Inlägg från: Anonym (Ta lånet) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ta lånet)

    Hur mkt betalar er ungdom hemma under tiden hen studerar på universitetet?

    Håller med alla andra som påverkar att man inte får ett lån med bättre villkor än CSN-lånet.

    Kommer definitivt ta betalt av vuxna barn som bor hemma. Just för att faktiskt stötta till förståelse av att det kostar att leva. Även när man betalar är det förmånligt att bo hemma.

    Min bror fick betala när han bodde hemma, medan jag som studerade på annan ort fick lite extra för att det skulle bli likvärdig. Jag fick 1000:- extra för att kunna spara och jag vet att min bror lyckas spara nästan 2/3- delar. Själv kom jag nog bara upp i att spara strax under hälften.

  • Anonym (Ta lånet)
    LFF skrev 2021-08-12 12:26:53 följande:

    Förståelse för ekonomi och att det kostar pengar att leva läggs långt innan högskolestudier.


    Nja, nån sorts teoretisk förståelse, absolut. Men det är faktiskt inte så att man fattar vad hyra, el och mat kostar "på riktigt" innan man själv betalar vissa kostnader.

    Var och en för ju vad man tycker är bäst, men min uppfattning är att ungdomar som faktiskt betalar och förväntas vara vuxna när de går på högskolan faktiskt också fokuserar på att bli självförsörjande.

    Att "bara" använda bidragsdelen, bo hemma och plugga för "att det är bekvämt" kan göra att man gör slut på studiemedel som hade varit vettigare att använda till en utbildning senare.

    Vissa studenter på högskolan har är nästan som gymnasieungdomar och mina fördomar är att det inte är så lyckat.
Svar på tråden Hur mkt betalar er ungdom hemma under tiden hen studerar på universitetet?