• Anonym (man)

    Sonens flickvän och familj förstör sonens liv!

    Håller med Pope, ni behöver markera ordentligt att hennes agerande är oacceptabelt. I sluändan är det hans val men ni kan hjälpa honom på traven genokm att påvisa hur stört hennes beteende är och hur destruktivt det är för honom.

    Det är något han behöver lära sig inför framtiden. Att veta när det är dagst att slöppa en olämplig partner är en nödvändig kunskap för livet,

  • Anonym (man)
    Anonym (...) skrev 2021-07-31 14:06:44 följande:

    Han är myndig så han bestämmer själv vem han vill träffa och när. Kanske håller han med er för att vara snäll? Han är gammal nog att sköta sina studier.

    Erat hem däremot bestämmer ni över. Säg till honom att flickvännen inte är välkommen om hon inte kan uppföra sig som folk. Och blocka den där kärringen om hon ringer och tjafsar..


    Att ens barn är myndig tar inte bort föräldraransvaret man har för sina barn, det har man livet ut. Dessutom är 18 år ingenting vad gäller livserfarenhet och förhållanden. 
  • Anonym (man)
    Anonym (Visst) skrev 2021-07-31 14:24:08 följande:
    Så är det!!

    Men samtidigt så måste man lära sina barn att våga stå upp för sig själva och våga säga nej och stopp!

    Bra av färdledarna att ställa upp men vågar inte sonen säga ifrån nu så kommer han aldrig våga säga ifrån.
    Japp, det är något de måste lära sig, men då kan man försöka hjälpa dem på traven som all annan kunskap man lär sina barn.

    Som förälder tycker jag man ska göra allt som står i sin makt för att hjälpa sina barn, helst så tidigt som möjlig. Ju längre problemen får fortsätta desto svårare är det att vända på det.

    Byt ut "dåligt fäthålande" med "ta droger" så blir det kanske mer tydligt vad jag menar. I det här fallet är det tjejens inflytande på honom som är destruktivt för honom. Det hade lika gärna kunnat vara annat dåligt inflytande, som tex pundar vänner. Hur långt skulle du gå för att undvika att ditt barn hamnar i ett sånt träsk? Jag skulle nog kunna gå ganska långt.
  • Anonym (man)
    Anonym (Visst) skrev 2021-07-31 14:50:34 följande:
    Jag håller med till fullo men jag tror på att man tidigt ska stärka sina barn så att dom vågar stå emot. Och det gäller inte bara det du nämner, utan allt.

    Sen ska föräldrar absolut vara med och hjälpa, men jag kan även tycka att dom kan stå bakom och låta han försöka stå upp för sig själv, för det kanske är den ända lösningen för honom just i denna sitts och kanske så skulle han bli starkare i sig själv om han bara borgade säga nej.

    Om du läser TS så har ju inte grabben någon pondus alls och vad jag menar är att kanske han måste våga stå upp för sig själv, för detta har hållit på i 2 år och det har ju uppenbarligen inte hjälpt, eftersom föräldrarna inte kan göra slut åt honom heller.

    Jag är helt för att föräldrar ska stå upp om inte ens barn vågar men som sagt, här måste ju han ta plats för överkörd har han redan blivit, nu handlar det ju om att våga stå upp för sig själv för han vet ju att han har sina föräldrars stöd och uppbackning, ser skriver ju ts tydligt
    Det tycker jag med, som ung gör man misstag oftast i brist på erfarenheter, och visst måste man låta barn ta konsekvenserna av sina val för det är så man lär sig och mamma och pappa kommer inte alltid finnas där, det håller jag med om.

    Men samtidigt måste man försöka leda dem åt rätt håll, det är en balansgång mellan att inte curla och låta dem lära sig av erfarenhet men oxå försöka undvika att de trillar för hårt och får för stora konsekvenser.

    Vem har sagt att det är lätt att vara förälder Flört

    Jag tror att många kan vara lite väl konflikträdda och PK, rädslan att hamna i konflikt med andra eller bryta mot pk normen kan vara lite väl stark. Ta tex det med att tjejens föräldrar ringer och tar sin dotter i försvar. Det finns ingen som helst anledning för TS att dalta med varken tjejen eller hennes mamma. Jag hade bett kärringen dra åt helvete och förklarat för henne att hennes dotter har uppenbara problem som hon borde ta tag i som har en desktruktiv inverkan på mnin son som jag absolut inte tänker blunda för. Sen får kärringen tycka vad hon vill om det. Om det sen leder till att det spricker mellan sonen och tjjene så är det bara bra.
  • Anonym (man)
    Anonym (Visst) skrev 2021-07-31 15:16:08 följande:
    Håller helt med.

    Men i just denna sitts så kanske sonen borde vara den som för talan, men föräldrarna i ryggen. För precis som TS skriver så kan dom ju inte förbjuda sonen till något då han ändå vill vara med sin flickvän och därför så borde han i denna fråga försöka stå upp själv och inte förlita sig på mamma och pappa, för dom kan ju inte avsluta relationen åt honom. Han måste själv säga stopp - det räcker.

    Sen förstår jag föräldrarna absolut. Det spelar ingen roll hur gamla ens barn blir, det är fortfarande ens barn. Men att stärka barn ä, speciellt onsdagens samhälle, är oerhört viktigt. För samhället strukturer är tufft idag. Det är svårt att passa in om du inte gör på ett vist sätt, ser ut på ett sätt eller är på ett sätt.

    Så självklart ska föräldrar aldrig släppa sina barn men man måste ge dem chansen till att klar sig själva och våga stå upp för sig själva.
    Nja, om grabben är ung så kan han säkert föra sin talan men man måste ju oxå ta med i beräkningen att det han tycker inte är speciellt rationellt och att han inte inser hur destruktivt det är. 

    Visst ska man respektera sina barns privatliv och rätt att göra sina egna val men samtidigt måste man ju kunna agera när de väljer helt fel i brist på livserfarenhet. 

    Hur långt ska man dra respekten för privatlivet? Gäller det även när man gör något som är destruktivt för en själv? Om sonen kommer hem och tycker att det är skitkul att skjuta heorin, ska man bara låta det vara och sitta med armarna i kors och konstatera att det är hans val (vilket det är). Eller ska man göra allt man kan för att få stopp på det så han inte sabbar sitt liv?

    Jag vet hur jag skulle agera, jag tror att min son med tiden hade insett varför jga lade mig i även om han just då kanske hatade mig för det. Jag ser hellre att min son är arg/besviken på mig än att det går illa för honom.

    Det framgår tyvärr inte riktigt exakt vad TS gjort för att sätta stopp på det. Men min personliga uppfattning är att de inte gjort speciellt mycket utan varit ganska passiva, Varför tolererar de tex att tjejens mamma ringer och gnäller? Om kärringen kan lägga sig i så kan de väl oxå göra det, eller?
  • Anonym (man)
    Anonym (J) skrev 2021-07-31 21:07:23 följande:

    Han är över 18 år, då kan ni inte bestämma detta!! Synd att ni inte gett honom bättre självförtroende från början.


    Kan och kan, visst har sonen rätt att vara med vem han vill med det är fortfarande föräldrarnas hem och det är de som bestämmer vem som får vistas där. De finns inget som säger att de måste släppa in ett psykfall i sitt hem eller vara trevliga mot hennes mamma.
Svar på tråden Sonens flickvän och familj förstör sonens liv!