• Klangen

    Varför begår fler män än kvinnor självmord?

    Tippar på att det har att göra med alexithymi.. Det är oförmågan att känna sin inre känslomässiga termostat. Det gör att man blir sämre på att reglera sina känslor och risken för konsekvenser är större..

    Alexithymi är vanligare bland män.

  • Klangen

    Och här kommer jag... Varför är det mest förolämpningar här? Det handlar mest om att ifråga sätta varandras sanningshalt i ett sammanhang där sociala normer inte gäller..

    Lite konstigt, får intrycket av att ni sitter och gnäller på nätet?

    Själv tycker jag fakta är väldigt svårt eftersom det finns väldigt många experter och "åsikter" men väldigt få exakta situationsbaserade beskrivningar av misogynt beteende..

    Jag tror inte människor har förändrats dom senaste 10'000 år som varit och möjligen längre, i enlighet med evolution och det jag ser efter att ha följt delvis Jordan Peterson men också andra sammanhang är att det är större sannolikhet att det går väldigt bra för en man och samtidigt väldigt mycket sämre.

    Man ser att alla världens rikaste är män men också att missbruk är vanligare bland män, utvecklingsstörning är vanligare bland män, sjukdomar som schizofreni är allvarligare bland män.

    Det jag inte vet är hur det ser ut i verkligheten då den är så otroligt varierande, och jag tror att man måste ha tillgång till många sammanhang och expertiser för att kunna se hur det ser ut..

    För samvetets skull lutar jag åt att det inte är så stor skillnad nu från då endast att "fakta och kunskap" är mer tillgängligt samt att det är lättare att synliggöra vad som händer i våra liv.

Svar på tråden Varför begår fler män än kvinnor självmord?