• Tue 7 Sep 2021 09:51
    6370 visningar
    23 svar
    23
    6370

    Omplacera kattunge, anknytning?

    Katten kommer klara en omplacering, förmodligen bättre än du själv.

    Börja med att ta kontakt med uppfödaren.

    Sen går ju "problemen" att jobba på och kommer till stor del gå över med åldern, men det vet du nog.

  • Tue 7 Sep 2021 21:28
    #18
    Sofijah1015 skrev 2021-09-07 18:20:27 följande:

    Kanske var de inställda - det kan nog varken du eller jag svara på. Jag sa att jag var orolig från början och de med erfarenhet sa att det hade funkat för dem. Jag pratade även med uppfödaren om mina oroligheter och han var själv studerande och upplevde inga större problem. Jag informerade även uppfödaren om mina hundar osv.

    Nej men självklart är det inte lätt för hundarna när dem aldrig har levt med en katt innan!? Kan man ju inte begära. Jag tycker att sitta med katt och hund större delen dagarna via kompostgaller och försöka få dem att träffas en gång om dagen via koppel i snart 1 månad är att 100% försöka. Jag kan inte skriva exakt allt jag gör men tro mig jag försöker. Och jag är villig att ge det tid. Men klandra mig inte bara för att jag är orolig över att inget framsteg skett ännu.

    Nej jag upplevde inte köparen som oseriös för att han sålde katten till mig. Jag förklarade alla mina tankar och osäkerheter inför honom och han lyssnade och försökte hjälpa. Men sedan när jag väl köpt så skämtade han om folk som hämtar sina katter i skokartonger osv och jag vet inte? fick bara en dålig känsla av att han inte alls hade koll på vilka han sålde till. Mer jag som var ambitiös att skriva typ A4 papper vid intresseanmälan?.

    Jag säger heller inte att JAG INTE SKA gå via uppfödaren, mer att jag inte vill, men om så många rekommenderar det och det blir det bästa för katten så gör jag ju självklart det.

    Hånskratta hur mycket du vill, men förstår inte vad som är roligt i den här situationen.


    Att kontakta uppfödaren tillhör god ton.

    Jag förstår att det inte blivit som du tänkt dig, och förstår såklart att hundarna som funnits längre går före. Men hur skulle kattuppfödaren veta hur era hundar skulle reagera menar du?

    Eftersom du skriver att du är villig att ge det tid:

    Att bara låta hundarna hälsa en gång per dag låter väldigt lite. Nu ska de ju inte bo ihop på heltid, så det krävs såklart en ny inkörsperiod sen. Tills vidare kan dina föräldrar träna brytkommando och ligg kvar med dem.

    För kattungen blir det ju ytterligare en flytt imorgon som jag tolkade det, du kan räkna med några steg tillbaka där.

    Att uppfostra katten var den får vara och inte (tex skrivbordet) kommer du inte ifrån. Inte heller att kattsäkra och ta undan ömtåliga saker med en så ung katt hemma.

    Kattens energinivå blir ju inte heller lägre av att den verkar haft väldigt begränsad yta hos dina föräldrar.

    Måste du ha smycken och hörlurar med sladd om det nu hindrar dig från att plugga?
Svar på tråden Omplacera kattunge, anknytning?