Inlägg från: fjanten |Visa alla inlägg
  • fjanten

    Blir sur när pappan gör planer

    Men om han jobbar och då redan är iväg en stor del av barnets vakna tid, vill han verkligen iväg och umgås med vänner och gå på fester på helgerna OFTA? Då hade jag också blivit sur, men inte för att jag kände mig 'fast', utan för att han inte prioriterar umgänge med barn och fru i första hand. Vi är också iväg, båda två, givetvis. Så tycker jag självklart att man ska kunna gå på fester, middagar, aktiviteter o.s.v. som förälder, men inte så det blir för ofta.

  • fjanten

    Hur vi har det, tänker i första hand innan pandemin nu:

    - Vardagar har vi 1-2 träningar var på eftermiddag, morgon eller kväll.

    - Helgerna är i första hand till för familjen, men ca 1 gång/månad i snitt är man iväg på egen hand (då är det sällan fester som lockar dock...).

    - Vi umgås ofta som familjer/par med andra familjer/par sedan barnen kom.

    Som föräldraledig har jag haft ett större behov av att komma iväg och umgås utan barnen än min man som jobbat och varit iväg - och tvärtom när han varit föräldraledig. Så det är närmare tillhands att den som jobbat varit den som ställt in sin "egenkväll".

  • fjanten
    Tow2Mater skrev 2021-07-30 01:01:19 följande:

    Hur fungerar det?


    Hur det fungerar är inte helt klarlagt, men man tror att det handlar om att bakterier/virus i salivet från barnet vid amningen tar sig in via bröstvårtan, och då anpassar sig mjölken för eventuella sjukdomar. Man har studerat hur bröstmjölken förändras hos ammande kvinnor när barnet är friskt vs sjukt. Man har sedan undersökt bröstmjölken hos kvinnor som enbart pumpar och ger på flaska, och då har bröstmjölken inte ändrat sig tillfälligt när barnet varit sjukt. Så det är alltså något som sker under själva amningen har man i alla fall kommit fram till, även om processen i mammans kropp inte är helt känd.

    ...så ändrar ju bröstmjölken karaktär över amningsperioden också.
  • fjanten
    Beaniee skrev 2021-07-29 21:54:43 följande:

    Det finns absolut 0 vetenskapliga bevis för att ammning skulle ge anitkroppar el stärka immunförsvaret med amming. Sluta sprid antifeminsitisk propagandra och ge kvinnor som inte kan amma skuld. 

    Ammning är ingen förutsättning för friska barn! 

    Att slippa ammning är en förutsättning för friska mammor!!


    Nu har jag själv valt bort amning helt vid ett av barnen, för min egen skull (avskyr amning), men det betyder ju inte att jag måste låtsas att ersättningen är lika bra som amning. Jag ser den som ett fullt dugligt alternativ här i Sverige, men kan ändå se att bröstmjölken har fördelar (och nackdelar) som ersättningen saknar.
Svar på tråden Blir sur när pappan gör planer