• Anonym (Nja)

    Jag vill va en kvinna!

    Anonym (Anonym signatur) skrev 2021-08-01 16:50:03 följande:

    Kvinnor har det så enkelt, behöver inte jobba utan kan förlita sig på att sin man sköter den biten, ryter han ifrån kan hon börja gråta och gå in i försvarsställning eller hota med att lämna (hon är ju kvinna så hon blir uppraggad konstant) varför ska kvinnor ha det så lätt och inte vi män?! Inte konstigt att män är överrepresenterade i självmordsstatistiken


    Om du vill vara kvinna för att komma undan arbete och slippa ha det så svårt tänker jag att du gör en ordentlig tankevurpa.

    Som kvinna kan jag "bara" konstatera att jag inte känner en enda kvinna som inte behöver arbeta och som är under 65. Jag känner förstås en sjukskriven kvinna, men jag har även en förtidspensionerad bror.....

    Jag tänker att det absolut är skillnad att vara kvinna, utifrån vilka förväntningar som finns och hur man blir bemött, men jag tänker att det verkligen inte är så att kvinnor får allt de vill bara genom att gråta och hota att lämna sin man. Tvärtom finns det stora risker för en kvinna att lita på en man och skaffa familj med honom. Risken är att han är snäll ett tag och sen plötsligt visar en annan sida i samband med graviditet, eller barn vilket är skrämmande.

    Dessutom händer det att män skadar kvinnor helt oprovocerat, eller i samband med att kvinnan avvisar dem.

    Med detta sagt sympatiserar jag ändå med alla människor som inte hittar någon att bli älskad av och att älska. Och med män som tror att de behöver försörja en kvinna för att bli omtyckta.
Svar på tråden Jag vill va en kvinna!