Inlägg från: Anonym (jobbigt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (jobbigt)

    Mobbing av s.k. kompis

    tilde72 skrev 2021-08-12 12:01:20 följande:

    Precis. En kompis stöttar, det här är tvärtom. Barn som inte lär sig bättre av sina föräldrar kommer heller aldrig att bli bättre som person mot andra så är det. Kontaktade föräldrarna och de tycker inte dotter gjort något fel. Lägret skulle hon vara med den andra flickan och inte min. Inget fel med det tycker det. Inte alls att de kan vara tre st. Som de uttrycker sig att deras dotter är vän med båda.
    Tragiskt helt enkelt. Vart är empatin för att varas en schysst vän frågar jag mig?... Blir mållös


    Jag tycker inte att du behöver dra så stora växlar på det här och tror att barnet är dåligt uppfostrad eller en dålig person för att det beter sig såhär. I vissa åldrar förekommer sånt här jättemycket bland barnen och det är en del av deras mognadsprocess och de lär si så småningom att vara bättre vänner och inte överreagera och vara taskiga mot varandra.

    Vet inte hur mkt drama mina barn hade med sina kompisar under åren mellan trean och sexan ungefär. Ena dagen var de svurna fiender och en vecka senare var det lek och skoj igen. I perioder har jag känt som du och varit både ledsen och arg över hur nån kompis betett sig, men såhär i efterhand var det viktigaste att jag stöttade mitt barn och lät henne själv hantera sina osämjor och vänskaper. 

    Dessutom växer barn ifrån varandra eller utvecklas åt olika håll och inte längre trivs ihop, det är jobbigt och trist för den som blir ensam men trots allt helt normalt. Även vuxna lämnar relationer under livet, skiljer sig eller byter vänkrets. Det är livets gång.

    Hjälp din flicka att känna sig trygg i sig själv, stötta henne i att hitta fler vänner och låt henne avgöra om den här flickan kan bli hennes vän igen eller inte om det skulle bli aktuellt. 
Svar på tråden Mobbing av s.k. kompis