Inlägg från: Anonym (EN) |Visa alla inlägg
  • Anonym (EN)

    Varför måste man dejta?

    Anonym (HH) skrev 2021-08-12 04:38:08 följande:

    Jag har aldrig haft en dejt med en kille innan vi blivit tillsammans och jag har varit tillsammans med en hel del killar..

    Som jag träffat ute på krogen, på stan, Facebook, mm och via mina jobb och sen har vi varit tillsammans...

    Inte ens med min man som jag är gift med nu sen många år dejtade jag med innan vi blev tillsammans..

    Jag har bara dejtat efteråt (om man kan kalla det dejting då) - som att gå på bio, restaurang, Cafe osv, osv

    Dejtar alla innan ni blir tillsammans med någon eller är jag ensam om detta?


    Är 45 år, har aldrig någonsin varit på en dejt :)
  • Anonym (EN)
    Anonym (CL) skrev 2021-08-12 11:21:42 följande:

    Är 55. En gång ifjol. Det blev kaffe och inget mer.


    Menade dock inte att jag inte har haft partners- det har jag haft massor - men har aldrig varit på någon dejt för att lära känna någon typ.
  • Anonym (EN)
    Anonym (HH) skrev 2021-08-12 23:06:39 följande:

    Du menar att du aldrig varit på en  "riktig dejt" eller?

    Som jag tänkte mig var en riktig dejt är om man träffats 1a gången/gångerna tex på krogen, genom kompisar, samma jobb eller hur som helst  och sen blir bjuden på bio/restaurang eller en fika tex innan man blir tillsammans!

    Vilket jag aldrig blivit förrän vi varit tillsammans - alltså haft en "riktig dejt" och blivit bjuden på bio, restaurang osv!

    Vilket jag menar är en "riktig dejt" verkar vara normen idag...(förutom att en tjej möjligtvis inte blir eller vill bli bjuden av en man längre)

    Är lite äldre än dig 48 år så det var skillnad förut speciellt innan internet och då träffades man på ett annat sätt och blev tillsammans på ett annat sätt antar jag!?

    Det är ju inget fel att träffas genom en dejtsida, men förut fanns det ju inga i alla fall inte vad jag vet!


    Precis, har aldrig varit på dejt för att lära känna någon. Har träffat partners via jobb, på fester etc. Min sambo träffade jag på nätet fast inte via någon dejtingsida. Vi kände varann online många år innan vi sågs på riktigt
  • Anonym (EN)
    Anonym (Dejta bör man...) skrev 2021-08-13 22:01:46 följande:

    Man måste dejta för att kunna välja man med hjärnan istället för med hjärtat eller f****n. Dejtandet är en urvalsprocess där man lär känna honom, eller flera om man dejtar flera, får tid emellan för reflektion och jämförelse, där man kan göra ett val utifrån förnuftet.

    Blir lätt så fel om man bara blir ihop, har massor av sex och låter känslorna springa fritt. Så därför bör man dejta, det är en fin tradition från USA där man verkligen får se vem som är seriös eller ej och lär känna någon före man har sex. 

    Dejtandet är steget efter internetdejtande. Dejtandet är de som man inte sållat bort på förhand. Ett väldigt smart sätt att träffa kärleken på. Lära känna varandra stegvis och ges tid emellan att jämföra med andra man dejtar och utvärdera. 


    Skulle vara helt ointressant för mig. Hatar att mingla och småprata med okända. Vill ha sex tidigt så man vet om man funkar sexuellt och har samma preferenser- annars är det meningslöst att fortsätta.
  • Anonym (EN)
    Anonym (Dejta bör man...) skrev 2021-08-14 08:30:40 följande:

    Innan det fanns dejtingsidor fanns det dejting. Då dejtade de man tyckte var intressanta tills man blev ett par. Blev lite mer direkt, och mindre utbud att välja på.Visst det är tradigt, men första tiden på skriva på internet-stadiet så behöver man ju mest läsa. Det är han som skall imponera på dig, inte tvärtom. För att dra paralellen till anställningsintervju: Du är arbetsgivaren. Du väljer bland ansökningar, det är upp till den sökande att imponera på dig, inte tvärtom. Så du kan skriva rätt kort och "standardiserat" och de som inte är roliga att skriva med eller uppfyller kriterierna plockar du bara bort.


    Skulle aldrig funka för mig. Det är inte en affärsuppgörelse direkt
  • Anonym (EN)
    Anonym (Dejta bör man...) skrev 2021-08-14 11:55:44 följande:

    Om du faktiskt behandlar det typ som en anställningsintervju så blir det få nazistiska bilmekaniker och liknande som kommer fram.


    Det säger mer om dig. Jag har inga problem att sålla bland folk utan att behöva dejta och ha anställningsintervjuer med ev partners. Jag vill ha ett förhållande med en person jag älskar och är attraherad av - inte en som gjorde bra ifrån sig på en dejt och svarade rätt på ev frågor
  • Anonym (EN)
    Anonym (bäst före) skrev 2021-08-14 18:13:18 följande:

    70+??? Finns det så gamla män på nätet som håller på med sex? Aldrig träffat på. Trodde inte man var sexuell i den åldern.


    Haha, du har fel
  • Anonym (EN)
    Tom Araya skrev 2021-08-23 14:38:47 följande:

    Men du har ju redan provat detta en gång, vilket uppenbarligen inte fungerade i mer än 7 år.


    Hahaha :) Touché :)
Svar på tråden Varför måste man dejta?