• Aniiee

    Äta kött

    Får jag dåligt samvete? Nja... alltså... jag personligen äter ju inte kött som är uttfött så, utan väljer etiskt och försvarbart uppfött. Men jag jobbar och lobbar hela tiden för att andra också ska göra det valet så lågt som deras plånböcker räcker. 

    Så dåligt samvete är väl fel ordval för min del.


    -Are you the prey? -No, we are the hunters!
  • Aniiee
    Anonym (Klös) skrev 2021-08-01 14:38:09 följande:

    Jag har under mina ca 25 år som vegetarian hört orden ?jag äter kött för att det är gott och NATURLIGT? mer än jag hört att människan behöver det, eller vi är allätare, eller att djuren har det bra i Sverige etc..

    Vad är det som gör köttet så gott och naturligt då?

    Jo det är dels kryddorna men även tillagningen.

    Ingen människa klarar av att äta rått kött utan kryddor och tycka det är gott och naturligt och dessutom nyttigt för kroppen!

    Jag vet ingen i min närhet som ens skulle kunna döda ett djur och stycka det själv. Och käka på plats. Hur naturligt är det att gå till Ica?

    Visste ni att våra tarmar är för långa för att bryta ner kött? Det ruttnar på vägen. Grönsaker behöver mer tid att brytas ner därför är våra tarmar längre.

    Det är bara bullshit att använda naturlig som argument


    Aldrig hör talas om råbiff? Sushi? Blodig biff? Äggula på carbonaran, på pyttipannan, på biff lindström?

    Primaldieten (även om jag själv inte förespråkar den).

    Folk äter rått kött, rå fisk och råa ägg hela tiden.

    Och nej, kött ruttnar inte i tarmarna. Det är propaganda från militanta organisationer, inte vetenskap. Dessutom säger du ju emot dig själv där. Ruttnar gör saker som tar längre tid att bryta ner, alltså borde grönsaker, med din logik, som tar längre tid att bryta ner, vara det som ruttnar. Vilket det inte heller gör. 
    We need to take the wrong steps sometimes to find the right path.
  • Aniiee
    Anonym (Klös) skrev 2021-08-01 15:05:58 följande:
    Vem klarar sig längst utan mataffären? Köttätaren eller vegetarianen?

    Människan är klumpig. Vi både ser och hör dåligt, är långsamma och har inget naturligt vapen. Inte många hade klarat att döda ett djur, eller ens fånga det. Inte utan vapen.

    Det är lätt att både odla, men även plocka när, frukt och grönsaker från naturen utan att vare sig tillaga eller krydda.

    En rå potatis lär både mätta och ge mig energi, jämfört med dig som först måste ordna ett vapen, sedan spåra upp ett djur, kunna döda det och sen måste du tillaga och krydda för att det ska vara ätligt.

    Och ska du inte döda djuret så måste du ha mat till den med, och gå omvägen först via odling sedan djuret. Du lär ha svultit ihjäl innan.

    Så naturligt är som sagt det sämsta argumentet man kan komma med.
    Köttätaren. Köttätaren är den som kommer överleva vintern efter samhället kolapsar.
    We need to take the wrong steps sometimes to find the right path.
  • Aniiee
    Anonym (Ja) skrev 2021-08-01 15:45:10 följande:
    Nu var det ju inte enbart fakta du skrev, utan även dömande åsikter.
    Sånna här trådar går ju alltid ut på att dömma, hur mycket de olika TS som gör dem bedyrar att det inte är så. Det slutar ALLTID med att TS dömmer.
    We need to take the wrong steps sometimes to find the right path.
  • Aniiee
    Anonym (Djurvän) skrev 2021-08-01 15:38:49 följande:
    Folk får välja själva (har många vänner som äter kött) men fakta är fakta och man ska åtminstone inte tuta i folk och sig själv att "djuren har det bra" i köttindustrin.
    Och därför propagerar jag alltid för att man ska undvika industrikött, om man kan. Det mesta köttet i Sverige är dock inte industrikött, men jag skulle gärna se mer urprungsmärkning på kött i vanlig butik, så som man gör med äggen, som kan härledas direkt till gården. Ju mer information konsumenterna får, desto bättre val kan de göra, utifrån sina förutsättningar.

    Sen är det också allmånt så att vi lägger löjligt lite pengar på mat. Vi är ner på att lägga runt 10-12% av våra pengar på mat, från 50-70-talens ca 40%. Tänk vad mycket bättra val vi kunde göra om vi var beredda på att lägga 40% av vår disponibla inkomst på mat.
    We need to take the wrong steps sometimes to find the right path.
  • Aniiee
    Embla twopointoh skrev 2021-08-01 16:35:49 följande:
    Man kan äta rått kött nästan precis lika väl som man kan äta rå potatis. "Gott" är inte samma sak som "ätbart" (och, hur många tycker att rå potatis är gott?), tillagning och kryddor behövs inte för någotdera egentligen.
    Och i extrema situationer kan alltid köttätarna äta upp veganerna.... just saying. Jag undrar hur många av rugbyspelarna i Anderna var vegetarianer innan den betan.
    We need to take the wrong steps sometimes to find the right path.
  • Aniiee
    flygrl skrev 2021-08-01 17:48:09 följande:
    Onödigt av dig att uttala förtäckta hot...

    Överlevnad framför allt! Onödigt om både veganerna och köttätarna svälter ihjäl.
    We need to take the wrong steps sometimes to find the right path.
  • Aniiee
    KingsCrown skrev 2021-08-01 17:58:56 följande:
    Svält är ganska ovanligt i vår del av världen, så den oron är obefogad. Det finns ett överflöd av mat, oavsett om du äter kött eller inte.
    Fast nu du har inte läst. Vi pratar om efter samhällskolapsen i akutskedet under de första vintrarna. Och dessutom med en skopa humor.
    We need to take the wrong steps sometimes to find the right path.
Svar på tråden Äta kött