• Anonym (X)

    Ni som bor i villaområde och inte hälsar på era grannar

    Anonym (Gå fram) skrev 2021-08-01 23:26:24 följande:

    Då går man raka vägen fram, ställer sig precis framför människan och presenterar sig. "Hej jag heter Lisa och bor där *pekar* med *namn* och vår/våra barn *namn* sedan *någon tid*. Bor ni också i området då jag sett er några gånger?

    Svarar inte människan då, ah få får nu nog behandla personen som luft också.


    Så oförskämt att tränga sig på som du råder.

    Jag har ingen skyldighet att upplysa främlingar vad jag heter eller bor.
  • Anonym (X)
    Anonym (Gå fram) skrev 2021-08-02 11:16:19 följande:

    Haha, vi asså svenskar. Den räddaste människan på jorden för andra människor. Vad är framfusigt och konstigt med att gå och hälsa på sina grannar? Hälsar ni aldrig på människor på ett nytt jobb, fester med nya människor, studier eller andra situationer? Sitter ni på allvar i ett hörn och hoppas ingen kommer fram och säger hej?

    Vet ni vad jag tycker är ett konstigt beteende, att titta bort och låtsas man inte såg någon när personen säger hej och vinkar. De är udda. Att gå fram och presentera sig är inte konstigt.

    Men visst, majoritet här verkar tycka det är konstigt beteende men inte att ignorera. Så TS, du har fått ditt svar. Folk vill inte hälsa. Håll dig till ditt hörn och Gud nåde dig om du stötter på en främmande person och säger hej. Titta ner i marken och försök att gå en omväg om möjligt. Annars så fortsätt titta ner i marken och gå förbi folket. Låtsas som du inte hör om du blir tillkallad. Normalt svenskt beteende.


    Inte ens i IUA där folk är översociala jämfört med svenskar går man på som du skrev i ditt första inlägg. Om man träffas, barnen leker i parken, hundarna stannar och hälsar et.c., men man går absolut inte fram och avkräver dem namnoch adress som du skriver.
  • Anonym (X)
    Anonym (Gå fram) skrev 2021-08-03 13:58:45 följande:
    Skrev också att svenskar är den räddaste människan på jorden för främmande personer. Håller med dig, vi är väldigt otrevliga. Klickar mycket bättre med människor från andra länder med ett mer öppet sinne. Men tydlig fick jag till svar att inte ens de mest utåtriktade amerikanerna skulle hälsa genom att gå fram och presentera sig till grannar.

    Får se hur länge jag bor kvar, hade det inte varit för släkten och arvet skulle jag aldrig vara kvar här efter gymnasiet. Tråkigare människor än svenskar får man leta efter.
    Jag skrev att de inte skulle gå fram "utan anledning" som du föreslog i ditt första inlägg.

    Hur många andra länder än Sverige har du bott i?
    Jag har bott i 3 andra (US, UK, Tyskland), och i inga av dem börjar främlingar umgås även om de -precis som i Sverige -nickar som hälsning.
Svar på tråden Ni som bor i villaområde och inte hälsar på era grannar