Inlägg från: Meemelie |Visa alla inlägg
  • Meemelie

    BF maj 2022

    Hoppar in här och lägger till mig i listan. Inte helt säker på när BF är då olika appar säger olika, men jag väljer att lita på Natural Cycles och skriver in 19/5, även om andra appar säger 15/5..

    BF-lista

    30/4 Um Hamza

    1/5 Tingeltangel

    2/5 RBC, 28 år, första barnet

    2/5 Ik96, 25 år, andra barnet

    2/5 Emma, 31 år, tredje barnet

    5/5 X, 27 år - Första barnet

    7/5 Sheltie, 25 år, första barnet

    7/5 Äntligen

    7/5 lindersara, 35 år, tredje barnet

    7/5 Secretflower

    7/5 Mela88, fjärde barnet

    8/5 Sararebecca

    8/5 FruA88

    9/5 Sofia0509

    11/5 Hanna 28 år, första barnet

    11/5 Kiwikiwi, första barnet

    14/5 Nojjig, tredje barnet

    15/5 SaaraK, 2a barnet

    16/5 Ljusrosa 39år, fjärde barnet

    17/5 Rårakan 36 år, tredje barnet

    17/5 nathaliextnf 36 år, sjunde barnet

    19/5 Lindamarie 34 år, andra barnet

    19/5 Meemelie 32 år, andra barnet

  • Meemelie
    Kiwikiwi skrev 2021-09-17 09:07:48 följande:

    BF 11/5 :) Ja de är absolut ingen fara, har hört många poddar med barnmorskor där de tagit upp detta och att de inte är någon fara alls i början. Jag själv var både på bröllop och weekendresa mellan äl och bim och fick i mig några glas vin innan jag plussat. Jag fick igår inbjudan till aw på jobbet som jag "måste" gå på, så typiskt, vi är också väldigt få så man försvinner inte i mängden. Men tror jag bara kommer säga dricker alkoholfritt nu i sep/okt som en liten detox. De får väl tro vad de vill..

    Ja de ska bli kul att berätta men som sagt vill man inte att de ska få för stora förväntningar, men går de inte vägen så vill jag nog ändå ventilera det med någon annan än min sambo. Men vill ändå försöka tro att det ska gå bra :)


    Jag ska också på Aw med jobbet snart. Varit planerat sedan länge, innan jag blev gravid. Funderar på hur jag ska lyckas beställa alkoholfritt utan att det märks. Har dock turen att det är ett ölställe och alla vet att jag inte dricker öl, så kan säkert komma undan med att beställa i baren för att ?se vad de har för alternativ förutom öl?. Är inte riktigt redo att berätta om graviditeten än, och tyvärr tror jag att de annars kommer misstänka det då vi väldigt sällan är på aw men när vi är det brukar alltid jag och ett par kollegor beställa in bubbel som någon slags tradition. Kan ju såklart säga nej men tror det skulle göra en del lite misstänksamma. Dricker väldigt sällan så tycker inte det är någon slags alkisvarning som någon kommenterade. Men det finns ju tillfällen då man brukar dricka alkohol och där det finns risk att någon börjar undra..
  • Meemelie

    Har gått runt i några veckor nu och känt att jag hittat på graviditeten då jag inte känt någonting egentligen. Men inatt vaknade jag av vad som kändes som mensvärk, gissar att det är växtvärk, så nu känns det mer på riktigt!

  • Meemelie
    Kiwikiwi skrev 2021-09-27 09:35:15 följande:

    Vad skönt att du börjat känna av lite, de stillar oron (eller att man bara inbillat sig vara gravid) :) Man får gärna lite lagom symtom, just nu har jag fått ett extremt illamående och saknar tiden då jag var mer eller mindre symptomfri, men man vill ju oftast ha det man inte har (då ville jag känna illamåendet) haha.


    Än så länge inget illamående, är inne i vecka 8 så hoppas det inte dyker upp alls. Har ett barn sedan tidigare och med honom mådde jag inte illa alls så hoppas på samma sak denna gång, måste vara hemskt att må illa hela tiden!
  • Meemelie
    Kiwikiwi skrev 2021-10-11 08:07:43 följande:

    Är det någon mer som är eller nyligen varit i v.9/10 och känner minskade symtom? Jag har haft rätt starka symtom fram tills nu, känner egentligen inte av något varken i illamående, bröst eller molvärk. Synd att man inte bara kan känna att de är lite lyxigt att må bra ett tag utan direkt känner sig orolig.. vet att vissa upplever spökveckor där symtomen avtar lite för att sedan komma tillvaka.


    Jag känner inte direkt några symptom jag heller. Är i vecka 10. Dock har jag åkt på bihåleinflammation (tydligen väldigt vanligt när man är gravid pga slemhinnorna förändras) så tänker mest på den smärtan dygnet runt för tillfället. Försöker undvika ipren så gott det går då man ju ska undvika det som gravid, men är sjukt svårt då det är det enda som hjälper. Alvedon har ingen effekt tyvärr. Förhoppningsvis går det bra ändå och bebisen inte tar någon skada. Hur som helst, vad jag ville säga med detta är att jag också känner minskade symptom, men vet inte om det är för att de faktiskt minskat (ömma bröst, molvärk) eller om det är så att den andra smärtan är värre och värktabletterna tar bort även gravidsymptomen med molvärk exempelvis
  • Meemelie

    Gjorde mitt KUB-ultraljud idag och allt såg bra ut. Fick låg sannolikhet och fick se bebisens hjärta slå! Blev dock flyttad från 12+3 till 11+6, så ett par dagar mer att vänta helt enkelt!

Svar på tråden BF maj 2022