Inlägg från: KingsCrown |Visa alla inlägg
  • KingsCrown

    Fattig

    neverpreggo skrev 2021-08-02 21:47:13 följande:

    Att lägga värderingar i korv, falukorv eller färdiga köttbullar känns lite märkligt, vem ger det något? Helt vanliga varor. De ska givetvis äta vad som de får billigt och kan äta.


    Därför att det kallas skräpmat av en anledning. Vad tror du att falukorv innehåller? Nermalda griskadaver och andra delar av djuret som inte går att sälja som vanliga styckdetaljer. Tänk hals, knorr o.s.v. Har man ont om pengar är det väl extra viktigt att välja livsmedel med omsorg så att man får valuta för pengarna - alltså mycket näring, vilket påverkar måendet och hjärnan så att man kan fatta kloka beslut och ta sig ur sin situation.

    Hört uttrycket "Du är vad du äter?"
  • KingsCrown
    neverpreggo skrev 2021-08-03 12:11:48 följande:

    Det är fortfarande mat som serveras i skolor och i många hem utan problem med ork eller hälsa. Jag kan inte för fem öre anse falukorv som skräp eller något som skadar att äta några gånger. Eller ett paket köttbullar som kan ge flera måltider.


    Man lägger inte värderingar i vanlig mat i en tråd där TS stressar över att ens ha råd med mat alls. Sånt tyder på idioti, jag är då smartare än så trots att jag åt färdiga köttbullar två måltider denna vecka. Som jag stod mig väl på och fick mycket ork av. Ops.


    Men snälla, det finns ju bättre mat för billigare peng. Som bönor, linser och allt som har tipsats om här ovanför. När kilopriset på en falukorv är billigare än hundmat så är det också sämre än hundmat. Jag tycker det är ett dåligt val att göra om man har ont om pengar helt enkelt.
  • KingsCrown
    sextiotalist skrev 2021-08-03 12:18:12 följande:
    Det är bra att använda dessa delar också. Inget fel dessa delar. Grishals äter man som styckningsdel, men då går det under namnet fläskkarré. 
    Förr i tiden var man smart, man tillvaratog hela djuret i olika former. att kasta bort ätbara delar på ett djur är inte försvarbart även i dag.. 
    Svansen på gris och kor är proteinrika delar, som man med fördel kan göra gryta eller soppa på. 
    Nu äter jag inte inälvsmat (mer än i form av leverpastej), men det är delikatesser i vissa länder.
    Så det du dissar är inte skräpmat, det är ett bra sätt att ta hand om hela djuret. 
    Jag menade nacke, inte hals. Är korvens kilopris på samma nivå som hundmat så är det ofrånkomligt att den består av processad skit blandat med lite blod och tillsatser. Vore jag fattig skulle jag hellre gå ut i skogen och äta bark innan jag stoppade sånt skräp i kroppen. Oj vilket bra tips jag kom med där förresten. Bark är näringsrikt. Förr i tiden bakade man bröd på det!
  • KingsCrown
    neverpreggo skrev 2021-08-03 12:33:00 följande:
    Saksamma, man lägger inte de värderingarna. Detta är ingen antikött-tråd. Med nedsatt pris, fyndklipp eller "personliga erbjudanden" så kan man ibland få dessa köttbullar för 5 kr och andra liknande varor i likvärdigt pris. För många betydligt enklare än att häva i sig bönor. Det uteslutar inte att man även använder dessa vegoprotein, jag har ju redan svarat någon om att dessa faktiskt innehåller mycket bra.
    Jo, man lägger de värderingarna. Har man ont om pengar så är det extra viktigt att värdera vad som är nödvändigt och vad som är onödigt. Förstår inte vad du har emot värderingar. Jag är inte anti mot kött heller. Skräpmat däremot.
  • KingsCrown
    sextiotalist skrev 2021-08-03 12:43:34 följande:
    Och jag äter hellre blodpudding/blodkorv än bark (blodpudding är gjort av blod och tillsatser). eller varför inte svartsoppa (också blod och tillsatser), eller blodpalt (också blod och tillsatser). Dvs helt OK mat (även om man kanske inte gillar det).
    Det är inte skräp, utan bra människoföda. 
    Nu mår jag illa, tack för den. Nog för att du måste få äta vad du vill, men jag baxnar lite när jag läser dina "grisknorr är helt okej" och "lite blod är vanlig mat." Man lär sig mycket om folk här, men blod är inte människoföda. Generellt är det något som vampyrer livnär sig på i mytologisk litteratur.
  • KingsCrown

    Sextiotalist, vi får helt enkelt vara överens om att vi inte är överens. Nu ska jag äta lunch - garanterat utan blodspillan!

  • KingsCrown
    sextiotalist skrev 2021-08-03 13:16:38 följande:
    Jag har inga problem med att du inte gillar detta. Det var att du kallade det för dålig mat och skräpmat jag reagerade på. 
    Är väldigt säker på att våra stjärnkockar inte delar din uppfattning. 
    (förresten, inget fel på barkbröd heller, om man tar barken under rätt tid under säsongen)
    Jag är ganska säker på att stjärnkockar inte serverar scans falukorv för 25 kr/kg eller hundmat på burk, så den restaurangen du är stammis på skulle jag nog undvika. Men som sagt - Du är vad du äter.
  • KingsCrown

    Tråden spårade ur och det känns lite som mitt fel, eftersom jag drog upp det med skräpmat. Jag ber om ursäkt för det och avslutar mitt bidrag till tråden med att lista vad jag rekommenderar TS att satsa på, istället för att dissa andra förslag.

    Here we go:

    Tänk på att få så mycket näring som möjligt för pengarna, istället för så mycket bukfylla och tomma kalorier som möjligt. Exempel på bra val:

    - Allt från grönsaksavdelningen förstås. Grönsaker är alltid billigare än kött och dessutom behöver vi boosta oss extra mycket nu för att stå emot virus och skit.
    - Yoghurt är billigt och bra.
    - Ägg är väldigt proteinrikt och man kan göra massor med det.
    - Baljväxter av alla de slag är billiga.
    - Kycklingbröstfile är proteinrikt och jag tycker alltid det är nån sort på extrapris.
    - Gör mycket grytor där köttet inte nödvändigtvis behöver spela huvudrollen så blir det mycket mat för pengarna. Chili con carne och liknande.
    - Köp fransyska i bit och mal till egen nötfärs. Blir både billigare och bättre än färdigmald, samt att du vet vilken del av kon du äter.
    - Baka eget bröd. Billigt och finns det nåt godare än hembakat? Tror inte det.

    Det var mina tips! Glad

  • KingsCrown
    Tow2Mater skrev 2021-08-03 16:57:02 följande:
    Vad kostar en duglig köttkvarn och hur lång tid tar det att tjäna igen de pengarna genom att mala själv?
    Ingen aning. Min köksassistent har ett tillbehör för att mala kött och det funkar fint. Brukar mala fransyska till nötfärs (blir endast 3% fetthalt) och kycklingfiléer till kycklingfärs.
  • KingsCrown
    Deeelicious skrev 2021-08-04 20:37:54 följande:
    Haha så du menar att kilopriset på fransyska är billigare än färdig nötfärs? Njaaaaa inte riktigt?
    Jo, det vill jag nog påstå. Fransyska (oekologisk) brukar väl inte kosta mer än 70 kr/kg. Ekologisk är dyrare förstås. Icas Eco brukar ligga på runt 130 kr/kg.
Svar på tråden Fattig