Inlägg från: Anonym (Sexism) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sexism)

    Varför begår fler män än kvinnor självmord?

    Anonym (Orkar inte med neurotiska män) skrev 2021-08-16 22:09:33 följande:

    Jag söker inte någon poäng då jag (tyvärr) är precis likadan själv. Något med gnälliga män irriterar mig något oerhört. Har väldigt låg tolerans mot det. Men jag vet inte riktigt varför jag känner så. Jag har själv gjort mig skyldig till att uppmuntra män att prata om sina känslor och avskytt dem när de sedan gjort det.


    Du avskyr det för att du ser det som svaghet. Innerst inne vill du ha en stark man, macho. Varför anstränger du dig ens att uppmuntra till prat? Du vill ha det old school.

    Annars väldigt oetiskt att hysa en sån primitiv sexism som vårdpersonal.
  • Anonym (Sexism)
    Anonym (Orkar inte med neurotiska män) skrev 2021-08-18 12:38:12 följande:

    Jag vill att han skall vara stark, men absolut inte macho. Snäll och känslig och duktig på att prata om och förstå och hantera känslor, men hålla sina egna negativa känslor, gnäll osv. för sig själv. Så ändå känslig på sätt och vis. Inte old school. Tänk Jordan Peterson fast med Ivan Dragos utseende (karaktär från gammal Rockyfilm)


    Det är OT men kan inte låta bli eftersom du nämnde Peterson. Jag tror inte att hans filosofi är att hålla allting inom sig, tvärtom, man ska absolut prata om negativa känslor men vara konstruktiv. Meningen ska inte vara att bara gråta och söka medhåll utan att kompromissa fram en lösning och kämpa på.

    Nu vet jag inte vad du menar med gnäll och negativa känslor men om du vill ha någon som inte betungar dig med sina problem men finns där för dig och dina problem då söker du ingen partner utan en fadersfigur.

    Hur som, att ha dubbla standarder för manliga och kvinnliga patienter är fullkomligt oacceptabelt.
Svar på tråden Varför begår fler män än kvinnor självmord?