• Ignoramus

    Ingen märker…

    Jag säger ingenting för jag vill inte kommentera andras kroppar. Och så vill jag inte spä på uppfattningen om att smal är något bra och snyggt, och tjock är något dåligt och fult.


    Anonym (Undrande) skrev 2021-08-05 21:00:23 följande:

    Hej! Det senaste halvåret har jag gått ner ca 35 kg men ingen säger något. Jag har förvisso ca 20 kg kvar att gå ner innan jag är normalviktig men jag har gått ner från storlek 50/52 till 52/54 till ca 44/46 men ingen verkar ha märkt något? Jag har påtalat att jag gjort en viktresa till vissa men även de säger ?oj, jaha! Bra jobbat!?

    Min fråga är; är det kanske oförskämt att prata om folks kroppar? Eller, de kanske inte bryr sig? För mycket annat i sina liv? Tänker bara, om någon nära dig, som du pga pandemin inte sett på ett halvår, blivit drastiskt mindre - säger du inte något?? Genuint nyfiken:)


  • Ignoramus

    För att den stora majoriteten av det lidandet beror på andra människors åsikter och fördomar. Att då spä på kroppshetsen genom att kommentera kroppar, och att dessutom berömma den smalare kroppen kommer bara få det ekorrhjulet att snurra snabbare. Både för ts och alla andra i rummet som överhör det.


    Anonym (Pelle) skrev 2021-08-05 21:17:35 följande:

    Varför vill man inte det ? När mer än halva befolkningen lider av övervikt.


  • Ignoramus

    Det beror knappast på fettaktivism utan stillasittande jobb, stress och stor och enkel tillgång till mat. Fettaktivismen har väl på sin höjd gjort att tjocka hatar sina kroppar lite, liiiite mindre och what?s the harm in that?


    Anonym (Pelle) skrev 2021-08-05 22:02:37 följande:

    Fast Fettaktivism har väl inte fått människor att gå ner i vikt? Snarare så ökar ju övervikt i alla åldersgrupper.

    Så det verkar ju vara helt fel väg att gå.


  • Ignoramus

    Vi går i regel inte ner i vikt oavsett. Och framförallt stannar vi inte nere i vikt.


    Anonym (Pelle) skrev 2021-08-05 23:00:05 följande:

    Skadan i det är att överviktiga inte tar ta i sin vikt. Det är ju så fiiiiiiiint att vara överviktig så varför bry sig ?


  • Ignoramus

    Jag hade fattat, men tycker ändå det är problematiskt. Det är klart att personen ifråga för stunden mår bra av alla klappar på axeln, men går hen upp igen kommer allt det forna berömmer bara gör att hen mår sämre.

    Likadant alla vänner och bekanta som ser det inlägget. Andra tjocka som mår lite dåligt av det, medvetet eller undermedvetet, och alla andra som också får det inbankat att smal är sunt och bra och snygg, och tjock är dåligt, skadligt och fult. Det bästa hade väl varit om alla alltid känt sig bekväma i sina kroppar, oavsett form? Den världen kommer vi inte närmare till om vi bara berömmer en viss sorts kroppstyp.


    Anonym (laserkvinnan) skrev 2021-08-06 19:09:24 följande:

    Vikt har tydligen blivit lite som graviditet- det är inte okej längre att kommentera utan att personen själv tar upp ämnet.

    Jag är mer personen som glatt skulle säga

    -Men OJ, vad du har jobbat med vikten sen vi sågs sist! Du tänker väl inte försvinna helt hoppas jag?   

    Förmodligen helfel med vissa människor men mina vänner är som tur är inte överdrivet känsliga.

    Fast efter den här tråden så vågar jag nog inte heller säga nåt till den som gått ner 35 kilo.

    TS, lägg ut före/efter- helkroppsprofil på fejan. Om inte folk fattar då att man vill ha kommentarer/pepp så är de antingen köttskallar eller så avis så de får dricka kaffet med sugrör för att munnen är hopsnörpt.


  • Ignoramus

    Jag tror definitivt att många mår dåligt över betygen, och hade mått än sämre om de hela tiden fått höra öppet om sina klasskamraters förträfflighet.

    Hehe idrottare vet åtminstone vad de ger sig in på, att förutsättningarna innebär att en segrare ska koras. Och även att det en dag kommer komma yngre och bättre förmågor. Jag tycker inte det är någon hemlighet att många idrottare kämpar med att hitta en ny identitet efter att karriären är över, att det är tufft att acceptera kroppens ofrånkomliga förfall, men det är som sagt åtminstone frivilligt.

    Och jag tycker inte riktigt man kan jämföra ditt kaksug med det livslånga kroppsförakt som många överviktiga både känner och bemöts med.

    Hade jag blivit smal och snygg och plötsligt fått en massa kommentarer och komplimanger om min kropp hade varenda en isf bara påmint mig om hur galet fel det måste ha varit på mig innan eftersom jag aldrig fick en komplimang då. Och fått mig att inse hur utseendefixerade samhället är, något jag i princip är lyckligt ovetandes om i nuläget eftersom utseende ALDRIG behandlas i de kretsar jag rör mig.


    Anonym (laserkvinnan) skrev 2021-08-07 12:58:10 följande:

    Okej, så man kan alltså inte berömma idrottsmän som fått guldmedalj för då mår konkurrenterna dåligt och idrottaren kanske känner jättedepp då om de inte fixar guld igen nästa år?

    Jag kan inte få bedömningen överprestation av chefen på jobbet för då mår kollegorna dåligt och jag kanske inte gör samma resultat nästa år?

    Elever kan inte få bra betyg i skolan för tänk om de inte håller betyget nästa år/kurs och tänker på det då och känner sig dåliga. 

    En mamma kan inte posta bild på sin bebis för det kanske finns någon i flödet som inte kan få barn.

    Och om inte jag ska bli lessen så borde ingen få visa bilder på mat som inte jag kan äta, för just nu kan jag bara äta väldigt begränsat och jag blir sjuk av längtan och avundsjuka av alla fb-bilder på läckerheter som sommargrillas. Lika jobbigt är det på jobbet när andra får tårta eller glass av företaget, det borde ingen få för jag kan ju inte äta det!

    Bort med alltihop!

    Sorry, men jag vill inte verkligen inte leva i den verklighet du förespråkar.

    Det låter extremt tråkigt och demotiverande och vi är så drabbade av Jante i det här landet redan.

    Det är överhuvudtaget inte möjligt att bara posta/göra saker som får alla att känna sig bekväma, inser du verkligen inte de orimliga konsekvenserna av din ståndpunkt?


Svar på tråden Ingen märker…