Inlägg från: CellieHanna |Visa alla inlägg
  • CellieHanna

    BF maj 2022

    Hej!
    Hur gör ni som jobbar heltid (och måste befinna er varje dag på arbetsplatsen) om ni har symtom? Jag är snart i vecka 7 och har börjat må riktigt illa. Får redan knapra lergigan både morgon och kväll men känner mig ändå ständigt bakis. Idag har jag legat på soffan exakt hela dagen och mått skit. 
    Känns jättejobbigt detta och hur man överhuvud taget ska reda ut jobbet... sitta i möten med massor av andra, hålla i möten och vara alert på jobbet känna ju sådär just nu. Är inte så att jag berättar det för någon på jobbet heller då det fortfarande är väldigt tidigt. 
    Att börja kuta ut från olika sammanhang för att man mår dåligt eller behöver spy kommer ju vara sjukt uppenbart. 

    Är det många av er som börjat få illamående? Era bästa tips, tack!! :) (har svårt att få i mig mat så det är inget alternativ just nu.. får i mig lite frukost, lunch och kvällsmat men ingenting där i mellan). 

  • CellieHanna
    Anonym (Bebis2) skrev 2021-09-13 10:17:57 följande:
    Jag fasar för det, att jag ska må för dåligt för att kunna vara på jobbet innan jag berättat. Får du Lergigan av bm eller vc?

    Förra gången jag var gravid och illamående hjälpte det med saltlakrits, Tuggummi. Åt mycket vindruvor, isglass och blodapelsin i början då jag hade svårt att få i mig mat.
    Jag ringde vårdcentralen och bad min läkare där skriva ut lergigan. Har ännu inte fått komma till BM. Det var lång väntetid. 
    Är dock glad jag hade tabletterna idag, för idag kom första morgonspyan :( Lugnade sig när jag tagit tabletterna. 
    Tack för tips om vilken mat som funkar :)
  • CellieHanna
    Anonym (Bebis2) skrev 2021-09-13 21:19:31 följande:
    Ok, tack! Förra graviditeten tog jag inga tabletter. Kräktes aldrig då, men mådde rätt illa ngr månader. Jag har ju sån kräkfobi så får se hur det går denna gång, hehe.

    Hoppas iaf nåt av det kan funka för dig. Man får ju hitta sina egna grejer :)

    Vilken vecka är du i?
    Har också kräkfobi så mår väldigt dåligt över att må illa, hemskt!
    Jag gjorde ett tidigt VUL då jag haft extrema smärtor och hon bedömde mig då vara i 5+1. Nu borde jag då vara i 6+0 (så vecka 7). Hon kunde dock bara se hinnsäcken på ultraljudet så jag ska tillbaka i slutet på denna veckan igen. Får väl "domen" då om där finns något foster eller inte. Dock säger min natural cycle att jag är i vecka 5+3 och den litar jag nästan mest på. 100% säker på när jag hade ägglossning. Vet inte riktigt vad jag ska tro just nu.. får se hur detta slutar. Känner mig rätt orolig.
    Vilken vecka är du själv i?
  • CellieHanna

    Hej!
    Idag var jag på KUB-ultraljud och allt såg bra ut. Fick låg sannolikhet på kromosomavvikelser. 
    Det gick sedan några timmar och helt plötsligt fick jag en blödning, blodrött. Jag hade trosskydd på mig sedan innan och hela trosskyddet var helt rött. Det kom också massa blod på pappret när jag torkade mig. 
    Hur kan man ha sådan otur, två timmar efter att vi precis varit och sett att allt såg bra ut?
    Jag ringde akut till GYN som inte tyckte jag borde bekymra mig allt för mycket. Hon tyckte att det inte lät allvarligt på min beskrivning och menade att det är vanligt med blödningar samt att om det hade varit missfall så hade det varit mycket mer och jag hade också haft väldigt ont. Jag har inte ont men känner av molvärk lite lätt i bakgrunden sådär. Jag fick därför inte komma in igen. Hon sa åt mig att söka akut om det skulle bli värre.
    Nu oroar jag mig väldigt mycket för att jag ändå fått ett missfall. Blödningen har inte blivit värre. Det har inte kommit något rött igen, däremot blir det fortfarande lite brunt när jag torkar mig när jag kissat.
    Hur hade ni gjort, åkt till akuten ändå för att kolla upp det eller avvaktat? Oavsett vad så kan de ju inte göra någonting åt det, men jag vill ju gärna veta om det är ett missfall jag fått eller som jag håller på att få.
    Jag är i vecka 13 (12+1). 
    Är själv väldigt orolig och nedstämd :( jag hoppas verkligen inte detta är ett missfall. 

  • CellieHanna
    Anonym (Bebis2) skrev 2021-10-29 18:05:06 följande:
    Förstår din oro! Men jag hade nog avvaktat, du har ju pratat med vården som säger att det inte låter som ett missfall. Så länge det inte är mängder och du inte har ont så är det säkert ingen fara som de säger. Och brunt betyder väl att det dessutom år lite gammalt blod.Tror man oftast märker om det är missfall, och såhär långt i graviditeten är det ju en relativt stor sak som kommer att komma ut, hua :/ Håller tummarna för dig och lillen!
    Ja tack för din omtanke <3 hoppas också att det bara var något tillfälligt.
  • CellieHanna
    Kiwikiwi skrev 2021-10-29 19:24:22 följande:
    Stackare <3 hoppas inte de är någon fara utan bara en liten blödning (som verkar rätt vanligt).
    Ja jag hoppas med det <3 tack för omtanken. 
  • CellieHanna
    Anonym (Bebis2) skrev 2021-10-29 22:19:10 följande:
    Du får berätta hur det går. Tycker det är så jobbigt när man liksom inte kan göra något för att påverka, utan man får bara ta det som det kommer och vänta :(

    Men tänk på vad gyn sa och försök inte oroa dig för mycket <3
    Ja, det är fortfarande bruna flytningar men har inte kommit något mer rött blod i alla fall. Men kommer nya bruna flytningar hela tiden så någonstans "blöder" det ju antagligen fortfarande. Har hört av mig till barnmorskan så hoppas jag får svar på måndag och får komma in. 
  • CellieHanna
    Juli1990 skrev 2021-10-30 09:12:52 följande:
    Stackare! :( förstår att du är orolig men hoppas och tror att det inte är någon fara <3.

    Jag är i vecka 11 nu (10+1) och har sedan förra veckan ungefär känt mycket mindre symtom (knappt några alls).. vet inte hur jag ska överleva till kub som är den 17/11. Är orolig att något är fel även om barnmorskan sa att det var vanligt och att jag inte ska oroa mig. Någon som haft sk ?spökveckor? flera veckor? Är så rädd att det ska vara icke levande i magen!
    Hoppas med det, tack <3
    Det med att symtom avtar är ju väldigt vanligt :) Det är nog ingen alls fara. 
  • CellieHanna
    Anonym (Hur) skrev 2021-11-04 19:57:27 följande:

    Någon av er som är gravida som haft blödning men som ändå är fortsatt gravid? Isf hur mycket blödde ni?


    Hej!
    Jag har haft och har. Läs i tråden "blödning vecka 13 - missfall?" Så kan du läsa vad jag skrivit där. 
  • CellieHanna

    Hej!
    Är det någon som har länken till den hemliga Facebookgruppen för BF maj 2022? Jag fick länken skickad av Crazzy, men den funkade inte och hon svarar inte igen :( Hade gärna velat gå med. Tack!

Svar på tråden BF maj 2022