• Anonym (Xyz)

    Hur mycket är rimligt att betala?

    Personligen tycker jag det är ett oskick att låna utan att betala, såvida inte ägaren uttryckligen säger att det är OK. Vad ägaren tjänar tycker jag är helt irrelevant. Det som är intressant är vad huset kostar i drift. Ligger det i ett civiliserat samhälle har det antagligen kommunalt VA, då kostar det som vilket hus som helst. Ett hus mitt i skogen utan el, vatten, avlopp är såklart mycket billigare. Sen kostar det att ha folk i huset då elräkningen lätt seglar iväg om man använder varmvatten.

    Jag tycker du ska prata direkt med ägarna och inte gå genom mellanhand. Åk och prata med dom! Dom kanske är jättenöjda med att någon är i huset och klipper gräset och är helt ointresserade av pengar.

  • Anonym (Xyz)
    Anonym (Ts) skrev 2021-08-03 10:45:04 följande:

    Hur får du det till att jag inte tänker betala? Var ser du att jag vill låna gratis?

    Det vore väldigt märkligt om jag åker hem till någon jag bara har hälsat på som hastigast för flera år sedan, jag har inte ens deras telefonnummer. Min kompis får bestämma om jag ska ringa eller går via henne.

    Jag betalar såklart driftskostnaden frågar är hur mycket över det jag ska betala.I centrala Gotland under högsäsong ja. Du måste också titta på i vilket skick huset är i. Jag räknar med att få ett visst kompispris. Jag tänkte driftskostnad plus en slant till problemet är att jag inte ha någon aning om vad driftskostnaden för ett hus är.

    Jag hoppas också att jag får en summa men känner jag min kompis rätt kommer betala vad du tycker är rimligt bli svaret.


    Jag har inte påstått att just du inte tänker betala, vad får du det ifrån? Däremot tycker jag att människor som lånar utan att betala för sig är ett oskick. Så det är ju bra om du inte tillhör den kategorin.

    Vill du verkligen låna av några du känner så ytligt, vill du inte åtminstone fråga om det är något du ska tänka på med huset? Kan du inte åka dit med din kompis?

    Drift kan kanske ligga på 2.000/mån om det är ett litet hus med kommunalt VA som inte värms upp nämnvärt på vintern.
Svar på tråden Hur mycket är rimligt att betala?