Inlägg från: Anonym (Animalist) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Animalist)

    Äta kött

    Nej.

    Får du dåligt samvete när du äter grönsaker?

  • Anonym (Animalist)

    Jag äter gärna rått kött både fisk och nötkött. Behöver inte krydda heller.

    Men vem äter grönsaker utan krydda?

    Isbergssallad smakar ju ingenting.

    Övriga grönsaker behövs det ju krydda på för att få ner.

    Ska man sen tillgodogöra sig vitaminerna i grönsaker behövs det ju olja eller Dressing på.

    Så ni som skriver att man måste krydda rått kött för att äta det vad är tanken med det. Inga grönsaker smakar ju gott utan kryddor heller.

    Äter hellre en rå köttbit utan krydda än en rå grönsak utan krydda.

  • Anonym (Animalist)
    Anonym (Klös) skrev 2021-08-03 10:40:11 följande:
    Grönsaker smakar bäst utan kryddor!

    Du kanske föredrar kryddor, oljor och dressing på din isbergssallad, men vet du, det är ytterst sällan jag äter bara salladsblad (möjlightvks om man är bortbjuden och värden inte gjort mat till alla) varför skulle salladen bli nyttigare för att du öser på dressing? Okunskap.

    Det finns så mycket grönsaker i världen som är bäst att äta som de är. En solmogen tomat plockas från trädgården. Bär, frukt, grönsaker att knapra på. Det finns mängder.

    Kryddor är vegetabilier så det är väl inte konstigt om vegetarianen äter och odlar?

    Skulle vilja se hur bra ni mår efter att ha ätit en rå kotlett utan kryddor. Slit av en bit av grisen direkt och käka på plats när du slaktat den. Helt naturligt ju!
    Jag skulle må såååå mycket bättre än att äta vegetariskt/veganskt. 
    Har även konstaterat att väldigt många som ätit veganskt längre tid får psykiska problem. Ingen vetenskap utan konstaterande genom mitt arbete med mat till äldre och sjuka. Flera här i tråden som är FD veganer som också skriver att dom blivit sjuka.

    Tror det är du som är okunnig (hört talas om näringslära?).

    Vitaminer (vissa) tas bättre upp av kroppen i samband med fett dvs olja eller annan fetare dressing. Lika dant med ex kokta grönsaker så rekommenderas att man har lite fett ( godast är ju smör) på för att vitaminerna skall tas upp i kroppen. 
    Fettlösliga vitaminer ADEK tas inte upp utan fett.
  • Anonym (Animalist)
    Anonym (Klös) skrev 2021-08-03 12:32:02 följande:
    Äter du inte så du får i dig näring så blir vem som helst psykiskt sjuk. Fanatiker och människor med ätstörningar brukar få brister som kan leda till både somatiska och psykiska symptom.

    Nu pratar du om nått annat. Mitt inlägg handlade om det var naturligt. Jag anser inte att du äter olja och dressing från naturen. Ej heller kött eftersom människan inte klarar av att fälla ett byte utan vapen eller fälla, och klarar inte att slita av ett köttstycke för att käka på plats.

    Nej, människan påstår att det är naturligt att gå till Ica och köpa färdigtryckta kött som de sedan steker och äter efter att ha tillsatt mängder med annat för att det ska vara ärligt.

    Och inte nog med det så vill en del även ha något till, som tex grönsaker, för bara äta kött är jag ytterst tveksam till att det finns ens.
    Det är nog lika många procentuellt som tycker det är naturligt att gå på ica och köpa kött som det är veganer/vegetarianer som tycker att quorn/sojakorv och dom där apan produkterna är naturlig kost. 
    Om ni veganer/vegetarianer kunde acceptera att alla är olika skulle det inte bli problem.
    Om man äter en allsidig kost ( inkl animalier) så behöver man inga kosttillskott. Så länge man behöver ta kosttillskott så är det ju något i kosten som saknas och således är den ej naturlig i tillräcklig utsträckning. 
  • Anonym (Animalist)
    Anonym (Circeloflife) skrev 2021-08-16 23:06:47 följande:

    Ordet naturlig betyder inte det du tror verkar det som.....


    Kryddor... det är också naturligt.... Peppar till exempel... olivolja.... eller citron det är vad jag har på carpaccio och ceviche... Sashimi doppar jag i soja... 


    Kryddar du din veganmat? Vad är skillnaden? 


    Och det är gott för att jag gillar smaken. Gillar även smaken av helt och hållet rått kött när det är riktigt tunt skivat. Just själva nötköttsmaken är fantastisk. Du kanske skulle prova? Helt klart vet du ju inget om den typen av mat men tycker att du kan yttra dig om den. Kan man inte det man pratar om så framstår man mest som ignorant och oseriös... Så tror du får välja, antingen sätter du dig in i vad du pratar om (det vill i detta faller säga faktiskt äta och prova på sakerna) eller så låter du bli att uttrycka dig i ämnet så slipper du framstå som en som inte vet vad hen snackar om.... 


    Har läst alla dina 3 senaste inläggen där du svarar KLÖS. 
    Nobelpris för bästa svar. Så väl formulerat och sakligt / tydligt. 
    Går inte budskapet fram nu så är det nog kört. 
    Tack för väldigt bra skrivna svar.
Svar på tråden Äta kött