• mammabitch

    Varför begår fler män än kvinnor självmord?

    Jag tror att ni alla har rätt. Lägg till alkohol också, då många män hellre tar ett glas (eller sju) än pratar med någon när de mår dåligt. Många självmord begås under inflytande av alkohol som gör att spärrar släpper.

  • mammabitch
    Anonym (Öppna ögonen.) skrev 2021-08-19 16:34:23 följande:
    Du anar inte hur fel du har. Om du på riktigt tror att män generellt har förtryckt kvinnor i århundraden så har du en helt galen bild av historien. Om du på riktigt tror att män har förtryckt kvinnor i historien så bör du ta och läsa in dig på lite historia. Tyvärr är detta en väldigt vanlig bild som många kvinnor som är modefeminister drar till. Tror du på riktigt att tex bondesamhället i Sverige i kring 1800-talet styrdes av män. Snarare så jobbade kvinnor och män sida vid sida, med fasiken allt som rörde familjen, sitt uppehälle och idkade natursamhällen i stor grad, mesta, som man behövde, producerade man själva. Att såldes tro att kvinnor var en slav till mannen är en helt vansklig tolkning av närtidshistoria. Har du inte sett Emil i Lönneberga, Läst Barnen i Bullerbyn. Alla fäder där var väl förtryckare av sina fruar och pigor. Säkert! 

    Att du uppenbarligen lägger förtryckarkortet på unga pojkar är inte bara olämpligt utan direkt skadligt. Framförallt för framtiden, och framförallt när många pojkar växer upp med ensamstående mammor. Vi skall inte ens tala om offerkoftan du ger till alla tjejer och kvinnor. 

    Jag känner inte till någon man som är så självupptagen som du beskriver i din text. Snarare är det tvärt om, och det talar även statiken om. Men känslor är ju givetvis ett bra sätt att tolka verkligheten ifrån. Fakta är något man kan blunda för uppenbarligen.

    Skola dig människa. 
    Emil var nog inget vidare exempel.....Sett med lite andra ögon så var väl hans far lite av en hustyrann som de andra tassade på tå för att inte reta upp och Emil tvingades låsa in sig för att inte få stryk av......
  • mammabitch
    Anonym (sådär) skrev 2021-08-20 14:20:45 följande:
    Ok, så du menar att kvinnor och män INTE har samarbetat för överlevnad?

    Höll bönderna tanterna faskkedjade och tvingade dem att arbeta i hemmet?

    Höll samlar och jägar folk kvinnor inlåsta i grottor eller fastbundna mot träd?
    Ser du någon egen text mellan raderna.?

    Jag skrev bara att Emil var ett väldigt dåligt exempel om meningen var att belysa ett  jämställt förhållande i bonde-Sverige.

    Om du tolkar in resten av det du skrev i det så är nog inte synen ditt största problem.....
Svar på tråden Varför begår fler män än kvinnor självmord?