• Anonym (L)

    Äta kött

    Jag är i det närmaste vegan, ibland hos andra eller ute så kan det bli att jag äter någon enstaka mjölkprodukt pga orkar inte alltid förklara och "krångla" hos andra/ute med vad veganskt innebär. 


    Har inte ätit kött på 20 år och mår utmärkt. Mitt barn får samma kost som jag men får välja själv i skolan, hen är medveten om vad kött är och äter därför alltid det vegetariska alternativet i skolan för att hen är van vid det.

    Jag tycker att folk får äta vad de vill, jag kan dock inte förstå hur man kan äta andra levande varelser. Hade man varit tvungen att döda sin egen mat eller vara med när varje djur du ska äta slaktas så hade nog väldigt få ätit kött...
    Är tillsammans med en person som äter kött ibland och hen har förståelse för mitt val att inte äta det och är fullt medveten om hur djur har det, men tycker att kött är gott och ja... Då är det hens val. Men jag behöver inte FÖRSTÅ för det. Sen att hen i 99% av fallen vi äter mat ihop äter veganskt/vegetariskt ser jag som en vinst för både mig, hen och miljön samt djuren.

  • Anonym (L)

    Väldigt märkligt att ALLA påstår sig köpa "närproducerat från gård nära där jag bor yada yada" men det säljs otroliga mängder kött på t ex Ica Maxi...? Vem äter allt det köttet då?


    Och ursäkten "svenskt kött". Tror ni att svenska djur VILL dö? Trängas med sina artfränder i en transport, fösas på med el, sparkas, misshandlas, bryta ben, gasas, bultas, känna lukten av blod, kanske inte bedövas helt utan få halsen avskuren och förblöda...? Tror ni att svenska djur är tacksamma för att de får dö för att vi ska äta dem bara för att de är svenska...? 


    Förstår inte hur man med dagens vetskap och teknik samt ekonomi kan äta andra individer. 
    Jag har varit vegetarian och vegan hela livet och har aldrig haft problem med hälsan, alla värden är tipptopp. 

  • Anonym (L)
    Anonym (Circeloflife) skrev 2021-09-02 11:06:52 följande:

    Jag vet om att jag skulle dö eftersom jag har sjukdomar som gör att jag inte kan absorbera näring så jag kan överleva från annat än animalier. Jag har blivit väldigt sjuk när jag försökt dra ner på kött och animaliskt protein för mycket. Jag håller idag en så låg nivå som jag kan men utesluta eller ens skära ner mer är uteslutet. För jag hamnar på sjukhus. Förklaring nog?


    Och jo jag jämför mig själv med andra djur, och precis som lejonet inte kommer äta grönsaker utan dödar andra djur för att överleva så gör jag det. De värderar också sin överlevnad högre än gasellen de äter. Så ser inget konstigt där. Men du kanske tror att lejonet gråter sig till sömns över gasellen? 

    Det är faktiskt bevisat att ens mentala kapacitet och intelligens sjunker när man utesluter animaliskt protein ur kosten. Det är det faktum att människan varit allätare som gjort att vår hjärna utvecklats till den nivå där den är idag. Hur vissa av er veganer tänker och resonerar så är det tydligt att den forskningen har rätt när den visar på långsam uppgång av IQ när vi ätit kött... men det går väldigt snabbt neråt när vi utesluter det....................

    Så ja jag sätter mig på samma nivå som djuren när det kommer till överlevnadsvilja. Jag förstår utmärkt att den deprimerade kossan i Liftarens Guide till Galaxen inte existerar utan att det såklart även finns i kossornas intresse att överleva. Men jag sätter, hör och häpna, mig själv först. Jag har haft att göra med en annan idiot till vegan som tyckte att om jag nu inte kunde överleva utan animaliskt protein så borde jag ta livet av mig.... Jag hälsade att han fick gärna ta sitt liv om han inte hade någon överlevnads instinkt men jag har vilja att leva så jag tänker fortsätta äta kött, samt ost och dricka mjölk. 


    Men snälla rara, du kan inte jämföra t ex ett lejons överlevnadsinstinkt med att som människa äta kött? 
    Djur har just det, instinkter. De tänker inte på om de ska jaga eller inte. Människor har ett VAL, att äta kött eller inte. Det är sådana här kommentarer som gör att köttätare framstår som riktigt jäkla korkade.
    Vi massproducerar djur endast för att äta dem. Det är en gigantisk industri. Det är inte i närheten av samma sak att en gepard tar en gasell på savannen...

    Fruktansvärt inskränkt och oempatiskt tänk. 
    Dödar du djuren själv? Eftersom du jämför dig med andra djur.

Svar på tråden Äta kött