Inlägg från: Postman |Visa alla inlägg
  • Postman

    Varför röstar folk på Miljöpartiet?

    mari123 skrev 2022-07-06 19:43:52 följande:

    Jag vill IOFS ha ett regeringsskifte i höst för det börjar gå på tomgång.................MEN lille spelevinken Kristersson får mig att må illa. Han som statsminister och så ett evigt gnabbande med SD på lågstadienivå....pest eller kolera.....! 


    Samma här, därför överväger jag att inte rösta. Ser mindre och mindre mening med att rösta.
  • Postman
    Padirac skrev 2022-07-06 21:01:21 följande:
    Postman skrev 2022-07-06 20:55:41 följande:
    Samma här, därför överväger jag att inte rösta. Ser mindre och mindre mening med att rösta.
    Det är bra att rösta - bankt eller på ett parti som man inte ogillar.

    Sen är det en del av demokratin att röstresultatet inte alltid blir som man själv önskar - att sluta rösta för att demokratin fungerar verkar inte vara en framkomlig väg för den som tror på demokrati.

    Ja jo man säger att det ska vara bättre att rösta blankt eller på det partiet man ogillar minst. Men jag är mer och mer skeptisk till det, våra partier/politiker idag är så sjukt dåliga, känslan är att om det så bara var 40% av folket som röstade så skulle våra partier/politiker stå där ändå och bara tugga på, de tar inte till sig oavsett vad folket gör eller säger...de bara maler, de har inte landets bästa framför sig, de försöker inte kompromissa, de försöker inte samarbeta det minsta.
  • Postman
    mari123 skrev 2022-07-06 21:57:54 följande:
    Så du tänker att i vår demokrati så har folket ingen talan alls utan politikerna kör sitt eget race oavsett pöbeln? Det är min bild också, tyvärr, men jag har röstat i varje val sedan 1976 och att avstå eller rösta blankt finns inte. Sitter i ryggmärgen att försöka TYCKA......
    Ja politikerna kör sitt race oavsett. Jo jag har alltid tyckt också att man ska rösta, men nu, det är värre än någonsin, usla politiker som inte kan föra landet framåt utan  fokuserar på trams, utfrysning, viss mobbing och vissa populistiska kortsiktiga beslut i hopp om att fiska lite fler röster. Jag följer deras tal, debatter osv men men nää det får nog vara denna gången faktiskt.


  • Postman
    mari123 skrev 2022-07-06 22:20:46 följande:
    MEN du har det väl rätt bra ändå? På något sätt så fungerar ju vårt land! Folk får sina pensioner och allehanda bidrag och man bor bra och har mat i magen. Kanske är våra politiker galjonsfigurer och det är svenska myndigheter med alla dess höga chefer och mellanchefer och allehanda chefer som sköter landet?! Ministerstyre får ju inte förekomma men det kanske är två skilda världar(?)
    Ja vi har det okey ännu men vi skulle kunna ha det långt, långt bättre med ett lånngt bättre samhälle, det går sakta utför med landet. Sjukt många områden är eftersatta, polis, vård, skola, omsorg för att nämna några och man verkar fullkomligt tappat greppet om vissa andra.

    Ja du kan ha en poäng där att det är höga chefer och mellanchefer och allehanda chefer som sköter landet, kanske därför vi får så märkliga, kortsiktiga och kraftlösa beslut. 

Svar på tråden Varför röstar folk på Miljöpartiet?