• flygrl

    Äta kött

    Jag tycker det är hemskt hur vi människor ofta behandlar djuren (andra djur än oss själva). Djurindustrin gör mig arg och ledsen och mycket borde göras som förbjuda långa djurtransporter och hur det går till på slakterierna. Inte svårt förstå att människor blir vegetarianer/veganer för att dom inte vill stödja allt det där...men jag äter ändå kött för jag tycker det är gott och har så pass mycket att kämpa med/mot i mitt liv att jag faktiskt inte orkar ta också det beslutet helt lägga om min kosthållning. Samtidigt är jag uppvuxen med att äta mycket frukt och grönt utöver kött/fisk så animaliskt är deffo inte det enda jag stoppar i mig.

  • flygrl
    Anonym (Djurvän) skrev 2021-07-31 21:48:02 följande:

    Bra att du tänker till tycker jag.


    Tack...och tänker på det gör jag ofta...tycker vetskapen att så många djur lider och delvis för min skull är skitjobbig.
  • flygrl
    Tow2Mater skrev 2021-07-31 22:43:38 följande:

    Nej, men vantar pa odlat kott. Fattar inte att det tar sa lange, nar det finns sa stor anti-kott lobby idag. Ville de gora nat vettigt ar det ju dar de ska bidra, men det blir ju jobbigare och dyrare an att mest gnalla pa andra hur vi ska sluta ata kott och ha kottfria skolor mm.


    Odlat kött kanske blir det som snart löser problemet. Om det inte medför massa nya problem och kanske dessutom blir vansinnigt dyrt. Vi får se.
  • flygrl
    Anonym (Klös) skrev 2021-08-01 14:38:09 följande:

    Jag har under mina ca 25 år som vegetarian hört orden ?jag äter kött för att det är gott och NATURLIGT? mer än jag hört att människan behöver det, eller vi är allätare, eller att djuren har det bra i Sverige etc..

    Vad är det som gör köttet så gott och naturligt då?

    Jo det är dels kryddorna men även tillagningen.

    Ingen människa klarar av att äta rått kött utan kryddor och tycka det är gott och naturligt och dessutom nyttigt för kroppen!

    Jag vet ingen i min närhet som ens skulle kunna döda ett djur och stycka det själv. Och käka på plats. Hur naturligt är det att gå till Ica?

    Visste ni att våra tarmar är för långa för att bryta ner kött? Det ruttnar på vägen. Grönsaker behöver mer tid att brytas ner därför är våra tarmar längre.

    Det är bara bullshit att använda naturlig som argument


    Du har ju redan fått svar på tal från bla. Aniiee och Embla twopointoh som jag helt instämmer i men jag måste ändå skriva nåt om det du hävdar att kött bara blir möjligt äta genom kryddning och tillagning.

    Jag är själv förtjust i allt det Aniiee räknar upp som råbiff, sushi och sashimi och rå äggula till olika rätter. Min biff ska va blodig och jag kan också tänka mig fint nötkött helt rått som sashimi och det händer att jag smakar på rå nötlever medans jag tillagar den. Faktum är att när jag käkar rått kött/fisk vill jag inte ha massa kryddor och annat till då det lätt tar över den fina, milda smaken av köttet/fisken. Soja och wasabi räcker oftast.

    Va gäller att döda djur skulle jag kunna tänka mig att jaga tex. älg och jag är helt säker på jag skulle kunna lära mig att slakta och stycka jaktbytet efteråt. Allt skulle göras med största respekt för bytesdjuret som dels ska lida så lite som möjligt och dels tillvaratas så gott det går och inget kastas i onödan.

    Sen ser jag väl inget onaturligt i att gå till Ica och handla vare sig kött eller grönt. Va skulle va onaturligt med det om jag får fråga?
  • flygrl
    Aniiee skrev 2021-08-01 16:47:58 följande:

    Och i extrema situationer kan alltid köttätarna äta upp veganerna.... just saying.


    Onödigt av dig att uttala förtäckta hot...

  • flygrl
    Aniiee skrev 2021-08-01 17:53:35 följande:

    Överlevnad framför allt! Onödigt om både veganerna och köttätarna svälter ihjäl.


    Visst är det så.
  • flygrl
    KingsCrown skrev 2021-08-01 17:58:56 följande:

    Svält är ganska ovanligt i vår del av världen, så den oron är obefogad. Det finns ett överflöd av mat, oavsett om du äter kött eller inte.


    Det verkar som att du missat slå på humorfunktionen. Kolla i inställningar. :P
Svar på tråden Äta kött