Inlägg från: Anonym (Lotta) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lotta)

    Varför måste man dejta?

    Tukt skrev 2021-08-14 12:28:30 följande:
    Intressant inställning. Det är väl den som gör sig synlig i andra trådar här på Familjeliv med incels som sprider kvinnohat. När man läser ditt inlägg kan man på snudd känna att det är motiverat...
    Har så långt inte stött på några incels här på internet som sprider kvinnohat. Däremot sexfixerade, bittra och argsinta äldre män (70 plus värst) som inte klarar ett vanligt dejting urval särskilt väl, men som uppfattar sig uppleva en ny guldålder med hjälp av internet. Männen gömmer sig bakom skärmen och levererar vackra ord till sitt objekt. De är garanterat värstingarna på nätet OCH i verkliga livet när det kommer till kritan. 
  • Anonym (Lotta)
    Anonym (Dejta bör man...) skrev 2021-08-13 22:01:46 följande:

    Man måste dejta för att kunna välja man med hjärnan istället för med hjärtat eller f****n. Dejtandet är en urvalsprocess där man lär känna honom, eller flera om man dejtar flera, får tid emellan för reflektion och jämförelse, där man kan göra ett val utifrån förnuftet.

    Blir lätt så fel om man bara blir ihop, har massor av sex och låter känslorna springa fritt. Så därför bör man dejta, det är en fin tradition från USA där man verkligen får se vem som är seriös eller ej och lär känna någon före man har sex. 

    Dejtandet är steget efter internetdejtande. Dejtandet är de som man inte sållat bort på förhand. Ett väldigt smart sätt att träffa kärleken på. Lära känna varandra stegvis och ges tid emellan att jämföra med andra man dejtar och utvärdera. 


    Håller verkligen med dig om att dejting IRL är ett viktigt "redskap" i urvalsprocessen. Det är först då man vet om personkemi och attraktion sitter, vilket inte framgår i mejlande på samma sätt. I jakten efter rätt partner leder en dejtingprocedur även till att vi lär känna varandra på djupet innan känslorna drar iväg.

    Tycker som du att uppvaktnings traditionen från USA är fin och ger väldigt mycket. Dejtande enligt den amerikanska modellen under mitt USA år och har endast positiv att säga om den. Killarna lade upp mötena oerhört välplanerat med musikkonserter eller opera utifrån mina preferenser, samma med museum besök, middagar på restaurang eller "hemma hos" eller i möten med familjerna. En kille ordnade extravagant kärra dragen av häst till en fantastisk fest. Så välorganiserat behöver det förstås inte gå till! I coronatider kan en promenad eller en kopp kaffe/te på en utomhusservering vara finemang. :) 

          
  • Anonym (Lotta)
    Anonym (bäst före) skrev 2021-08-14 18:13:18 följande:
    70+??? Finns det så gamla män på nätet som håller på med sex? Aldrig träffat på. Trodde inte man var sexuell i den åldern.
    Jodå, de existerar! Är t o m mer på g än yngre ungtuppar är min och min systers erfarenheter. En av dem vill väldigt ofta. Men många av dem stannar vid fantasiplanet där de uppehåller sig mycket, tycker om att detaljerat snacka om sex eller om saker som har med erotik att göra (eggar upp sig).  

    Anonym (En) smilar glatt och har helrätt! :)
  • Anonym (Lotta)
    Tukt skrev 2021-08-14 16:38:25 följande:
    Incells eller inte, kvinnohat är det. Och i många fall är det omöjligt att göra något åt det. Men poängen är ändå att det blir ett rätt trasigt samhälle om man tänker och handlar egoistiskt.
    Har mig veterligen inte stött på incells här på FL. Dem jag snackat med ger inget ensamvarg-intryck men vad vet man. Om det inte förhåller sig på det viset i en   konversation med vad jag gissade äldre "surkart"... i annan tråd. Obestämd... 

    Ja, vi får ett trasigt samhälle om alltför många tänker och handlar egoistiskt. Ofta mår dessa människor mindre bra och sätter därför egna behov före andras. 

     
  • Anonym (Lotta)
    Tukt skrev 2021-08-15 00:35:07 följande:
    Svårt i bland att kanske se vad som är en incell eller bitter gubbbe om de finns på nätet.
    Men vill liksom inte göra någon diskussion om begreppet. Mer det att hur vi alla beter oss får också en effekt på hur samhället, relationer hur och annat blir.
    Bara för att någon i ett specifikt läge har ett maktövertag så betyder det inte att man måste använda det. Det är väl lite av den poäng jag vill få fram.
    Det finns så himla mycket kvinnohatare, homofober och rasister som inte behöver entusiasmeras, så dumt ge dom det nöjet bara för det är praktiskt för en själv.
    ?Incell är väl definitionsmässigt ung man i celibat med ett inneboende kvinnohat? Som behöver/vill bryta sin isolerade situation?

    Visst ger vårt beteende effekter i samhället och omvänt gäller likafullt. Ingen individ med ordets makt bör använda detta till att pulvrisera kvinnor som i ärligt syfte för fram sin åsikt. Det är nog mest ett tecken på ett inneboende latent kvinnohat.

    "Det finns så himla mycket kvinnohatare, homofober och rasister som inte behöver entusiasmeras, så dumt ge dom det nöjet bara för det är praktiskt för en själv".

    Förstår nada i vad som förs fram här, så du behöver verkligen utveckla dig mer.

        
  • Anonym (Lotta)
    Tukt skrev 2021-08-15 09:41:18 följande:
    Jag menar väl att atomsfären runt dejting är en brännande punkt mellan både kvinnor och män. Det skapar en stor bitterhet och rent av hat i båda läger.
    Därför menar jag att vi alla har ett ansvar i hur vi uppför oss. Förutsatt att vi inte tycker den bitterheten och hatet är något bra. Och det gäller också så mycket annan skit som finns där ute, det var därför jag blandade in annat hat i resonemanget.
    Okej då förstår jag lite bättre vad du menar. Äger ingen konkret erfarenhet av dejting "av idag" när jag inte är singel, men har god erfarenhet av processen tidigare. I mycket god atmosfär. Mig veterligen orsakades ingen bitterhet eller hat (starka ord) i nåt läger. :)

    Ja, vi har alla ett ansvar i hur vi uppför oss, gäller både kvinnor och män. Entusiasmerar vare sig kvinnohatare, homofober eller rasister vad jag vet. Det vore helt ologiskt. Jag är kvinna... Ett par nära vänner homosexuella... Är inne i fin vänskap med riktigt goda vänner från skilda världsdelar.... Hur vet man förresten om någon latent bär värderingarna du radar upp när de knappast är "rumsrena"? och därmed knappast uttalas öppet? Nåt sånt skulle ju iofs kunna hända i en dejting situation som du berör. Därför förhåller det sig som många kloka individer i tråden nämner. Det är super om man träffar någon man gillar på sitt jobb eller i studiesammanhang. Då ges man oftast en god bild av personens värderingar i vardagliga situationer, men långt ifrån alltid...

    Spekuleras utifrån färska erfarenheter på internet? Vissa tillskriver nämligen dylika epitet som du anför på sina meningsmotståndare (svartmålning) om de egna argumenten tryter. Man önskar därmed lämna själva sakfrågan/ämnet (fakta) och skapar en helt ny diskussion (åsikt). 

    Eller handlar ditt inlägg om en vänlig omtänksamhet. Till alla som är i färd med att möta en god, pålitlig och anständig man/kvinna. Fast lite off topic var nog din kommentar till mig tycker jag:

    "Det finns så himla mycket kvinnohatare, homofober och rasister som inte behöver entusiasmeras, så dumt ge dom det nöjet bara för att det är praktiskt för en själv".

     

     
  • Anonym (Lotta)
    Tukt skrev 2021-08-15 16:15:15 följande:
    Man kan nog säga att det är en viss omtänksamhet om både människa och samhället. Mycket blir bättre, men hatet på nätet betydligt värre. Det har också på något sätt blivit legitimt att inte visa andra hänsyn. 

    Jag dejtar inte själv aktivt, men vet många som gör det, och är med i olika diskussionsgruper runt dejting och det är rätt svart. Inte bara det runt själva dejtandet och misslyckanden med att hitta ens någon att dejta. 
    Men också då när det väl blir en relation verkar det vara oerhört svårt att få den fungera.
    Ja, i media uppmärksammas evidens på eskalerande näthat; till en stor bedrövelse tycker även jag. Hänsynslösheten ökar tyvärr i vårt samhälle. Om den legitimeras var hamnar vi då. Kan det vara så att anonymiteten på nätet bidrar på nåt sätt? Vi ser inte omedelbart mottagarens reaktioner på vår input, vi blir möjligen mindre empatiska än vi normalt är, och tutar och kör på. Ingen sund utveckling om man nagelfar den. I en pennfejd nyligen "körde jag min linje" mer konsekvent än vad jag normalt gjort i verkliga livet... men landade till sist i en ökad förståelse inför mottagarens sits, med ånger inom mig.

    Håller med dig om det du säger om dejtande; det är idag inte en helt okomplicerad grej inser jag genom en väninna som är ute där och testar. Om det väl blir en relation väntar nya utmaningar... man undrar inom sig varför man landar på den rutan med alla sina goda intentioner. 

       
  • Anonym (Lotta)
    Hotelliggaren skrev 2021-08-16 22:05:53 följande:

    Jag är nog lite gammalmodig och tycker väl att dejt är en ömsesidigt planerad träff med syftet att lära känna varandra för att att ev gå vidare. Så ONS=inte dejt. Inte heller att träffas bara för att det känns bra, hänga med varandra som kompisar och kanske kan man börja gilla varandra. Jag anser oxo att en dejt kan krönas med en avskedspuss/kyss, men bestämmer man sig för att hångla eller ligga är dejten över och man har gått in i ett annat steg. För gör man det har man ju bestämt sig för att personen är riktigt intressat och att man kan tänka sig mer. Där är dejten slut och nåt annat blir. Vet inte vad man kallar det, men man får nån form av relation som inte bara är intresserelaterad. Så för min del har jag max två dejter. Vid det laget vet man om man kan tänka sig mer än att fika och titta på varandra eller om personen nog var lite ointressant ändå.


    Jag är oxå lite gammalmodig i min syn på dejting men är lite mer konservativ än i ditt exempel, på så sätt att dejtingprocessen får gärna förlängas (killarna brukar alltid okeja min inställning) till fler än två dejter. dejtade (om jag singel) i flera veckor innan det avgjordes vem jag attraherad av/önskade hångla med. När valet avgjort så avrundade jag med de andra killarna för att inte köra dubbelt.

    Ja delar ditt synsätt på dejting: som en planerad träff med syfte att lära känna varandra närmre och för att eventuellt gå vidare om det klickar. Avskedspuss/kyss okej när man avrundar inför natten om man känner så första dejten :)

     
  • Anonym (Lotta)
    Anonym (HH) skrev 2021-08-15 10:26:09 följande:
    Urvalsprocessen? Det låter som något djur gör!

    Var frågade jag om mejlande...Jag frågade om DEJTING, men inte om dejtingsidor specifikt i min TS!

    Vi som är lite äldre lärde känna varandra genom tex kompisar eller på bla jobbet och där lär man verkligen känna någon på djupet - och man vet snabbt om det finns någon personkemi och attraktion!

    Under corona tider? Äh jag träffade min man för 23 år sen på samma jobb är inte det IRL. det tog några månader, men sen blev det en träff hemma hos honom..Sen var vi tillsammans!

    Tycker det låter så komplicerat med dejtingsidor och inte veta hur man känner "innan" man haft flera intervjuer med karln...

    Inte undra på att så många är ensamma nu för tiden!

    Sen bor vi i Sverige och inte USA.
    Urvalsprocessen valde jag mest av typ "yrkesskada" i mitt tidigare jobb. Du har helt rätt, det var ett illa valt ordval när det handlade om djupare känslor, passion och familjebyggande. Dejtingsidor har jag inte tipsat dig om när jag inget kan om dem förutom en väninnas beskrivning.

    Men jag är osäker på om en urvalsprocess handlar om nåt som allena djur gör. Vi människor är biologiska varelser som i viss mån påverkas av vår biologi och av våra hormoner. Forskning har visat att de senare inte är helt oviktiga i attraktionssammanhang, ex vis inverkar våra feromoner i våra partnerval.   

    Ja din fråga var om det är fler än du som hoppat över dejting när man träffat sin blivande partner via jobb, FB eller på krogen. Min uppfattning är att det nog är vanligare än man tror oavsett generation. Det är väl samtidigt bra ställen att möta någon man gillar! :) genom sitt arbete eller genom sin hobby eller i ett studiesammanhang. För då lär man känna varandra på bästa sätt :)
    Valde relatera till USA:s dejtingsystem när det är väl etablerat och när en annan skribent lyft samma.

         
  • Anonym (Lotta)
    Tukt skrev 2021-08-16 23:03:03 följande:
    Ber om ursäkt om jag rört till det....klickade på fel inlägg at citera. Mitt svar var mer ämnat för Lotta i den lätt flummiga resonemang vi haft och som legat farligt nära offtopic! ;)
    Hoppas det okej för TS när ämnet absolut touchar dejting i ett vidare perspektiv! ;)
  • Anonym (Lotta)
    Anonym (HH) skrev 2021-08-17 03:29:58 följande:
    Ingen fara allsSkrattande
    Super bra! Glad
  • Anonym (Lotta)
    Hotelliggaren skrev 2021-08-17 05:58:09 följande:
    Med "intresserelaterad" menar jag känslan av "vad är det där för intressant  person?". Har man legat har man passerat den frågan och har liksom gått till nästa steg. Tycker inte man ligger med personer som man bara är lite ytligt intresserad av. (i nyktert tillstånd, vilket jag tkr man ska vara vid en dejt) Så ligger man så har man ju redan konstaterat att ja den här peronen är nog nåt för mig. För min del är dejting nåt väldigt ytligt som man gör för att få en första ide om personen är nåt för mig.
    Med ONS menade jag att vissa ser även sånt som en dejt..... Vissa ser i princip all kontakt med nån man inte är ihop med som en dejt. Jag begränsar dejting till de allra första kontakterna man har och då ska det vara ömsesidigt planerat och med syftat att lära känna en person som man díttills inte har haft nån speciell kontakt med. Kanske spanat in på jobbet eller har gemensam bekant.
    Jättebra beskrivning & håller med i allt: "Jag begränsar dejting till de allra första kontakterna man har och då ska det vara ömsesidigt planerat och med syftet att lära känna en person som man dittills inte haft nån speciell kontakt med. Kanske spanat in på jobbet eller har gemensam bekant". Din definition av dejtingprocessen stämmer klockrent för mig! Glad men amerikanska killar/män brukar gilla lägga upp "schemat" för mötet utifrån tjejens intressen, från start till eskort till dörr vid hemkomst. De brukar ha bra koll. Ganska gulligt egentligen men kanske alltför traditionellt för oss i vår kultur.
  • Anonym (Lotta)
    Anonym (Oo) skrev 2021-08-17 14:39:55 följande:
    Sedan tror jag knappast att man dejtar flera samtidigt, vanligtvis, i USA. Man bjuder ut någon man tycker verkar vara intressant och så ser man om det leder någonvart. Annars bjuder man ut någon annan nästa gång man hittar en person som är något extra.

    Jag kan ju bara tala för mig själv, men inte känner jag att jag vill ha en partner helt plötsligt från ingenstans. Någon måste väcka det intresset!
    Har verkligen inget emot att vara singel, känner jag inte en väldig kärlek och att hen är rätt på andra sätt så kan jag lika gärna vara utan partner.
    Sen tänker ju jag inte skaffa barn heller så måste inte hålla urvalsprocesser för att hitta en farsa när biologiska klockan börjar ringa.

    Det här urvalet, tänker på Bachelor/ette. Nu brukar jag inte ha något intresse för den typen av tv, men några säsonger har jag sett lite här och där av under livet.
    Hur många av dom verkar helt kära och galna i den partner de slutligen väljer? Eller rättare sagt inte den de väljer, den som finns kvar efter de andra är bortvalda.
    Nej jag dejtade absolut inte flera samtidigt i USA. Killarna var helt separata stories med ett lagom uppehåll dem emellan ("slumpmässig time out" ifrån dejting till dess någon som tilltalade mig korsade min väg) när jag verkligen inte är polyamorös. Grabbarna tog alltid inledande initiativet till att träffas/hitta på nåt. 

    Ja jag håller med i resonemanget om att någon "kandidat" behöver väcka ens intresse för att det ska vara värt besväret att bjuda in/ut en man/kvinna i sin tillvaro.

    Har oxå jag hamnat på internationell casting av Bachelor/ette i mitt zappande mellan TV-kanaler... Fascineras alltid av hur svårt det ändå är i slutänden att få till en äkta personkemi och attraktion - trots enorma stämningsskapande ansträngningar från TV-ledningens sida och flera attraktiva personer (kvinnor som män) som anmäler sitt intresse till "tävlingen" om huvudpersonens gunst. Samma fenomen uppvisas i svenska "Gift vid första ögonkastet".  I uppföljningar till reality såporna visar det sig att det är ytterst sällan de matchande paren gängar sig för framtiden. 
  • Anonym (Lotta)
    Tom Araya skrev 2021-08-23 14:38:47 följande:
    Men du har ju redan provat detta en gång, vilket uppenbarligen inte fungerade i mer än 7 år.
    "StudierKemi":s gensvar? Hur har det gått? Fungerar det? Hoppas verkligen så för er! :)
Svar på tråden Varför måste man dejta?