Anonym (Klös) skrev 2021-08-01 14:38:09 följande:
Jag har under mina ca 25 år som vegetarian hört orden ?jag äter kött för att det är gott och NATURLIGT? mer än jag hört att människan behöver det, eller vi är allätare, eller att djuren har det bra i Sverige etc..
Vad är det som gör köttet så gott och naturligt då?
Jo det är dels kryddorna men även tillagningen.
Ingen människa klarar av att äta rått kött utan kryddor och tycka det är gott och naturligt och dessutom nyttigt för kroppen!
Jag vet ingen i min närhet som ens skulle kunna döda ett djur och stycka det själv. Och käka på plats. Hur naturligt är det att gå till Ica?
Visste ni att våra tarmar är för långa för att bryta ner kött? Det ruttnar på vägen. Grönsaker behöver mer tid att brytas ner därför är våra tarmar längre.
Det är bara bullshit att använda naturlig som argument
Du har ju redan fått svar på tal från bla. Aniiee och Embla twopointoh som jag helt instämmer i men jag måste ändå skriva nåt om det du hävdar att kött bara blir möjligt äta genom kryddning och tillagning.
Jag är själv förtjust i allt det Aniiee räknar upp som råbiff, sushi och sashimi och rå äggula till olika rätter. Min biff ska va blodig och jag kan också tänka mig fint nötkött helt rått som sashimi och det händer att jag smakar på rå nötlever medans jag tillagar den. Faktum är att när jag käkar rått kött/fisk vill jag inte ha massa kryddor och annat till då det lätt tar över den fina, milda smaken av köttet/fisken. Soja och wasabi räcker oftast.
Va gäller att döda djur skulle jag kunna tänka mig att jaga tex. älg och jag är helt säker på jag skulle kunna lära mig att slakta och stycka jaktbytet efteråt. Allt skulle göras med största respekt för bytesdjuret som dels ska lida så lite som möjligt och dels tillvaratas så gott det går och inget kastas i onödan.
Sen ser jag väl inget onaturligt i att gå till Ica och handla vare sig kött eller grönt. Va skulle va onaturligt med det om jag får fråga?