Inlägg från: Anonym (Ghost) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ghost)

    Hur mycket är rimligt att betala?

    Men vadå, vad är rimligt? Vad har de sagt att du ska betala? Om ni inte sagt nåt pris städar du ordentligt, klipper gräset och håller efter lite rent allmänt.

  • Anonym (Ghost)
    Anonym (Ts) skrev 2021-08-03 10:19:21 följande:
    De har inte sagt någonting, jag har bara pratat med min kompis som med största sannolikhet kommer svara betala vad du tycker är rimligt.
    Det är bättre att de säger en siffra! Antingen riskerar du att betala överpris (eller iaf mer än man borde till en kompis föräldrar) eller så kan de tycka att du är snål. Om de säger en rak siffra vet du om du har råd med det eller inte, för jag kan nästan garantera att du inte har råd att betala vad som egentligen är rimligt. Boende på Gotland verkar landa på ca 2000:- per natt i runda slängar, oavsett om det är stuga eller lägenhet. Det finns lite billigare att hitta också men om det är nåt man ska ha råd med är det vandrarhem som gäller.
  • Anonym (Ghost)
    Anonym (Ts) skrev 2021-08-03 10:45:04 följande:
    I centrala Gotland under högsäsong ja. Du måste också titta på i vilket skick huset är i. Jag räknar med att få ett visst kompispris. Jag tänkte driftskostnad plus en slant till problemet är att jag inte ha någon aning om vad driftskostnaden för ett hus är.

    Jag hoppas också att jag får en summa men känner jag min kompis rätt kommer betala vad du tycker är rimligt bli svaret.
    Jag tittade på priser här och nu, du ska väl åka snart? Du tror väl inte priserna droppar lägre än kanske 75 % av högsäsongspriset i vilket fall? Och jag tittade på alla slags skick, 2000:- var de billigaste så du vet. Och nej, det var inte centrala Gotland heller utan hela Gotland.

    Driftskostnaden för ett relativt litet hus en vecka kostar inte mycket alls, så om du erbjuder det är det absolut för lite. Vi pratar inte ens ett par tusen då.

    Men visst, säg 5000:- så får du ju stugan för ett riktigt bra kompispris.
  • Anonym (Ghost)
    Anonym (Ts) skrev 2021-08-03 11:01:25 följande:
    Det blir i så fall i september. 5000 har jag verkligen inte råd med, det är halva studiemedlet. Jag tänkte driftskostnad plus kanske 2000 till.
    Aha, så ca 2500:- då kan man säga. Vatten, el, sophämtning räknar jag med då.
  • Anonym (Ghost)
    Anonym (D) skrev 2021-08-03 11:49:25 följande:

    Snabb sökning på stuguthyrning på Gotland i september ger billigaste pris på ca 1700 kr för en vecka för en stuga som inte är nära havet. Då förväntas man inte klippa gräset, bara städa efter sig.


    Och vad är medelpriset då?
Svar på tråden Hur mycket är rimligt att betala?