• Aniiee

    Varför begår fler män än kvinnor självmord?

    Det verkar som att svaret är att män tar till mer drastiska/säkra metoder för att avsluta sina liv. Det verkar stämma att ungefär 70% av de som gör det är män, men samtidigt är det många gånger fler kvinnor än män som vårdas på sjukhus för sk självdestruktiv handling, och i förra årets folkhälsoundersökning svarade 5,2% av kvinnorna att de hade försökt avsluta sina liv, men bara 3% av männen.


    We need to take the wrong steps sometimes to find the right path.
  • Aniiee
    Anonym (Lisa) skrev 2021-08-18 08:07:52 följande:
    Du frågar vart feministerna är? De borde hjälpa männen tycker du. Jag frågar: vart är männen? Var är alla män som vill ändra på detta?

    Kvinnorna fick till slut stå upp för sig själva efter århundraden av förtryck. Männen kom inte springande och skrek i falsett att kvinnor också ska ha lika rättigheter som oss. Kvinnorna fick kämpa, ofta med livet som insats. Det pågår än idag.

    Och så kommer du, och säger att "Kvinnorna borde göra detta åt oss faktiskt ".

    Män måste börja visa andra män att man ska bry sig om varandra. Att man ska visa känslor. Män måste börja säga ja när omgivningen vill att de söker hjälp för sitt dåliga mående. Män måste börja följa med till familjerådgivningen när hans partner anser att de behöver det för att överleva som par. Män måste börja att värdera familjen före jaget. Sociala relationer framför att alltid köra sitt eget race.

    Denna självpåtagna mansnorm tjänar inte männen alls och går ofta(st) ut över partnern, barnen, släkten och samhället.
    Jag vet att det kanske är lite, lite OT, eller åt minståne left field, för tråden, men både denna fråga, och skribentens du svarar inlägg, fock mig att tänka på detta så jag postar den i den här tråden också.



    We need to take the wrong steps sometimes to find the right path.
  • Aniiee
    ClumsySmurf skrev 2021-08-18 14:19:03 följande:
      left field

    hegemonisk & toxisk maskulinitet kommer från marxisten Raewyn Connell
    hegemoni i maskulinitet kommer från marxisten Antonio Gramsci
    är det något marxister alltid misslyckas med så är det att förstå samhället och människor
    Tror du har missat det engelskspråkiga uttrycket "left field". Det har inget med politik att göra utan är en gammal sportterm för något som är oväntat eller otippat.
    We need to take the wrong steps sometimes to find the right path.
Svar på tråden Varför begår fler män än kvinnor självmord?