Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Varför röstar folk på Miljöpartiet?

    KingsCrown skrev 2021-08-07 10:32:53 följande:

    Man läser ofta att plast hamnar i havet och jag har sett bilder där krabbor och fåglar ligger döda på stränder omgivna av en massa plastförpackningar och grejer. Men hurihelvete går det till? Jag skulle väl aldrig komma på tanken att slänga en plastförpackning från båten eller på stranden, men ändå måste miljoner rövhål göra det hela tiden eftersom det hamnar där. Hur är det ens möjligt?


    I det som tidigare kallades tredje världen är det vanligt att den som går ut med soporna inte slänger dem i en soptunna utan i närmsta vatten. Ofta en flod eller direkt i havet. Antagligen beror det på en bristfällig infrastruktur där det inte finns någon fungerande sophantering.

    Om vi verkligen hade månat om miljön så hade det varit effektivare att lägga biståndspengar på att skapa en fungerande infrastruktur i fattiga och överbefolkade områden än att förbjuda sugrör av plast. Sen är väl frågan om det verkligen skulle vara politiskt möjligt att sätta in åtgärder där de gjorde störst nytta.
  • nattuw
    KillBill skrev 2021-08-16 18:53:38 följande:
    Att Sverige bör minska användningen av den typ av plast som enkelt kan ersättas beror inte på att man är orolig för att plasten ska hamna i naturen utan på att plast ger upphov till stora CO2 utsläpp vid tillverkning och framförallt vid förbränning..
    Plast har, lite beroende på sort, ett högt energiinnehåll som ger en effektivare förbränning av övriga sopor. Hur det är idag vet jag inte men tidigare så sågs det av den orsaken som önskvärt med en viss del plast i de sopor som eldades i kraftvärmeverk.

    Och om man tittar på debatten så är det just faran med att plasten hamnar på ställen där den inte borde hamna som brukar anföras som ett argument mot plast.
  • nattuw
    LadyJane skrev 2021-09-08 20:36:18 följande:
    Jag undrar hur de vill få ihop det här med att landsbygden ska leva.
    Har miljöpartiet ett uttalat mål som säger att landsbygden skall leva?
  • nattuw
    mari123 skrev 2022-03-03 11:09:59 följande:
    Man undrar lite om inte MP känner att de sitter trygga i båten VAD ÄN väljarna säger!? Stödröster och ditten och datten och jag är närmast 100% säker på att vi får dras med dem efter nästa val. Kring jul 2022 kommer en liter bensin kosta 38:-! 
    Jag tankade bilen igår. Jag tror inte att MP bör räkna med några stödröster.
  • nattuw
    Sten Berg skrev 2022-05-29 11:01:43 följande:

    Extremt märkligt hur de kan fortsätta med Stenevi. Oerhört ocharmig


    Det är inte bristen på charm som är Miljöpartiets problemet. Det som är miljöpartiets problem är deras avsaknad av en hållbar politik där deras populistiska miljöutspel är tillrättalagda för att attrahera Södermalmsbor som tror att mjölk kommer från en tetra och att kor bara är CGI-effekter.
  • nattuw
    Diversifierat skrev 2022-06-06 00:11:53 följande:

    Jag röstade på MP en gång, 2006 var det.


    Jag har också röstat på MP en gång. Det var innan jag insåg att de inte hade något genuint intresse av miljön.
    Diversifierat skrev 2022-06-06 00:11:53 följande:
    Tyckte att miljö och klimatpolitiken behövde få ett uppsving.
    Tyvärr är miljö och klimat så komplexa frågor att de går långt ovanför huvudet på de flesta journalister och politiker. Kvar blir då bara lite populism där ingen gör en konsekvens eller nyttoanalys innan beslut tas. Och där en tonåring utan kunskap ses som en miljömessias.
  • nattuw
    Flash Gordon skrev 2022-06-18 21:10:22 följande:
    Miljöpartiets idé om hur dina och mina skattepengar används på bästa sätt.

    Måla om cykelsymboler från herrcykel till damcykel.

    www.mitti.se/nyheter/stockholm-ska-fa-jamstallda-cykelbanor/repvfq!4wWdlomHsYilOaIiuFWX@w/

    - Trots att det är fler kvinnor än män som cyklar har cykelsymbolerna hittills varit herrcyklar. Nu får Stockholm äntligen jämställda cykelbanor, säger trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) som själv var på plats och hjälpte till med att bränna fast symbolen i gatan.
    Är det inte lite förlegat och sexistiskt att peka ut olika cykelmodeller som herr- respektive damcyklar? Särskilt om man betänker att kön bara är sociala konstruktioner...
  • nattuw
    theotherone skrev 2022-07-14 11:12:53 följande:

    Varför rösta på Miljöpartiet? En av anledningarna kommer här.
    ---
    Plötsligt rusar det pengar in i sektorn och värdet på bolagen går upp.

    De höga energipriserna skickar signaler om att ge sig ut och hitta mer fossila bränslen.


    Så kan det gå när miljöpopulister får råda över energipolitiken.
  • nattuw
    theotherone skrev 2022-07-17 18:57:09 följande:
    Att det rusar in pengar i energisektorn är ett globalt problem, inte ett lokalt. Menar du att det sitter "miljöpopulister" i alla världens regeringar!?
    På grund av hur den globala ekonomin fungerar så behövs det inte miljöpopulister överallt. Det räcker att miljöpopulismen får utrymme i några tongivande ekonomier för att det skall få en global påverkan.

    Att det skulle flyta in pengar i energisektorn var det många som förutsåg redan för ett antal år sedan. Frågan var mest hur man skulle kapitalisera på den miljöpopulistiska energipolitiken.

    Vissa företrädde den gröna linjen där skattepengar skulle skjutas in i olönsamma gröna projekt och därmed driva upp deras aktiekurser vilket skulle ge möjligheter till snabba klipp. Medan andra företrädde den fossila linjen och ansåg att det vore bättre att investera i fossila energikällor, främst kol, eftersom de där inte behövde förlita sig på skattepengar utan istället kunde luta sig mot det växande energibehovet.
  • nattuw
    KillBill skrev 2022-08-11 09:42:04 följande:
    Sverige har nyligen gått om Frankrike som Europas största nettoexportör av el men enskilda dagar har vi behov av import men så har det alltid varit (även innan ägarna avvecklade några av kärnreaktorerna) och det är inget som skiljer oss från andra länder i Europa.
    Ett elöverskott över året är ingen tröst när du i januari sitter i ett utkylt hus utan möjlighet att laga varm mat till dina barn.

    Ett elöverskott över året är inte en tröst när din arbetsplats slår igen på grund av att det inte går förutsäga vilka dar det finns tillräckligt med el för att driva verksamheten.
  • nattuw
    Ooof skrev 2022-08-15 16:51:34 följande:

    Jag är absolut ingen klimatförnekare, men MP är för mycket ideologi och för lite vetenskapsbaserade åtgärder för min del.


    Det är lättare att sälja in miljöpopulism än verkligt miljöengagemang. För övrigt finns det ingen som förnekar att vi har ett klimat. Ordet klimatförnekare används av miljöpopulister som vill göra sig pengar på miljöfrågan eller av de som saknar kunskap om miljöfrågor.
  • nattuw
    theotherone skrev 2022-08-16 16:39:08 följande:
    Ordet "klimatförnekelse" finns med i Nationalencyklopedin. Är NE miljöpopulister???

    På Chalmers och Göteborgs universitet forskas det på klimatförnekelse, och de använder både detta ord samt ordet klimatförnekare i sina vetenskapliga rapporter. Är dessa båda läroverk miljöpopulister???
    Att miljöpopulisterna fått ett så stort genomslag gör inte ordet klimatförnekare mindre miljöpopulistiskt.
Svar på tråden Varför röstar folk på Miljöpartiet?