Inlägg från: Anonymous31 |Visa alla inlägg
  • Anonymous31

    Är det någon som har haft samma problem?

    TheCrazyCatLady skrev 2021-09-06 00:43:13 följande:

    Jag fick slutbetyg när jag gick ut gymnasiet trots att jag hade värdelösa betyg. Och man kan tydligen bara få slutbetyg en gång i livet. Jag har iaf pluggat upp alla kärnämnen jag hade IG i och har fått dessa på ett samlat betygsdokument.
    Enligt syon kan det samlade betygsdokumentet göra det svårare för mig att komma in på högskoleutbildningar även fast jag har kommit upp i poängen jag behöver för att söka. Så hon tyckte jag skulle göra högskoleprovet också för att öka chansen. Det gjorde jag förra året men fick bara 0,6 på det =/  

    Finns det någon chans för mig att komma in på högskola? Eller är det helt kört på grund av namnet på betygen? Är det någon som har haft samma problem? Hur gick det för er i så fall? 
    Jag funderar på att söka samhällsvetarprogrammet och kanske systemvetarprogrammet (om det går alltså), men jag måste läsa upp matte 2 först. Det är det enda jag saknar för att bli behörig. 

    Tacksam för svar!


    Nej. Man söker i olika urvalsgrupper. Det är inte kört.
    Om du har både samlat betygsdokument och högskoleprovsreslutat så har då alltså två potentiella urvalsgrupper.

    Allt beror på hur populär utbildningen är som du söker. Vet inte exakt hur de fördelar alla platser på olika grupper och så. Men det kan man nog läsa om på Studera.nu.
Svar på tråden Är det någon som har haft samma problem?