Inlägg från: Kermit1561 |Visa alla inlägg
  • Kermit1561

    Ska alla kvinnor ha oinskränkt rätt att bestämma över sin kropp?

    Magical skrev 2021-08-13 12:24:54 följande:
    som män har, menar du? 
    Män har inte oinskränkt makt över sin kropp, ingen har det (i sverige). T.ex får du inte ta livet av dig. 
  • Kermit1561
    Themis skrev 2021-08-13 12:44:57 följande:
    Hur ska du sanktionera de som gör det, har du tänkt?
    Man straffar framförallt de som hjälper den som vill ta livet av sig, sedan kan man ju betrakta det som ett straff att hindra någon att ta livet av sig, även om det knappast är syftet. 
    Men det är ju som sagt bara ett exempel. 
  • Kermit1561
    FtS70 skrev 2021-08-13 13:38:23 följande:

    Män har inte oinskränkt makt över sin kropp, ingen har det (i sverige). T.ex får du inte ta livet av dig. [/quote]

    Får du inte ta livet av dig?


    Nej det får du inte, människor (vården bla) kommer aktivt hindra dig från det. 
  • Kermit1561
    Mortiscia80 skrev 2021-08-13 14:28:03 följande:
    Det går alldeles utmärkt att begå självmord utan att bli påkommen och räddad. Om man har den fysiska förmågan att göra det själv.
    Ja, det är naturligtvis mycket som går att göra trots att det är förbjudet om man bara inte blir påkommen. Det hindrar dock inte att det inte är tillåtet. 
  • Kermit1561
    sextiotalist skrev 2021-08-13 15:40:05 följande:
    Nu blandar du ihop det. 
    Sälja sex får kvinnor idag, men det är olagligt att köpa sex. 
    Fast det är ju en lek med ord, om man förbjuder köp av sex så har man ju i praktiken gjort det omöjligt att sälja sex också.  Enda skillnaden är att man inte straffas för det. Det är som med självmord, det är inte straffbart men samhället gör allt för att förhindra det. 
  • Kermit1561
    sextiotalist skrev 2021-08-13 15:49:58 följande:
    Fast självmord är inte förbjudet. Däremot så brukar många självmord begås pga psykiskt dåligt mående, så att man hindrar, om det går, är för att man vill hjälpa personen att må bra igen, dvs slippa tankar på att ta självmord.
    Även om det inte är ett förbud så förhindras man att göra vad man vill med sin kropp. Det gäller ju inte bara psykisk sjuka, dödshjälp är ju förbjudet (i sverige) även om ditt liv bara består av en enda långplåga utan hopp om att någonsin bli bättre. 
    Så det är ju inte bara ett teoretiskt problem... 
  • Kermit1561
    sextiotalist skrev 2021-08-13 15:55:31 följande:
    Det är inte lek med ord, en kvinna kan sälja sex, hon blir inte straffad för det. Du kan ta självmord. Att man däremot försöker hindra att en kvinna säljer sex (eller män för den delen) är för att de allra flesta gör det inte av fri vilja och många mår väldigt dåligt av det.
    Självmord har ju i de flesta fall en grund i psykisk ohälsa, kan personen bli fri från sin psykiska ohälsa så är det bra-
    De som åker till Schweiz och avslutar sina liv, blir inte hindrade, men där får du inte hjälp om det beror på psykisk ohälsa
    Det är en lek med ord, det viktiga är inte om det är olagligt eller inte, eller om man starffas för det, det viktiga är att samhäller har gjort det omöjligt att i praktiken sälja sex utan att någon bryter mot lagen. 
    Det är samma lek med ord som vissa konservativa stater i USA ägnar sig åt när de inte förbjuder abortkliniker men ställer sådana krav på dem att de i praktiken får svårt att bedriva sin verksamhet. 
    I båda fallen är syftet att förhindra människor att göra det de vill. Man kan naturligtvis tycka att det är berättigat men det är en annan fråga, poängen är att man faktiskt hindrar människor från att göra något, även om det inte är olagligt i formell mening.

    Och viss kan man åka utomlands för att göra alla dessa saker, men det är ju en annan diskussion. Jag tror inte du skulle acceptera det som argument för att förbjuda abort i sverige t.ex.
  • Kermit1561
    Physalis skrev 2021-08-14 08:54:26 följande:
    Det är absolut ingen lek med ord utan något högst seriöst och allvarligt. Skulle det vara olagligt att sälja sex så skulle man i än större utsträckning skrämma prostituerade och sexslavar från att söka hjälp när de utsätts för brott genom sin profession.
    Du missar min poäng, vi pratar ju om huruvida man har rätt att göra vad man vill med sin kropp och eftersom samhället gjort det olagligt att köpa sex så kan man inte sälja sex heller. Inte utan att någon måste bryta mot lagen i alla fall. Så det är en lek med ord att säga att det är tillåtet att sälja sex. 
  • Kermit1561
    Lainie Kennedy skrev 2021-08-15 13:30:36 följande:
    Verkar det vara omöjligt att sälja sex? Jag tycker att verksamheten förefaller vara i full gång även om jag inte själv är varken köpare eller säljare.
    Omöjligt att sälja utan att någon begår ett brott. 
  • Kermit1561
    ClumsySmurf skrev 2021-08-16 14:48:17 följande:
     Det är inte en lek med ord, det är bara du som inte förstår lagen, eller leker med orden.
    Nej, det viktiga är inte vad som står i lagen utan vad man faktiskt rent praktiskt kan göra. Det är det folk missar som hänger upp sig på om det är straffbart eller inte eller vad som står i lagboken. 
     
  • Kermit1561
    ClumsySmurf skrev 2021-08-16 16:41:37 följande:

      I #19 skrev du att det är omöjligt att sälja sex och anklagar andra för att leka med orden

    "Fast det är ju en lek med ord, om man förbjuder köp av sex så har man ju i praktiken gjort det omöjligt att sälja sex också. "

    Det är uppenbart BS eftersom folk säljer sex.

    i #48 leker du med orde för att försvara ditt påstående

    " gjort det olagligt att köpa sex så kan man inte sälja sex heller. Inte utan att någon måste bryta mot lagen i alla fall. "

    du låtsas att "någon måste bryta mot lagen"  är samma sak som "det är omöjligt att sälja sex"

    Det är fortfarande uppenbart BS eftersom folk säljer sex.

    Det är också olagligt att stjäla bilar, köpa ut alkohol till underåriga och ladda ner piratkopierad film, men hur omöjligt är det och hur stor är risken att åka dit?

    Det som avskräcker mest är risken att åka dit, den är ofta ganska låg.

    Det är i många fall svårare att vara prostituerad när det är olagligt att köpa sex men det är inte omöjligt och för övriga går det nog ganska bra eftersom det är svårt att övervaka alla människor och varför de har sex.


    Gud vilket hårklyveri du håller på med. Om du hade intention att föra en vettig diskussion skulle du inte hänga upp dig på en slarvig formulering.
Svar på tråden Ska alla kvinnor ha oinskränkt rätt att bestämma över sin kropp?