Inlägg från: Anonym (Andreas) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Andreas)

    Hur mkt betalar er ungdom hemma under tiden hen studerar på universitetet?

    Solblomma13 skrev 2021-08-16 10:53:37 följande:

    Tack ja det var olika åsikter det! Jag låter gärna mitt barn bo hemma utan att ta lån då vi har råd med det, dvs också för att jag tar extra lån, bidrag osv, jag studerar nämligen också men min man jobbar. Dock är mitt barn ingen storkonsument och behöver inte 3300 kr att leva på i månaden, då vi betalar all hygien, mat och hyra. Hen betalar egen tele och har under gymnasiet även stått för egna kläder (ej jackor och dyrare saker), nöjen osv för de 1250 kr studiebidraget var på då. Jag funderade nu över hur mkt studielitteratur osv kan gå på, vad som var ett skäligt bidrag till mat osv för hen? Jag tycker det är viktigt att ungdomar bidrar hemma både praktiskt och ekonomiskt när de är myndiga. Vi måste ju förbereda dem för vuxenlivet! Tack för alla åsikter!


    Viss studielitteratur kan köpas begagnat via sajter som riktar in sig på just sånt. Men vissa böcker kommer att behöva beställas nytt. Räkna med att varje bok kostar ca 500 kronor minst. Plus att hen kommer att behöva en fungerande laptop/padda att använda sig av.

    Nån nämnde kåravgift, ibland är det ett måste. Ta reda på vad som gäller för just hens skola och vilka andra övriga utgifter som kan bli aktuell. Lunch?

    Behövs busskort?
Svar på tråden Hur mkt betalar er ungdom hemma under tiden hen studerar på universitetet?