Inlägg från: Anonym (Orkar inte med neurotiska män) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Orkar inte med neurotiska män)

    Varför begår fler män än kvinnor självmord?

    Tror det beror en hel del på att väldigt få människor orkar med neurotiska män som gnäller. När jag jobbade i psykiatrin (som skötare) hörde jag ofta detta sägas rent ut (inte till patienten givetvis). "Det värsta som finns är neurotiska män" och varianter på det. Nästan så att många föredrog en farlig psykotisk man som patient än en gnällig. Någon man var rädd för, rent fysiskt rädd för hellre än en självömkande. Det säger rätt mycket. Jag var inte bättre själv och delade den uppfattningen.

    Det är något visst med gnälliga män som väcker en känsla av "Men ta livet av dig då, jag bryr mig inte". Något man känner rent instinktivt, även på internet bara genom text när en man eller någon man tror är en man tycker synd om sig själv och gnäller.

    En kvinna som beter sig så tycker man synd om och vill hjälpa (upp till en viss gräns sedan går det över till samma känsla att kan hon inte bara sluta vara så jävla gnällig? men krävs en hel del mer). Detta gör det väldigt svårt att prata om sådana känslor för män. De får inte vara gnälliga.

    Män har så oerhört mycket att förlora på att vara gnälliga. Ingen vill ligga med en gnällig man, ingen vill ha något öht att göra med en gnällig man. Män uppmanas att prata om sin känslor, att uttrycka dem, prata om dem, men straffas oerhört hårt socialt när de väl gör det. Så att prata om sina känslor upplevs mer som en fälla. "Du sa till mig att prata om vad jag känner, och när jag gjorde det blev jag lämnad". När män blir deprimerade följer väldigt ofta en skilsmässa, så inte ens deras fruar som älskar dem orkar med när de gnäller. Så hur skall då någon annan orka?

    Det är naturligtvis inte hela orsaken till att män oftare tar livet av sig, högre impulsivitet, val av metod påverkar med, men jag tror det är en del av det.

  • Anonym (Orkar inte med neurotiska män)
    ClumsySmurf skrev 2021-08-16 16:53:47 följande:

     det som är tröttsamt mansgnäll är mansgnället i inceltrådar där gnällmän mansgnäller och vägrar förstå det egna ansvaret att förändra sej själv och sin situation så de tycker att kvinnor ska i jämlikhetens namn anpassa sig efter gnällmän, det blir extra mycket mansgnäll när kvinnor inte vill.

    "psykiatrin" låter inte särskilt trovärdigt


    Tack för att du väldigt tydligt illustrerade min poäng om varför det är svårt för män att prata om att de mår dåligt..
  • Anonym (Orkar inte med neurotiska män)
    ClumsySmurf skrev 2021-08-16 17:58:40 följande:

    Att så tydligt fultolkar det jag skrev ger inte dej någon poäng


    Jag söker inte någon poäng då jag (tyvärr) är precis likadan själv. Något med gnälliga män irriterar mig något oerhört. Har väldigt låg tolerans mot det. Men jag vet inte riktigt varför jag känner så. Jag har själv gjort mig skyldig till att uppmuntra män att prata om sina känslor och avskytt dem när de sedan gjort det.
  • Anonym (Orkar inte med neurotiska män)
    Anonym (Sexism) skrev 2021-08-18 12:24:04 följande:

    Du avskyr det för att du ser det som svaghet. Innerst inne vill du ha en stark man, macho. Varför anstränger du dig ens att uppmuntra till prat? Du vill ha det old school.

    Annars väldigt oetiskt att hysa en sån primitiv sexism som vårdpersonal.


    Jag vill att han skall vara stark, men absolut inte macho. Snäll och känslig och duktig på att prata om och förstå och hantera känslor, men hålla sina egna negativa känslor, gnäll osv. för sig själv. Så ändå känslig på sätt och vis. Inte old school. Tänk Jordan Peterson fast med Ivan Dragos utseende (karaktär från gammal Rockyfilm)
Svar på tråden Varför begår fler män än kvinnor självmord?