Inlägg från: Anonym (Elisa) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Elisa)

    Ni som har barn som är "lågbegåvade".

    Drottningen1970 skrev 2021-07-31 22:12:09 följande:
    Jag har noll matematisk begåvning. Gick ut nian med etta i matte. Men har sedan dess skrivit högskole prov med 1,7 i resultat, gått universitet och arbetar med att skriva komplexa utredningar till olika myndigheter . Men ett IQ-test skulle lätt kunna hänvisa mig till särskola och tunnelbaneförare skulle jag inte heller kunna bli eftersom de tydligen har dessa test som ett led i rekryteringsprocessen.
    Har du någon som korrekturläser och renskriver åt dig då?
    Och IQ-test ämnar inte mäta "matematisk" begåvning. De anses mäta den så kallade generella intelligensen, de är utformade för att man ska se hur väl personen som gör testet drar slutsatser utifrån den information som presenteras och hur bra man härleder resonemang. Man kan säga att man mäter kognitionen ungefär och kognitionen använder vi oss av i nästan allt vi gör, inte bara matematik.
    Däremot kan ändå resultatet påverkas av ens motivation och uthållighet vid testtillfället så man kan inte lägga full tilltro till de resultat man får ändå. Men att det enbart mäter matematisk begåvning är felaktigt Glad
Svar på tråden Ni som har barn som är "lågbegåvade".