Hade lämnat min partner direkt om han resonerade som dig.
  • Paradisee
    Ignoramus skrev 2021-07-25 22:28:08 följande:

    Det handlar inte om kärleken till en ny, icke existerande hund, det handlar om att göra avkall på hela sin person. Och det märkliga i att partnern inte kan göra den förhållandevis lilla uppoffringen när det betyder så otroligt mycket för den andra.


    Avkall på hela sin person? Så hela personen utgörs av hundar? Ja, då var det nog lika bra att det tog slut.

    Det är ingen liten uppoffring. En hund påverkar hela familjen. Man gör inte vilka uppoffringar som helst för andra. Man gör inte uppoffringar om båda två faktiskt måste vara överens. Det blir inte bra.

    Att vara i ett förhållande innebär inte att man ska vika sig för vad som helst, vet du. Vissa saker måste man helt enkelt vara överens om och är man inte det så väger ett nej tyngre än ett ja.
  • Paradisee
    sextiotalist skrev 2021-07-26 07:31:05 följande:

    Och en sak till. Ska man idag skaffa hund så är det svindyrt och långa väntetider om man vill köpa från en seriös uppfödare.

    Räkna med minst 10-15 0000 kronor.


    Varför har det blivit så? Gäller det alla hundar? Hur långa väntetider är det egentligen?
  • Paradisee
    Anonym (Niklas) skrev 2021-07-26 07:04:16 följande:

    Jag hade gjort slut. Det där handlar om grundvärderingar. Skulle inte vilja kunna vara tillsammans med en så pimpinett person som ts. 

    Jag tycker faktiskt det är fel i huvudet på människor som använder argumentet att hunden är ohygienisk.(??) Hunden är så ren som du väljer att den ska vara.

    Vad är rädsla för dålig hygien om man börjar gräva i det? Jo rädsla för att bli sjuk. Det finns massor av studier på att människor med hund är friskare än andra. Sjukdomar smittar ytterst sällan mellan hund/människa.

    Barn däremot - Barn gör dig sjukare. 


    I sådana fall är det ju bara bra att det tar slut. Ingen vill vara tillsammans med en person som känner starkare kärlek för hunden. När det gäller en sådan sak som att skaffa hund så är det viktigt att man är överens. Det funkar inte att köra sitt eget race i ett förhållande.

    Varför drar du in barn i den här diskussionen? Vem här har sagt något om barn? Vi vet inte ens om ts och sambon har barn eller vill ha barn.

    Jag själv har inga barn och jag har heller ingen hund. Har dock haft hund. Hundar dreglar och hårar. Dessutom kan de bära på fästingar eller andra kryp som de då drar in i bostaden. Annat smuts medföljer naturligtvis. Det fastnar ju under tassarna och i pälsen och man får knappast bort allt. Vem vet vad hunden har trampat i där ute?

    Det kan också fastna bajs i pälsen efter att de har bajsat. Fräscht att detta då kan dras in i bostaden.

    Jag vill inte leva bland smuts, dregel och hundhår. Självklart blir det hårigare och smutsigare när man har hund. Det innebär att man kommer att behöva städa oftare.

    Dock så handlar det nog mest om att ts inte vill behöva vara bunden till hunden. Han vill inte behöva ha något ansvar över den, precis som han skriver. Man blir väldigt låst och alla vill inte vara låst till en hund.
  • Paradisee
    Anonym (Niklas) skrev 2021-07-26 07:39:24 följande:

    Det är ingenting mot vad ett barn kostar i längden. 

    Människor med barn blir i större utsträckning sjuka, både psykiskt och fysiskt. 

    Människor med hund blir friskare och lyckligare. 

    Bara googla.. 


    Lite konstigt att jämföra barn och hund sådär. De allra flesta älskar nog sitt barn mest av allt i världen och är lycklig med sitt barn.

    Hundlivet passar inte alla. Det handlar ju mest om att man inte har viljan och engagemanget som krävs. Man blir väldigt låst och det är dessutom inte billigt heller.
  • Paradisee
    Ignoramus skrev 2021-07-26 08:36:12 följande:

    Ja, avkall på hela min person. Förutom att förlusten av den där totala, konstanta, oersättliga, villkorslösa kärleken i mitt liv skulle kännas som ett slag i magen hundra gånger om dagen, så skulle:

    - min dagliga motion gå från en mil till typ 300 steg

    - hela min umgängeskrets gå förlorad och inte ersättas av någon ny

    - jag inte längre kunna utföra det absolut roligaste jag vet, att träna och tävla

    - mitt andrum försvinna, jag har ett väldigt stort ensamhetsbehov

    Så nä, skulle min partner säga tvärnej till hundar så hade förhållandet inte fungerat. Jag behöver hundar för att fungera som människa. För att ta det i dina termer så hade du kunnat vara tillsammans med någon som, samma dag ni flyttade ihop, sa: ?just det, det blir inget mer sex. Nej här tänker jag inte kompromissa något, det är bara så??

    Utgöra hela din person av sex?


    Räcker inte den kärlek du får av din partner och andra människor så ja, då får du väl göra slut. Skulle aldrig vara tillsammans med någon som resonerade som dig. Om en hund är viktigare än mig så vill jag inte vara med snubben.

    Motionera kan man göra hur mycket man vill även om man ej äger en hund. Handlar om hur dedikerad du är.

    På vilket sätt går hela din umgängeskrets förlorad om du ej har en hund? Kan ni inte umgås om du inte äger en hund? Låter väldigt märkligt.

    Träna och tävla kan man göra utan en hund. Hur försvinner andrummet om du inte har en hund? Då blir det ju snarare så att du får ännu mer ensamhet.

    Om man inte kan leva utan en hund i sitt liv så kanske man inte ska bli tillsammans med någon som inte vill ha hund. Då ska man först och främst jobba på sig själv så att man kan se en mening med livet även om man inte har en hund närvarande. Låter ganska destruktivt att enbart leva för hundar och inte kunna fungera annars. Sedan kan man då söka sig till likasinnade personer, alternativt vara singel.

    Nej, jag hade inte flyttat ihop med någon som inte skulle vilja fortsätta ha sex. Vilken urbota korkad jämförelse. Det är ju något som hör till förhållandet, vilket inte en hund gör. Förstår du inte varför det är en korkad jämförelse så bör du nog tänka till ordentligt. Jämför du att plötsligt sluta ha sex i ett förhållande med att inte få skaffa en hund? Herregud..

    Om ts sambo inte kan leva utan hundar så skulle hon ju ha skaffat en hund för länge sedan och inte flyttat ihop med en man som inte vill ha hund. Det är inte så att ts sambo hade en hund som ts tvingade henne att sälja för att de skulle kunna flytta ihop..

    Nej, hela min person utgörs inte av sex. Så illa är det inte, tack och lov. Hur är den frågan relevant i den här diskussionen?
  • Paradisee
    Almavivas skrev 2021-07-26 08:41:57 följande:

    Har han nämnt kärlek? Jag tycker att det låter som om han jämför hygien. Hundhatares argument verkar vara att hundar är ohygieniska men det är aldrig någon som nämner det ohygieniska i barn. Min man insisterade på att vår hund skulle sova i sängen.... Min hund har kort päls. Han fäller inget och det fastnar aldrig någonting i pälsen. Det är  också väldigt enkelt att skölja av honom. 

    Behöver inte heller städa mer. Har det regnat så torkar jag hans tassar innan vi kommer in. 

    Är heller inte låst. Han är med mig överallt. 


    Hundhatare? Haha. Nja, bland de som inte vill ha hund så brukar argumentet vara att de inte vill vara låsta. De vill inte slösa pengar på en hund och avsätta den tid som krävs, vilket är fullt förståeligt. Det är inte heller alla som kan ta med hunden överallt. Man blir väldigt bunden.

    Så bra att just din hund har kort päls, inte fäller något och inte har något smuts i pälsen.

    Förstår inte vad barn har att göra i den här diskussionen? Det är väl inte barn vi diskuterar här? Jag har aldrig sagt något om barns hygien. Skillnaden är väl att det är viktigare för de flesta att skaffa barn - viktigare än att skaffa hund, vilket gör att de står ut med det ohygieniska hos barn.
  • Paradisee
    Anonym (N) skrev 2021-07-26 13:03:49 följande:

    Har du tydligt sagt nej till hund innan ni började leta efter lägenhet?

    Att inte säga ja men inte nej heller kan missförstås.

    Du skriver att

    jag har aldrig gått med på att skaffa hund i vår lägenhet.

    jag har aldrig sagt ja till hund i vår gemensamma bostad nu när vi är sambos.

    Detta gäller nu att du sa tydligt nej?

    Precis och det är därför jag har sagt nej, vilket har gjort att hon nu är sur och ledsen.

    Jag menar det är allas nästa bästa att vara tydlig.

    Vissa människor är konflikträdda och säger inte nej tydligt så den andra kan misstolka.


    Allt annat än ett ja är ett nej.

    Punkt slut.
  • Paradisee
    Ignoramus skrev 2021-07-26 12:57:35 följande:

    Nej, hunden och den relationen är ett komplement till den mänskliga. Jag behöver såklart bägge, men inte en människa som inte förstår hur enormt viktigt det är för mig.

    Jag är inte ett dugg dedikerad om det inte rör sig om hundpromenader eller hundsporter. Gick upp över 20 kg under de 15 månader jag var mellan hundar sist ;)

    För att jag har flyttat till en stad lååååhååhååångt ifrån min hemstad, och under de tio åren jag bott här har samtliga nya bekantskaper och vänner varit andra hundmänniskor som jag träffat i hundsammanhang. Har jag ingen hund kommer jag inte ut och träffar andra människor, så är det bara. Då sitter jag hemma.

    Jag kan inte tävla i lydnad eller agility utan att ha en hund att tävla med. Andra motionsformer är jag bevisligen inte det minsta intresserad av ;)

    Andrummet kommer av att jag är iväg med bara mig och min hund, antingen till klubben eller på promenader.

    Det låter nog lite inrutat och så är det väl också. Har en del autistiska drag och är inte ett dugg intresserad av att lära känna människor jag inte identifierar mig med.

    Men ja, vi är ju rörande överens om att såna som mig inte ska vara i en relation med någon som inte accepterar hundar. Det är väl lite som förhållanden där en inte vill något hellre än skaffa barn och den andra absolut inte vill ha. Ingenting att satsa på.


    Då flyttar man såklart inte ihop med en människa som inte vill ha hund. Att inte vilja ha hund är varken konstigt eller fel på något sätt. Alla vill inte lägga tid och pengar på en hund. Det är inte heller rimligt att gå med på vad som helst bara för att ens partner vill det.

    Ts sambo får helt enkelt acceptera detta eller göra slut och skaffa hund.
  • Paradisee
    Anonym (Juni) skrev 2021-07-26 13:28:05 följande:

    Men om ni ni båda känner så starkt för det här ska ni kanske inte bo ihop...? Att hon verkligen VILL leva med en hund är ju inte bättre eller sämre, mer eller mindre värt än att du verkligen INTE vill. Ni är bara olika och vill olika saker med era liv. Om ingen av er vill kompromissa ang. hund är ni kanske bara för olika. Och det är okej.

    Är ju lite samma sak som om en av er hade velat bo mitt i en stad och den andre ute på vischan. Ni vill helt olika saker och ingen av er ska ju egentligen behöva "ge med sig" kring det här. 


    Ja, om det är så otroligt viktigt med en hund så måste de ju i sådana fall göra slut. Nu vet vi ju dock inte om ts sambo vill lämna ts för att skaffa hund. Kanske släpper hon detta.

    Personligen hade jag alltid valt min sambo framför att skaffa hund och då är jag ändå en hundmänniska som verkligen älskar hundar och alltid har haft hund.
Svar på tråden Min sambo vill ha en hund, inte jag