Inlägg från: Anonym (Undrande) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Undrande)

    Ingen märker…

    Hej! Det senaste halvåret har jag gått ner ca 35 kg men ingen säger något. Jag har förvisso ca 20 kg kvar att gå ner innan jag är normalviktig men jag har gått ner från storlek 50/52 till 52/54 till ca 44/46 men ingen verkar ha märkt något? Jag har påtalat att jag gjort en viktresa till vissa men även de säger ?oj, jaha! Bra jobbat!?

    Min fråga är; är det kanske oförskämt att prata om folks kroppar? Eller, de kanske inte bryr sig? För mycket annat i sina liv? Tänker bara, om någon nära dig, som du pga pandemin inte sett på ett halvår, blivit drastiskt mindre - säger du inte något?? Genuint nyfiken:)

  • Svar på tråden Ingen märker…
  • Anonym (Undrande)

    Förstår! Blir bara lite ledsen eftersom jag kämpat så otroligt hårt?

  • Anonym (Undrande)
    Aniiee skrev 2021-08-05 21:05:27 följande:

    Om det är så att detta är människor du träffar ofta, en gång i veckan eller mer, så kan det bycket väl vara så att... ingen märker.

    Våra hjärnor är väldigt bra på att normalisera saker. särskilt över lång tid. För dem ser du helt ut som vanligt.


    Nä, folk jag känner väldigt väl men som inte träffat/sett mig sedan jag gått ner
  • Anonym (Undrande)

    Det jag verkligen vill veta mest av allt; märker ni? Ser ni att någon blivit mindre (smalare/mindre tjock) eller tänker man/folk inte på sådant..?

  • Anonym (Undrande)
    Anonym (Jag) skrev 2021-08-05 21:19:17 följande:

    Om eller vad jag sagt beror på vem det gällde. Min enda nära bekant är jättefet. Vi pratar nog BMI runt 50. Hon pratar då och då om vikten och gick för flera år sen ner 4 kg. En fjärt i öknen när man skulle behöva gå ner extremt mycket mer, men då peppade jag henne och tyckte det var bra jobbat. Om hon gick ner synligt mycket skulle jag tycka det var jättebra kämpat! Jag skulle dock inte poängtera nåt om utseendet. Hennes värde sitter ju inte i hur hon ser ut. En annan bekant hade jag inte sett på åratal och såg direkt att hon gått ner mycket vilket hon även berättade. 40 kg ner. Det syns ju liksom! Så länge man inte väger runt 300 kg kanske.


    Jag vägde ändå typ 130-135 och är nu nere på 95-90 kg och då är jag rätt lång. INGEN har sagt något, inte ens min egen familj.
  • Anonym (Undrande)
    AnnaSturesson skrev 2021-08-05 21:36:26 följande:

    Alla ser att du har gått ner i vikt. Men troligtvis vill ingen säga nått för att då berättar man även att du var fet tidigare.

    Va stolt över vad du har åstadkommit, alla ser det och många förstår även vilket enormt jobb som krävts.


    TACK! Ditt svar betyder så mycket!!
  • Anonym (Undrande)
    Anonym (Ellie) skrev 2021-08-05 21:43:52 följande:

    Jag tror att människor som inte känner dig jätteväl, eller står dig jättenära, inte vill kommentera din kropp. Och de som står dig nära och ser dig ofta kanske inte riktigt ser att du gått ner, även om de ser att du ser bra ut.

    Min bästa vän gick ner en hel del i vikt för många år sen. Jag som träffade henne ofta tyckte att det var nåt som var annorlunda, men kunde inte riktigt sätta fingret på vad. Kläderna var fina, satt bättre osv, men det dröjde bra länge innan jag fattade att hon gått ner i vikt.

    En kollega, som var superblond, hade helt plötsligt en dag färgat håret svart. Hon passade så ypperligt bra i det svarta håret att det dröjde ett långt tag in på arbetspasset innan jag såg det, kändes som om hon alltid haft så. :)

    Så bara för att ingen kommenterar behöver det inte betyda att ingen ser. De ser dig helt enkelt, men inte din vikt. Och det är ju egentligen positivt!


    TACK!! :)
  • Anonym (Undrande)
    Anonym (Jag) skrev 2021-08-05 21:44:08 följande:

    Det är ju lite märkligt. Men det kan ju bero på hur ni pratat -eller inte pratat- om din övervikt innan. De kanske tror det fortfarande är känsligt? Min vän som gick ner 40 kg är 1,87 lång och vägde 146 och gick ner till 106. Det var mycket påtagligt så det syns ju absolut på dig med. Suveränt kämpat i alla fall! 


    Tack snälla du! Det betyder mer än du tror.
  • Anonym (Undrande)
    Maac skrev 2021-08-05 22:01:58 följande:

    Håller med de flesta andra, men skriver svar ändå så att du får höra att ännu fler tänker likadant.

    Jag kommenterar aldrig, för en del går upp i vikt igen och då vill jag inte ha stått för och hejat på och sagt att nån är jättefin. Menar jag då att de inte är fina när de väger mer?

    När de pratar om att de går ner i vikt så säger jag att jag ser att de tränat eller kämpat med maten och att det är superbra. Jag brukar också säga att de ska vara snälla mot sig själv och älska sin kropp oavsett.


    Jag kommer aldrig att tillåta mig att gå upp så igen. Jag är så lycklig att jag kommit så långt! Och jag har en bit till att gå, men jag kommer klara det. Jag äter bra & hälsosamt fem gånger per dag, såhär pigg och glad har jag aldrig varit i mitt liv. Jag som haft grava sömnproblem sover som aldrig förr! Och när jag går, flyget jag fram. Den mest underbara känsla!!! :)
  • Anonym (Undrande)
    Anonym (laserkvinnan) skrev 2021-08-06 19:09:24 följande:

    Vikt har tydligen blivit lite som graviditet- det är inte okej längre att kommentera utan att personen själv tar upp ämnet.

    Jag är mer personen som glatt skulle säga

    -Men OJ, vad du har jobbat med vikten sen vi sågs sist! Du tänker väl inte försvinna helt hoppas jag?   

    Förmodligen helfel med vissa människor men mina vänner är som tur är inte överdrivet känsliga.

    Fast efter den här tråden så vågar jag nog inte heller säga nåt till den som gått ner 35 kilo.

    TS, lägg ut före/efter- helkroppsprofil på fejan. Om inte folk fattar då att man vill ha kommentarer/pepp så är de antingen köttskallar eller så avis så de får dricka kaffet med sugrör för att munnen är hopsnörpt.


    Ja, detta med vikt verkar vara känsligt. Kanske blir mer tydligt om minus 10-15 kg :)
Svar på tråden Ingen märker…