• Anonym (D)

    Hur mycket är rimligt att betala?

    Snabb sökning på stuguthyrning på Gotland i september ger billigaste pris på ca 1700 kr för en vecka för en stuga som inte är nära havet. Då förväntas man inte klippa gräset, bara städa efter sig.

    Merkostnaden för el och vatten när bostaden används av dig lär inte bli mycket mer än någon enstaka hundralapp. Ofta har man ju ett fast abonnemang för el, vatten, avlopp och sophämtning, där den rörliga kostnaden per vecka blir rätt så låg oavsett om huset är bebott eller inte.

    Gräsklippning och skötsel av trädgården är annars något som antingen kräver att de åker dit själva och gör det, eller att de hyr in någon att göra det. Gör du det slipper de en del arbete och kostnader. 

    Är det en stor tomt så är ditt arbete ju givetvis värt  mer än om det är en minitomt.

    Brukar de hyra ut stugan eller står den annars tom? Om den hyrs ut i normala fall tappar de en potentiell hyresintäkt, och då blir det mer rimligt med ersättning för bortfallen hyra- rimlig ersättning för ditt arbete.

    Står den tom annars skulle jag se det som att ditt arbete + en mindre slant och/eller en trevlig present (choklad, vin, presentkort eller annat) som tillräckligt. 

Svar på tråden Hur mycket är rimligt att betala?