Inlägg från: Anonym (Tia) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tia)

    Ingen märker…

    Har två personer i min närhet som gjort ordentliga viktresor.

    En person känner jag inte väl, vi hejar när vi ses och byter ett par ord ibland.

    En annan person känner jag lite mer men är inte vän direkt, men pratar när vi ses.

    Och varje gång så vill jag kommentera bra jobbat eller wow, men jag vågar inte för att är rädd att de ska ta illa upp. För de var ju fina innan med.

    Men vi pratar bakom ryggen på dem och säger till varandra att wow, har du sett X vad duktig hon är, vad hon kämpar.

    Så du kan nog räkna med att folk kommenterar och är glada för din skull och hejar på i hemlighet men att det känns fel att säga det bara.

  • Anonym (Tia)
    Anonym (konstigt) skrev 2021-08-06 13:16:54 följande:

    Det är ju jättestor skillnad! Vad bra du kämpat!

    Jag förstår inte det där med att inte kommentera andras kroppar om det skett en förändring. Man är ju medveten om förändringen själv, om inte ens närmaste familj, släkt och vänner får kommentera snällt, utan måste låtsas att de inte ser, ja det är sådant som kan skapa ätstörningar-när alla ignorerar. Man har säkert inget bra förhållande till sina närmaste heller om man inte kan prata om sånt. Dessutom är man kanske lite väl överkänslig om ingen får kommentera något med ens utseende! man kan säga att man inte vill prata om det bara och då ska det respekteras givetvis.

     

    Har jag en kusin som plötsligt kommer med för stora silikontuttar och hon var plattbystad tidigare så är det klart jag kommenterar!

    Samma om någon ser trött ut och blivit för smal så klart jag frågar personen hur den mår egentligen när vi är själva med varandra.  

    Har någon gått ner synligt mycket i vikt, som varit överviktig tidigare, så säger jag ju det också, men inte "bra gjort" det första jag gör, utan säger att jag noterar att denne blivit mindre, är det med mening eller har det bara blivit så? Är det då med mening så är det klart att jag säger personen varit duktig och kämpat på bra. Annars kanske personen fortsätter och fortsätter att gå ner till sjukliga nivåer eftersom ingen tycks märka och då är det lätt att tro att folk inte bryr sig eller att man fortfarande är fet (i huvudet/tanken) eftersom ingen verkar se.

    Träffade en kusin förra veckan som blivit lite mullig, hon var nykär och det strålade om henne, hon hade även klippt håret och jag sa hur fin hon var att hon såg ut att må bra, frisk och hälsosam och att hennes nya frisyr klädde henne.

    Enligt vissa i tråden skulle jag låtsats som ingenting? Varför? Min kusin blev jätteglad för mina komplimanger.

    De flesta gillar att bli sedda-inte ignorerade.

    Om jag hade ett stort oklädsamt sår i ansiktet så hade jag undrat om jag blivit osynlig om ingen frågat eller kommenterat, samma om jag blivit för smal eller för tjock, haft ett nytt ärr som syns mycket eller skaffat glasögon eller andra förändringar i utseendet. Om ingen märker, eller låtsas som att de inte märker, snacka om att känna sig ignorerad!

    Ni som inte tycker man får kommentera utseenden, tycker ni inte man får kommentera en ny hårfärg, ny frisyr, ny piercing, om någon har den dåliga smaken att göra ankläppar (den dåliga smaken behöver man kanske inte kommentera, hade en vän som gjorde det förr och jag frågade om det kommer att försvinna, när hon sa ja så sa jag; vilken tur! För det är ju väldigt drastiskt att göra den typen av förändringar permanent), ny tatuering eller andra förändringar heller?! 


    Tycker absolut att man kan kommentera saker men just tjock och vikt brukar vara känsligt för människor. Därför tvekar jag.
Svar på tråden Ingen märker…